Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

1st Ionian Tech Transfer Meeting, 07-08/10/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 289

jeventimage

1st Ionian Tech Transfer Meeting

 

Στη νέα εποχή του Metaverse που έρχεται, γεννιέται η εξής ερώτηση: πώς μπορούν να συνεργαστούν οι επιστήμονες με τις επιχειρήσεις ώστε να προκύψουν νέες τεχνολογικές λύσεις που να βασίζονται στις Τεχνολογίες Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας (VR/AR) και στις Τεχνολογίες Ήχου και Εικόνας; 

Εκπρόσωποι από 3 τουλάχιστον τεχνολογικές επιχειρήσεις, ερευνητές από την Ελλάδα και καθηγητές και ερευνητές του Ιονίου Πανεπιστημίου θα βρίσκονται στο 1st Ιonian Tech Transfer Meeting in VR/AR and Audiovisual Technologies   που διοργανώνεται από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στις 6 με 8 Οκτωβρίου 2022, στην Αίθουσα 3 του Τμήματος Πληροφορικής, στο Κτίριο Αρεταίος, με ευγενικές χορηγίες από την Tomako Group και την ClioMuse Tours.

 

Στην εκδήλωση θα φιλοξενηθούν:

(α) Επιστημονικές και Τεχνολογικές Παρουσιάσεις, δια ζώσης και υβριδικά. Οι παρουσιάσεις θα αφορούν τεχνολογικές τάσεις, νέα τεχνολογικά προϊόντα καθώς και έρευνα που υλοποιείται σήμερα στις Τεχνολογίες Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας (VR/AR) και στις Τεχνολογίες Ήχου και Εικόνας.

(β) Συναντήσεις δικτύωσης (curated networking meetings) ενώ 

(γ) Στις 7 και 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το Tech Transfer Bootcamp, δράση capacity building, το για την ενδυνάμωση και εξάσκηση πάνω σε case studies συνεργασιών ερευνητών-επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέας τεχνολογίας.

Το 1st Ionian Tech Transfer Meeting πραγματοποιείται με μείζονα χορηγό τον όμιλο Tomako Group  και με την ευγενική χορηγία της Cliomuse tours.

 

Σημειώνεται ότι το 1st  Ionian Tech Transfer Meeting στις 6-8 Οκτωβρίου είναι η αρχή από μία σειρά από Ionian Tech Transfer Meetings που θα ακολουθήσουν. Τα Ionian Tech Transfer Meetings θα απευθύνονται σε Ερευνητές και Τεχνολογικές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη. Το επόμενο θα διεξαχθεί το Μάιο και ήδη γι΄αυτό υπάρχουν προκαταρκτικές δηλώσεις ενδιαφέροντος από ερευνητές και επιχειρήσεις από 7 ευρωπαϊκές χώρες για να παρευρεθούν στην Κέρκυρα και να ανταλλάξουν γνώση και εμπειρία αλλά και να χτίσουν νέες συνεργασίες. 

Είναι προσκεκλημένοι να συμμετέχουν όλοι οι ερευνητές και φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ: https://www.ioniantechtransfer.com/register

Για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμβάλουν εθελοντικά στην δικτύωση των συνέδρων και σε θέματα διοργάνωσης του bootcamp μπορείτε να στείλετε ένα mail στο ttoffice@ionio.gr

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News