Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Εμπειρία Μεικτής Πραγματικότητας στο Corfuland από τον Δρ. Σπύρο Στραβοράβδη

Παρουσίαση Μεικτής Πραγματικότητας (MR) πραγματοποιήθηκε στο Corfuland Shop από τον αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ (με έδρα το Λονδίνο) Δρ. Σπύρο Στραβοράβδη. 

Εμπειρία Μεικτής Πραγματικότητας στο Corfuland από τον Δρ. Σπύρο Στραβοράβδη

Η ομάδα του Corfuland είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και να έχει προσωπική εμπειρία Μεικτής Πραγματικότητας μέσω της συσκευής Microsoft Hololens. Στα πλαίσια της παρουσίασης διευκρινίστηκαν οι διαφορές μεταξύ της εικονικής πραγματικότητας (VR), της ενισχυμένης πραγματικότητας (AR) και της Μεικτής Πραγματικότητας (MR). 

Συγκεκριμένα, δοκιμάσαμε νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με ολογράμματα χρησιμοποιώντας εντολές με τα δάχτυλα μας, αλλά και φωνητικές εντολές. Είδαμε ολογράμματα ανθρώπων, ζώων, αντικειμένων, κτιρίων και περιηγηθήκαμε στο ίντερνετ δημιουργώντας πολλαπλές επιφάνειες εργασίες σε σταθερά αληθινά αντικείμενα (τοίχους, τραπέζια, κτλ), αλλά και σε διάφορα σημεία του χώρου στον αέρα.

Μάθαμε για τις υπάρχουσες εφαρμογές Μεικτής Πραγματικότητας σε πεδία όπως το μάρκετινγκ, τον σχεδιασμό κτιρίων, την εκπαίδευση, την τεχνική υποστήριξη, την υγεία, όπως και το τι μας επιφυλάσει για το μέλλον η Μεικτή Πραγματικότητα με πιθανή αντικατάσταση των PCs/laptops (σε κάποιες περιπτώσεις) από μία μικρού μεγέθους MR συσκευή.

 

Η ομάδα του Corfuland στην αναζήτηση καινοτόμων μεθόδων περιήγησης στο διαδίκτυο, πήρε μια γεύση από το μέλλον χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ελάχιστα διαδεδομένες παγκοσμίως που χρησιμοποιούνται κατά πλειοψηφία για ερευνητικούς σκοπούς και νιώθει έτοιμη για τη Μεικτή Πραγματικότητα και την εποχή που θα είναι προσιτή σε όλους μας και μέρος της καθημερινότητας μας.

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News