Τι παίζει Σήμερα

Εργαστήριο «Παραδοσιακές τεχνικές Ναυπηγικής και συντήρησης αλιευτικών σκαφών», 24/09/2020

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 265

jeventimage

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «Παραδοσιακές τεχνικές Ναυπηγικής και συντήρησης μικρών αλιευτικών σκαφών»

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Πετριτής, Κέρκυρα

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας στο πλαίσιο του έργου εδαφικής συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδας - Ιταλίας 2014-2020 με τίτλο «Fisheries and Cultural Heritage, Identity and Participated Societies», ακρωνύμιο «FISH&CHIPS» διοργανώνει στις 24 Σεπτεμβρίου 2020 εκπαιδευτικό εργαστήριο με θέμα «Παραδοσιακές τεχνικές ναυπηγικής και συντήρησης μικρών αλιευτικών σκαφών». Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 17:00 στο λιμάνι του Πετριτή στη Νότια Κέρκυρα.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάδειξη της παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των αλιευτικών περιοχών της Κέρκυρας. Θα παρουσιαστούν τα στάδια και οι τεχνικές κατασκευής παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών και η αξία του ιστορικού επαγγέλματος του καραβομαραγκού. 

Επίσης, στο πλαίσιο του έργου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας έχει αναλάβει την διοργάνωση δυο συναντήσεων με αντικείμενο την δημιουργία και λειτουργία μιας Ομάδας Τοπικής Υποστήριξης για τη διαμόρφωση Στρατηγικής για τη διασυνοριακή ανάπτυξη του αλιευτικού πολιτισμού στην περιοχή της Νότιας Κέρκυρας. 

Για λόγους ασφάλειας και τήρησης των αποστάσεων προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19:

α) Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση  info@toposae.gr μέχρι την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020. 

β) Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα και με τον επιτρεπόμενο αριθμό συμμετεχόντων σε συνέδρια όπως ορίζεται από την Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 56435 – ΦΕΚ Τεύχος B 3958/15.09.2020

Επισημαίνεται η υποχρεωτική η χρήση μάσκας και τήρησης των αποστάσεων για όλους τους συμμετέχοντες. 

 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News