Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Τελετή Αναγόρευσης επίτιμου διδάκτορα Αndreas Scholl, 17/10/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 214

jeventimage

Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναγόρευσης σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου του Καθηγητή ANDREAS SCHOLL, επιστήμονα με διεθνή αναγνώριση (Αρχαιολογία - Μουσειολογία) για την προσφορά του στη μελέτη της μουσειακής παρουσίασης αρχαιολογικών αγαθών.

 

Ο Καθηγητής Αndreas Scholl γεννήθηκε το 1959 στο Μύνστερ (Münster) της Γερμανίας. Από το 1980 έως το 1984 σπούδασε κλασική αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο του Μύνστερ, στο King's College του Λονδίνου και στο Ινστιτούτο Κλασικής Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου του Λονδίνου. Το 1989 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μύνστερ με βαθμό άριστα („summa cum laude“). Κατέθεσε την υφηγεσία του αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και το 2000 στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Εντάχθηκε στα Κρατικά Μουσεία του Βερολίνου το 2000 ως επιμελητής της συλλογής των γλυπτών, ενώ το 2004 εκλέχθηκε Διευθυντής της Συλλογής Αρχαιοτήτων, θέση την οποία κατέχει ακόμα και σήμερα.

Πρόγραμμα Τελετής Αναγόρευσης

Είσοδος του τιμωμένου συνοδεία των πρυτανικών αρχών και μελών της Συγκλήτου

Έναρξη-Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο

Ανάγνωση επαίνου (laudatio) του τιμωμένου από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας κ. Σταύρο Βλίζο.

 

Ανάγνωση του ψηφίσματος του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας από τον Πρόεδρο του Τμήματος Αναπληρωτή Καθηγητή Μιχαήλ Σφακάκη

Αναγόρευση του τιμωμένου-Ανάγνωση του διδακτορικού τίτλου από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο

Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο και τα διάσημα του Ιονίου Πανεπιστημίου από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο
Επίδοση ψηφίσματος και διδακτορικού διπλώματος

Αντιφώνηση και ομιλία του επίτιμου διδάκτορα Andreas Scholl με θέμα: “Four museums, one collection: the historic and the contemporary displays of classical antiquities on Berlin´s Museum Island”

Μουσικό πρόγραμμα από τον κ. Αποστόλη Κωνσταντάκη, προπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση: "Εκτέλεση και Ερμηνεία Πιάνου" της τάξης του Καθηγητή Χαράλαμπου Βασιλειάδη.

Πρόγραμμα:

F. Liszt: Concert Paraphrase on Verdi΄s Rigoletto, S.434
-F. Liszt: Hungarian Rhapsody No.12, S.244

Ιόνιος Ακαδημία

Καποδιστρίου 1, Κέρκυρα,
26610 - 87609

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News