Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, 25-27/05/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 284

jeventimage

Εκδηλώσεις για το κοινό στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στην Κέρκυρα

Από το Δίκτυο Μουσείων Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων για το 2022 με θέμα «Η δύναμη των μουσείων» το Δίκτυο Μουσείων Ιονίων Νήσων διοργανώνει για πρώτη φορά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανοιχτές εκδηλώσεις, το διάστημα 25-27 Μαΐου 2022, που έχουν ως στόχο την εμπλοκή του κοινού της Κέρκυρας στις πολιτιστικές εξελίξεις των Επτανήσων. Στις συναντήσεις θα παρευρεθούν οι 14 εκπρόσωποι των μουσείων του Δικτύου για έναν ανοικτό προς το κοινό, ενεργό διάλογο μεταξύ των επαγγελματιών των μουσείων και των τοπικών κοινοτήτων.

Το πρόγραμμα των εργασιών, που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου και σε τοπικά μουσεία/κοινότητες διαμορφώνεται ως εξής:

 

Τετάρτη 25/05/2022 

17:00 Πραγματοποίηση της 12ης Τακτικής Συνάντησης της Ολομέλειας του Δικτύου Μουσείων Ιονίων Νήσων με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Που: Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ι. Θεοτόκη 72

19:30 Το Δίκτυο συνομιλεί με τους κατοίκους της παλιάς πόλης της Κέρκυρας στο Μουσείο Σολωμού.

Που: Μουσείο Σολωμού, Αρσενίου 1

 

Πέμπτη 26/05/2022

10:00 «Το Δίκτυο Μουσείων Ιονίων Νήσων, η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και οι τοπικοί παράγοντες: Για μια νέα μουσειακή και πολιτιστική πολιτική»: Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση για θέματα διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς στο Ιόνιο με εκπροσώπους της ΠΙΝ, των Δήμων της Κέρκυρας, βουλευτές Κέρκυρας και πολιτιστικών φορέων του νησιού. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενεργώς συμμετοχή του ευρέως κοινού και των αρμόδιων φορέων στον διάλογο και τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτιστικής πολιτικής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς και η εδραίωση μιας μόνιμης συνεργασίας του Δικτύου με την ΠΙΝ.

Που: Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ι. Θεοτόκη 72

12:00 Συνέντευξη Τύπου με εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

Που: Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ι. Θεοτόκη 72

19:00 Παρουσίαση του συμμετοχικού έργου «Μωσαϊκό», που θα έχει πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο δράσης για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων από το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου και την τοπική κοινότητα της Κέρκυρας.

Που: Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ι. Θεοτόκη 72

 

Παρασκευή 27/05/2022

09:30 Το Δίκτυο συνομιλεί με τις τοπικές κοινότητες: στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κάτω Κορακιάνα, στη Συλλογή Ιστορίας του Σχολείου και της Εκπαίδευσης του Μουσείου Ιονίου Πανεπιστημίου στο Σκριπερό, και στην Ιστορική Λαογραφική Συλλογή «Νίκος Πακτίτης» στους Σιναράδες.

Που: Κάτω Κορακιάνα, Σκριπερό, Σιναράδες

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Oasis Hotel

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News