Τι παίζει Σήμερα

Afrotribal Night @ Tartaya, 13/12/2019

Ώρα έναρξης: 20:00

Βασίλης Γισδάκης: ο Κερκυραίος ερμηνευτής Χατζιδάκι μιλάει για τη συναυλία στην Κέρκυρα

Το βράδυ Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Επτά, Τεχνών Τόπος (Βιρός) φιλοξενείται για πρώτη φορά ο Κερκυραίος ερμηνευτής Βασίλης Γισδάκης μαζί με την Ερωφίλη, την τραγουδίστρια από το συγκρότημα Τρίφωνο, για μία μαγική συναυλία που αξίζει το κοινό της Κέρκυρας να παρακολουθήσει. Ο Βασίλης Γισδάκης μίλησε στο Corfuland.gr και την Ελίνα Φαϊτά για την καλλιτεχνική του πορεία, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς, παλιές συνεργασίες και για τη νέα με την Ερωφίλη.

Βασίλης Γισδάκης: ο Κερκυραίος ερμηνευτής Χατζιδάκι μιλάει για τη συναυλία στην Κέρκυρα

E.Φ.: Πως νιώθεις για αυτήν τη συναυλία στην ιδιαίτερη πατρίδα σου; Νομίζω ότι μετά από δέκα χρόνια δράσης σου είναι η πρώτη ευκαιρία να βρεθείς στη σκηνή του ΕΠΤΑ;

Β.Γ.: Έχω κάνει αρκετές συναυλίες στην Κέρκυρα, στην πόλη αλλά και στην περιφέρεια και συνεργασίες με διάφορες χορωδίες και μπάντες, όλες με επιτυχία με μεγάλη αγάπη από τον κόσμο, και με ιδιαίτερη συγκίνηση κάθε φορά που τραγουδώ στον τόπο μου, στους φίλους μου. Ίσως, οι εμφανίσεις μου αυτές να ήταν και ένας αναβλητικός παράγοντας που δεν είχα πάει όλα αυτά τα χρόνια στο ΕΠΤΑ.

Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με το ΕΠΤΑ, ήταν μια κοινή επιθυμία δική μου και του Ανδρέα Τρύφωνα, και ψάχναμε την κατάλληλη στιγμή.

Χαίρομαι πάρα πολύ  γιατί είναι μια ιδιαίτερα όμορφη και οργανωμένη μουσική σκηνή. Η συναυλία αυτή είναι και η εναρκτήρια της σύμπραξης μας με την Ερωφίλη  για την καλοκαιρινή μας περιοδεία.

Ε.Φ.: Τι αναμένεται να ακούσει το κοινό της Κέρκυρας; Με ποια φιλοσοφία δομήσατε το πρόγραμμα της παράστασης;

Β.Γ.: Με κοινό γνώμονα την αγάπη μας για το καλό τραγούδι , τα κοινά μας ακούσματα, την ισορροπία σε σχέση με το προσωπικό μας ρεπερτόριο, τις συνεργασίες μας όλα αυτά τα χρόνια και την ανάγκη μας να συμμετέχει να σιγοτραγουδήσει και να ανταλλάξουμε όμορφα συναισθήματα με τον κόσμο που θα μας παρακολουθήσει.

Ε.Φ.: Θέλεις να μας πεις μερικά τραγούδια από το ρεπερτόριο της παράστασης; Γιατί αξίζει η συμμετοχή του κόσμου σε μια τέτοια βραδιά;

Β.Γ.: Γιατί θα ακούσει ωραία τραγούδια, ίσως και κάποια που δε μπαίνουν εύκολα σε προγράμματα .. αλλά γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα συμμετέχουν μαζί μας τραγουδώντας !Μας ενδιαφέρει να ψυχαγωγηθούμε και να διασκεδάσουμε ταυτόχρονα χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα , έτσι όπως την αντιλαμβανόμαστε και την προτείνουμε εμείς .. Μερικά διαφορετικά μεταξύ τους αλλά ταυτόχρονα χαρακτηριστικά τραγούδια θα έλεγα ότι είναι : Βρέχει στη φτωχογειτονιά  του Μ. Θεοδωράκη , σε ποίηση Τ. Λειβαδίτη , το Να μ αγαπάς της Λίνας Νικολακοπούλου από το Τρίφωνο σε μουσική Carlos Libedinsky , Καραντί Θ. Μικρούτσικος - Ν. Καββαδία , Μυρτιά Μ. θεοδωράκης - Ν. Γκάτσος ,  Πάλιωσε το σακάκι μου του Βασίλη Τσιτσάνη , Κάθε κήπος Μανος Χατζιδάκις, Ήτανε μια φορά Σ. Ξαρχάκος Ν.Γκάτσος, κ. ά. 

Αλλά και τραγούδια από την προσωπική μας δισκογραφία.

Ε.Φ.: Πως προέκυψε η συνεργασία σας μαζί με την Ερωφίλη; Πόσο καλή χημεία έχετε επί σκηνής;

Β.Γ.: Η αφορμή για να συναντηθούμε και να γνωριστούμε κι έτσι να αποφασίσουμε φέτος να συμπράξουμε επί σκηνής , στάθηκε η συνεργασία μας με το συνθέτη Δαμιανό Πάντα . Η προηγούμενη δισκογραφική μου δουλειά με τίτλο 'Της ημέρας τα σκοτάδια΄' ηταν σε δική του μουσική και αυτή την περίοδο η Ερωφίλη βρίσκεται στο στούντιο για τη δική τους δισκογραφική συνεργασία με τίτλο ''Στα λόγια η ψυχή '' που θα κυκλοφορήσει σύντομα . Κάποια τραγούδια από αυτά θα τα ακούσετε και στο πρόγραμμά μας . 

 Φυσικά υπήρχε  και υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και τώρα μας δόθηκε η ευκαιρία . Η  πορεία του καθενός μας , οι  επιλογές  μας , οι  συνεργασίες μας...  πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο .. και φυσικά όταν γνωρίζεις καλύτερα κάποιον διαπιστώνεις πόσο ταιριάζει πρώτα ο χαρακτήρας κι έπειτα η φωνή σου μαζί του . 

 Εμείς λοιπόν νιώθουμε ότι υπάρχει τέτοιο ταίριασμα  και θα το διαπιστώσετε όσοι παρευρεθείτε το Σάββατο στη συναυλία μας !!

Αυτο που ίσως δε διαπιστώσετε είναι ότι διαθέτουμε και οι δύο χιούμορ και κατανόηση που είναι απαραίτητα για μία καλή συνεργασία . 

Μαζί μας είναι δύο σπουδαίοι μουσικοί ο συνθέτης Κώστας Γιαννάκης στο πιάνο και ο σολίστας Βασίλης Ραψανιώτης στο βιολί !

Ε.Φ.: Θα ήθελες να μας μιλήσεις για τη σχέση σου με το Μάνο Χατζιδάκι και την επιρροή του στο καλλιτεχνικό σου ταξίδι;

Β.Γ.: Με τον Μάνο Χατζιδάκι έκανα τα πρώτα και σημαντικότερα βήματα στη καριέρα μου, τραγουδούσα στις συναυλίες του υπό την διεύθυνση του.

Αισθάνομαι πολύ ευγνώμων  που είχα την τύχη  να σταθώ και να έχω έναν τόσο σημαντικό ‘’δάσκαλο’’ όπως τον Μάνο Χατζιδάκι.

Ο Μάνος Χατζιδάκις διαμόρφωσε την αισθητική μου και το κριτήριο μου, στις επιλογές μου, στην τέχνη που εξασκώ αλλά και στην ίδια την ζωή μου.

Βέβαια ο ίδιος ο ΄΄μαθητής” οφείλει να αφομοιώσει  και να εκφραστεί με τον δικό του προσωπικό  τρόπο ώστε να αφήσει το δικό του στίγμα στην τέχνη του.

Ε.Φ.: Πες μας μία συναυλία από το παρελθόν που να σου ξυπνά μνήμες νοσταλγίας…

Β.Γ.: Το 2010 είχα συνεργαστεί με την Σωτηρία Λεωνάρδου και ένα νέο τραγουδοποιό τον Στέλιο Μποτωνάκη όπου είχαμε κάνει μια σειρά συναυλιών με τίτλο “singcity” παρουσιάζαμε ένα πιο rock πρόγραμμα με τραγούδια από τον Άσιμο μέχρι τις ΤΡΥΠΕΣ και τον TomWaitκ.α. πιο πριν είχα συμμετάσχει σε μια μεγάλη περιοδεία με την Ορχήστρα Των Χρωμάτων Αφιέρωμα στους Beatles.,με την Μαρία Φαραντούρη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη σε Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο και φυσικά οι μοναδικές μαγικές στιγμές στις συναυλίες με τον Μάνο Χατζιδάκι. Όπως καταλαβαίνετε  έχω πολλές όμορφες στιγμές που νοσταλγώ, όμως αυτές τις κουβαλώ μέσα μου και τις εκφράζω σε κάθε στιγμή που ανεβαίνω σε μια σκηνή να τραγουδήσω.

Ε.Φ.: Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους επισκέπτες μας που θα διαβάσουν τη συνέντευξή σου και γενικότερα στους φίλους σου, που σε παρακολουθούν, στην Κέρκυρα;

Β.Γ.: Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την στήριξη και την αγάπη που μου έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια και τους περιμένω το Σάββατο στο ΕΠΤΑ να περάσουμε μια όμορφη μουσική βραδιά.

Γενική είσοδος 8 ευρώ

Επιμέλεια άρθρου: Ελίνα Φαϊτά

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News