Τι παίζει Σήμερα

Thank Love Its Friday @ Cabal, 02/06/2023

Ώρα έναρξης: 22:00

Dj March @ 54 Dreamy Nights, 02/06/2023

Ώρα έναρξης: 23:00
Cine Ορφεύς
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Αγώνας Κάσσιος Δίας Ultra 80χλμ, 19/02/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 447

jeventimage

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Κάσσιος Δίας ultra είναι ένας αγώνας που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου 2022 στην Β.Α Κέρκυρα με απόσταση 80 χλμ. και συνολική υψομετρική διαφορά 4.200 μ. Ο αγώνας κινείται με επίκεντρο το Όρος Παντοκράτωρας, την ψηλότερη κορυφή του Νησιού και τους παραδοσιακούς οικισμούς στα Β.Α παράκτια της Κερκυραϊκής καλντέρας. Το πεδίο κατανομής είναι 87% μονοπατιού, 11% χωματόδρομου και 3% ασφάλτου. Η διαδρομή θεωρείται τεχνική με συνεχής διακυμάνσεις όσον αφορά το υψομετρικό της προφίλ. Το ψηλότερο σημείο του αγώνα είναι και η κορυφή του Όρους στα 917μ. Ο αγώνας έχει μπει στη λίστα αξιολόγησης της ITRA δίνοντας 4 πόντους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους συμμετέχοντες σαν κριτήριο για τη συμμετοχή τους σε ανάλογους αγώνες.

Η ημερομηνία του αγώνα επιλέχτηκε με το σκεπτικό ότι το Νησί της Κέρκυρας το μήνα Φεβρουάριο έχει ήπιο κλίμα σε σχέση με τα βουνά της Ηπειρωτικής Ελλάδας πράγμα το οποίο προσφέρει ιδανικές συνθήκες για τη διεξαγωγή του.

Τα ποσοστά βροχόπτωσης είναι μειωμένα σε σχέση με τους πρώτους μήνες του χειμώνα με μέση ελάχιστη θερμοκρασία 5,7 βαθμούς μέση μέγιστη 14,1 βαθμούς και μέση μηνιαία 10,2 βαθμούς.

Σημαντικό επίσης ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι υπήρχε ένα κενό ultra αγώνων στην χώρα μας αφού από Νοέμβριό μέχρι και Μάρτιο δεν υπάρχει κάποιος ανάλογος αγώνας στο Ελληνικό καλεντάρι. Αν μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να αποκρυπτογραφήσουμε το προφίλ της διαδρομής θα την χωρίζαμε σε δύο εντελώς διαφορετικά κομμάτια. Το πρώτο κομμάτι 36.5 χλμ. + 2700μ. με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και με ένα τεραίν που σου δίνει την εντύπωση ότι μπορείς να το τρέξεις, αλλά η συνεχής εναλλαγές κλίσεων που δίνουν άλλωστε  και τα πολλά υψομετρικά μπορούν να σε εξαντλήσουν αν δεν γίνει σωστή διαχείριση δυνάμεων και ενέργειας. Σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν και οι δύο από τις τρεις συνεχόμενες ανηφόρες. Η πρώτη στην κορυφή Μεταγώνα (5.5χλμ. +750μ.) και η δεύτερη στην ψηλότερη κορυφή Παντοκράτωρας (10 χλμ. +1100μ.)  Ιδιαίτερης προσοχής χρίζει και το κομμάτι από το 14ο εως το 26ο χλμ. αφού έχουμε ένα συνεχές πάνω – κάτω που μας ανεβάζει από το επίπεδο της θάλασσας στους ημιορεινούς παραδοσιακούς οικισμούς. Το δεύτερο κομμάτι 43χλμ. + 1500 μ. σαφώς πιο ορθολογικό στο προφίλ του κινείται στους πρόποδες της κορυφής με επίκεντρο τους ορεινούς οικισμούς Στρινύλα και Π.Περίθεια. Θεωρούμε ότι μπορεί να κερδηθεί αρκετός χρόνος αν υπάρχουν και οι ανάλογες δυνάμεις αφού τα μονοπάτια είναι καλής βατότητας χωρίς μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Η ανάβαση στην Τρίτη κορυφή μας βρίσκει στο 57ο χλμ. της διαδρομής (7χλμ. + 650μ.) είναι και η τελευταία μεγάλη συνεχόμενη ανηφόρα. Στα τελευταία 8 χλμ. πριν τον τερματισμό η διαδρομή κινείται στο επίπεδο της θάλασσας μέσα στο οικοσύστημα του Ερημίτη αλλά το μονοπάτι δεν χάνει τίποτα από τον ορεινό του χαρακτήρα τόσο από ομορφιά όσο και από βαθμό δυσκολίας

Οι εγγραφές θα ανοίξουν τις 20 Νοεμβρίου 2021 και θα κλείσουν τις 20 Ιανουαρίου 2022 η με τη συμπλήρωση 100 αθλητών στα 80 χλμ. και 50 ομάδων (100 αθλητές στη σκυτάλη). Το χρονοδιάγραμμα των εγγραφών θα τηρηθεί αυστηρά και θα γίνονται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο
Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα covid-19 που θα ισχύουν τις ημέρες της διεξαγωγής του αγώνα.

Εγγραφές στον Αγώνα Εδώ

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News