Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Εκδηλώσεις Μνήμης για τον Ιωάννη Καποδίστρια, 27-28/09/2022

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 286

jeventimage

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, σε συνεργασία με άλλους φορείς του τόπου μας και το Κέντρο Unesco Ιονίου, διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης για την συμπλήρωση 191 χρόνων από την επέτειο της δολοφονίας του πρώτου κυβερνήτη του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους Κερκυραίου Ιωάννη Καποδίστρια. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας, όπου και ο τάφος του κυβερνήτη, και θα έχουν ως εξής:
 
Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022: 10 π.μ. Αρχιερατικό Μνημόσυνο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Θα ψάλλει Εκκλησιαστικό Τμήμα της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας και θα υπάρξουν κατάλληλες προσφωνήσεις.
 
Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, 7.30 μ.μ. Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ο Ιωάννης Καποδίστριας προετοιμάζει την επανάσταση- ανατρέποντας τα κατά συνθήκη και κατά συνείδηση ψεύδη για το ‘21». Συμμετέχουν ο γνωστός σκηνοθέτης κ. Γιάννης Σμαραγδής, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός και ο συγγραφέας κ. Γιώργος Σκλαβούνος. Συντονίζει ο κ. Γεώργιος Δονάτος, ομότιμος Καθηγητής και τέως Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η Ωδή στον Ιωάννη Καποδίστρια σε μουσική του συνθέτη και μαέστρου Σπύρου Ρουβά, στίχους Γιώργου Σκλαβούνου. Παίζει πιάνο ο συνθέτης και τραγουδά ο τενόρος Παντελής Κοντός.
 
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, 7 μ.μ. Εκδήλωση –συζήτηση με θέμα «Το ανορθωτικόν έργον του Ιωάννου Καποδίστρια- οι υπονομευταί και οι συκοφάνται του. Δύο πραγματείαι του Βιάρου Καποδίστρια», μεταφρασθείσαι εκ του γαλλικού υπό Θεοδώρου Μακρή. Συμμετέχουν οι κ. Θανάσης Ευσταθίου, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου, π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός και κ. Γιώργος Σκλαβούνος, συγγραφέας. Συντονίζει ο κ. Στέφανος Πουλημένος, τέως νομάρχης Κέρκυρας. Το βιογραφικό του μεταφραστή θα διαβάσει η εγγονή του Αυγή Αργυρού.
Παρακαλούμε για την συμμετοχή σας, ώστε να τιμήσουμε την μνήμη ενός ανθρώπου που πέτυχε την ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους και προσπάθησε να δώσει κατεύθυνση ελληνική στην οργάνωσή του.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News