Τι παίζει Σήμερα

Μία στήλη με θέματα υγείας για την Κέρκυρα, τους Κερκυραίους και για όλη την Ελλάδα. Υγεία Κέρκυρα.
Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Φυσικοθεραπεία και Θεραπευτική Άσκηση. Η πεμπτουσία της πρόληψης και αποκατάστασης

Στην εποχή μας οι απαιτήσεις της καθημερινότητας ωθούν συνεχώς σε ένα καθιστικό τρόπο ζωής ή σε είδη άσκησης που γίνονται χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία, χρόνο, τεχνική κτλ.

Αυτοί οι παράγοντες έχουν ενοχοποιηθεί για την αύξηση πολλών από τα γνωστά μυοσκελετικά προβλήματα (οσφυαλγία, αυχενικό, τενοντίτιδες, οστεοαρθρίτιδα, τραυματισμοί συνδέσμων, τενόντων κτλ) που πιθανόν να οδηγήσουν ακόμη και στον χρόνιο πόνο.

Επίσης, κατά την μετεγχειρητική αποκατάσταση ορθοπαιδικών, καρδιολογικών και άλλων προβλημάτων η παρουσία του Φυσικοθεραπευτή και η εφαρμογή της Θεραπευτικής Άσκησης θεωρείται επιτακτική.

Φυσικοθεραπεία και Θεραπευτική Άσκηση. Η πεμπτουσία της πρόληψης και αποκατάστασης

Η Θεραπευτική Άσκηση αποτελεί την πεμπτουσία της πρόληψης, αποκατάστασης και διατήρησης της καλής υγείας μετά από ένα πρόβλημα. Σε αυτό συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία επιστημονικών ερευνών από όλους τους κλάδους των επαγγελμάτων Υγείας. Είναι μια εξειδικευμένη τεχνική αποκατάστασης που περιλαμβάνει εξειδικευμένες παραμέτρους και στάδια, για αυτό τον λόγο πρέπει να εφαρμόζεται από πτυχιούχους φυσικοθεραπευτές με τις ανάλογες γνώσεις Παθολογίας, Φυσιολογίας και Εφαρμογής της Άσκησης.

Πολύ συχνά , ολοκληρώνοντας τις συνεδρίες Φυσικοθεραπείας, οι ασθενείς έχουν το δίλημμα τι να κάνουν στη συνέχεια. Η επιστροφή στις κοινωνικές και άλλες δραστηριότητες, που είχαν πριν το τραυματισμό ή την έναρξη του προβλήματος, δεν γίνεται αυτόματα με το που τελειώνει τη Φυσικοθεραπεία. Χρειάζεται ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα με σταδιακή προσαρμογή των ασκήσεων στις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου, με σκοπό την βελτίωση ελλειμμάτων αλλά και της γενικής φυσικής κατάστασης του ασθενούς.

Τα αποτελέσματα των ερευνών είναι όχι μόνο ενθαρρυντικά, αλλά μας δείχνουν ότι και σε μεγάλες ηλικίες η άσκηση και η κίνηση εξασφαλίζει γρήγορη επανένταξη στις καθημερινές κοινωνικές και άλλες δραστηριότητες, βελτίωση της ψυχικής κατάστασης  των ασθενών και αύξηση της λειτουργικότητάς τους, πόσο μάλλον σε νέα άτομα. Η Θεραπευτική άσκηση,  λοιπόν, απευθύνεται σε ανθρώπους στο τελικό στάδιο αποκατάστασης μετά από νόσο ή τραυματισμό, καθώς επίσης και στο γενικό πληθυσμό και εφαρμόζεται μέσα από εξατομικευμένα προγράμματα υπό την καθοδήγηση και αυστηρή επίβλεψη γυμναστή και φυσικοθεραπευτή.

Πλέον η μοντέρνα Φυσικοθεραπεία χρησιμοποιεί μια ποικιλία μέσων και συστημάτων για την εφαρμογή τους και αυτά υιοθετούνται και στα προγράμματα μας:

 • Θεραπευτική άσκηση με την υποβοήθηση του Φυσικοθεραπευτή 
 • Αλτήρες και λάστιχα
 • Εκπαίδευση με ιμάντες τύπου TRX 

 • Ασκήσεις Pilates
 • Μυϊκή εκπαίδευση με ασταθή κινούμενη πλατφόρμα (Power Plate)
 • Yoga

 • Αερόβια άσκηση (ποδήλατο, διάδρομος)
 • Mirror Therapy
 • Ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας (Σανίδα ισορροπίας, τραμπολίνο κ.τ.λ.)

 

Φυσικοθεραπεία και Θεραπευτική Άσκηση. Η πεμπτουσία της πρόληψης και αποκατάστασηςΜέξη Χρύσα

Φυσικοθεραπεύτρια ,PT

Phisio Plus

Τηλέφωνο: +30 26610 41101

Δ/νση: Φιγαρέτο 42, Κανόνι

 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News