Μόδα - Styling Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Πληροφορίες για την ιστορία της Κέρκυρα
Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Πολυκυστικές Οωθήκες: Ολιστική αντιμετώπιση!

ImageΠολυκυστικές Οωθήκες: Ολιστική αντιμετώπιση!

Για να διαβάζει κάποιος αυτό το άρθρο το πιο πιθανό είναι οτι γνωρίζει τι είναι οι πολυκυστικές οωθήκες. Χρήσιμο ωστόσο είναι να γνωριίζει κανείς την κλινική εικόνα μιας πάσχουσας από πολυκυστικές οωθήκες. Οι περισσότερες γυναίκες με πολυκυστικές ή με σύνδρομο πολυκύστικων, θα οδηγηθούν στον γιατρό τους, παραπονούμενες για παχυσαρκία, υπερτρίχωση, αλωπεκεία, διαταραχή του κύκλου, διαταραχές της διάθεσης, μεμονωμένα ή σε συνδιασμό. Επίσης χρήσιμο στοιχείο είναι οτι μια στις πέντε γυναίκες παρουσιάζουν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό τέτοια συμπτωματολογία.

Η συνήθης θεραπεία που προτείνεται από τον ενδοκρινολόγο περιλαμβάνει αντισυλληπτικά χάπια η/και θεραπεία με μετφορμινή, χωρίς να αποκλείονται και άλλα θεραπευτικά σχήματα. Το πρόβλημα με την παραδοσιακή αντιμετώπιση της ασθένειας είναι ότι λειτουργεί για περιοροσμένο χρονικό διάστημα ως απάντηση στα συμπτώματα χωρίς να τα διορθώνει.

Ο κύριος λόγος που αναπτύσσονται οι πολυκυστικές οωθήκες είναι η μεγάλη αναλογία λίπους/ άλιπης μάζας στον γυναικείο οργανισμό. Τα φυσιολογικό για το γυναικείο σώμα είναι το λίπος να κινείται στην περιοχή 18-25% του βάρους. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και γυναίκες με πολύ χαμηλό φαινομενικά βάρος αλλά αρκετό λίπος μπορούν να αναπτύξουν πολυκυστικές ωοθήκες.

Ευθύνη για το πολύ λίπος έχει η ορμόνη ινσουλίνη που εκκρίνουν τα β κύτταρα του παγκρέατος. Η ινσουλίνη είναι η ορμόνη της ζωής αλλά η υπερβολική έκκρισή της έχει τεράστιες -αρνητικές συνέπειες στον οργανισμό μεταξύ των οποίων και οι πολυκιστικές οωθήκες. Άλλες συνέπειες είναι η παχυσαρκία, ο μειωμένος μεταβολισμός, οι διαταραχές της διάθεσης και το άγχος. Όπως διαπιστώνει κανείς τα συμπτώματα των πολυκυστικών οωθηκών ταυτίζονται με τα συμπτώματα της υπερβολικής έκκρισης ινσουλίνης.

Για να μην μπούμε περαιτέρω σε ξένες επιστήμες, πέρα από την φαρμακοθεραπεία που θα συστήσει ο ειδικός οι γυναίκες με πολυκυστικές οωθήκες χρειάζεται να κάνουν μια σειρά από αλλαγές στην καθημερινότητα τους που θα βελτιώσει κατά πολύ και εγγυημένα το πρόβλημα. Σε άλλες χώρες κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές συνταγογραφούνται.

-Ο οργανισμός με διαταραχή στην ινσουλίνη δεν μεταβολίζει την ζάχαρη και το λευκό αλεύρι. Πιο ελεύθερα, είναι σαν το αυτοκίνητο να καίει πετρέλαιο και να του βάζει ο οδηγός βενζίνη. Κάνει μόνο ζημιά. Την στιγμή με μανία για γλυκό, το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει.

-Πρωτείνες. Αν είναι σκέτη- πραγματικά σκάτη όμως- μπορεί να φάει άφθονη ποσότητα. Στήθος κοτόπουλο, γαλοπούλας, άπαχο μοσχάρι, ψάρι, αυγά, γιαούρτι με πολλές πρωτείνες, ημιάπαχη μοτσαράλα είναι μια χαρά, απόλυτα χορταστικά και απολαυστικά. Η άνοδος της χοληστερίνης και των τριγλυκερδίων οφείλεται στην διαταραχή της ινσουλίνης και όχι στην από την διατροφή πρόσληψη χοληστερίνης, άρα η κατανάλωση των παραπάνω τροφίμων είναι μόνο οφέλιμη. Επίσης τα παραπάνω τρόφιμα προάγουν την παραγωγή σεροτονίνης απο τον οργανισμό βελτιώνοντας την διάθεση και εξωβελίζοντας την βουλιμία. Ταυτόχρονα, βοηθούν το δέρμα να παραμείνει σφριγγυλό χάνοντας κιλά.

-Το σώμα για να μεταβολίσει τις παραπάνω ανδρογενείς ορμόνες που παράγονται χρειάζεται κίνηση και άσκηση. Όχι, δεν αρκεί ένας περίπατος. Χρειάζεται σύστημα και επιμονή. Η αρχή πιθανόν να είναι επίπονη αλλά μέσα στον πρώτο μήνα οι αλλαγές είναι τεράστιες. Μια γυναίκα με πολυκιστικές οωθήκες χρειάζεται τουλάχιστον 6 ώρες κοπιαστικής άσκησης εβδομαδιαία. Τα βάρη θα είναι πιο εύκολα ώστε να γίνει η αρχή.

-Πρέπει να σταματήσει να έχει δεύτερες σκέψεις για το οτιδήποτε. "Πρέπει αυτό που θέλει". Η διαταραχή στην ινσουλίνη δημιουργεί αυτό το χαρακτηριστικό στην προσωπικότητα.

-Καθημερινή φροντίδα του εαυτού και της εμφάνισης. Το ζεστό μπάνιο είναι ιδιαίτερα οφέλιμο. Άνετα ρούχα και παπούτσια για την διευκόλυνση της κίνησης και κυρίως χρωματιστά.

-Επιμονή.

-Άφθονη βιταμίνη Ε, ασβέστιο και μαγνήσιο σε συμπλήρωμα διατροφής, πράσινο τσπάι, σκέτος καφές. Χρήση κανέλλας όσο το δυνατόν πιο συχνά. Ταιριάζει στο γιαούρτι τέλεια.

-Τα προϊόντα σόγιας βοηθούν πολύ. Όχι το γάλα που περιέχει άφθονους μονοζαχαρίτες. Επίσης 100% κακάο σε σκόνη μαζί με κάποιο γλυκαντικό βοηθάει στη μανία για γλυκό.

Οι πολυκυστικές οωθήκες θεραπεύονται μέχρι και 100%, με άφθονη άσκηση και την διατροφή που πραγματικά ζητάει το σώμα. Τα οφέλη είναι τεράστια σε όλους τους τομείς της ζωής που ειναι άδικο για κάθε γυναάκα να μην τα έχει.

Καλή επιτυχία!

Κανελλοπούλου Στεφανία
Αισθητικος-Stylist
Pan-Sik, Scuola di moda,
Merchandising
Grande di moda 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

 1. Ζητείται μάγειρας/σσα από τον παντοκαφενέ Μπρίκι 12.04.24
 2. Ζητείται προσωπικό από το τουριστικό γραφείο Green View travel 12.04.24
 3. Ζητούνται υπάλληλοι από την Go Car rent a car στο αεροδρόμιο 12.04.24
 4. Ζητούνται πωλητές/πωλήτριες από το κατάστημα Mythiko 12.04.24
 5. Ζητείται υπεύθυνος κρατήσεων από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων 12.04.24
 6. Ζητείται υπεύθυνος σταθμού ενοικιάσεως αυτοκινήτων 12.04.24
 7. Ζητείται προσωπικό για service από ξενοδοχειακή μονάδα 12.04.24
 8. Ζητείται σερβιτόρος/α από το Tango bar στην Παλαιοκαστρίτσα 12.04.24
 9. Ζητείται προσωπικό από το κατάστημα Τερκενλής 12.04.24
 10. Ζητείται υπάλληλος ενοικίασης αυτοκινήτων από την Goldcar 12.04.24
 11. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Kerkyra Blue Hotel N' Spa 12.04.24
 12. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Dreams Corfu Resort & Spa 12.04.24
 13. Ζητείται καμαρίερα από το Thalassa Suites 12.04.24
 14. Ζητείται βοηθός κουζίνας και λαντζιέρης/α από εστιατόριο στο κέντρο 12.04.24
 15. Ζητείται προσωπικό από ξενοδοχείο στο Κοντόκαλι 12.04.24
 16. Ζητείται προσωπικό από το τουριστικό γραφείο MTS Globe 12.04.24
 17. Ζητούνται καθαρίστριες-καμαριέρες από την εταιρεία Clean Living 12.04.24
 18. Ζητείται πωλήτρια/ης από τουριστικό στην παλαιά πόλη 12.04.24
 19. Ζητείται πωλήτρια από κατάστημα με σανδάλια/τσάντες 12.04.24
 20. Ζητείται βοηθός και τεχνίτης υδραυλικός 12.04.24
 21. Ζητείται υπάλληλος μπουφέ και καθαρισμού από την Goldair Handling A.E. 11.04.24
 22. Παραδίδονται μαθήματα ρωσικών 11.04.24
 23. Ζητείται μάγειρας/σσα για τηγάνια από το Ιταλικό εστιατόριο Margherita 11.04.24
 24. Ζητείται υπάλληλος λογιστηρίου 11.04.24
 25. Ζητείται πωλητής/τρια από boutique στο ξενοδοχείο Angsana 11.04.24
 26. Ζητούνται πωλητές/merchandisers από την ελληνική βιομηχανία χρωμάτων Vechro 11.04.24
 27. Ζητείται προσωπικό από την G4S Cash Solutions 11.04.24
 28. Ζητείται οδηγός και αποθηκάριος από την εταιρεία Αφοί Πορτοκαλίδη ΑΕ 11.04.24
 29. Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την Hertz 11.04.24
 30. Ζητείται πωλητής/τρια από το ζαχαροπλαστείο καφέ Δέσποινα 11.04.24

Corfuland News