Μόδα - Styling Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Πληροφορίες για την ιστορία της Κέρκυρα
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ancient Healing Therapies: Από την επούλωση στην Ολιστική Πρακτική

Ποτέ μου δεν θα πίστευα ότι θα γινόμουν μια ολιστική πρακτικός. Ότι θα χρησιμοποιούσα μια αρχαία τεχνική βασισμένη στη βοήθεια που δίδονταν από τους θεραπευτές και τις Μαίες στις γυναίκες για την γονιμότητα, το PMS ,την ενδομητρίωση ,τη δυσκοιλιότητα, την οσφυαλγία και άλλα παρόμοια.

Έγινα θεραπεύτρια της συγκεκριμένης τεχνικής μασάζ το 1999. Όταν πήρα το πτυχίο μου στην ψυχολογία το 1997, κατάλαβα ότι ο καλύτερος τρόπος για την αποδέσμευση των συναισθημάτων ήταν μέσω του σώματος, και όχι μόνο μέσω της ομιλίας. Το θεραπευτικό μασάζ μου άνοιξε πολλές προσωπικές θεραπευτικές πόρτες. Συνειδητοποίησα ότι κάθε άνθρωπο που άγγιζα, άγγιζε και εμένα και αυτό μου εμβάθυνε την συμπόνια μου για τους ανθρώπους και για την δική μου θεραπεία. 

Ancient Healing Therapies: Από την επούλωση στην Ολιστική Πρακτική

Κατά το τελευταίο εξάμηνο στη Σχολή του μασάζ, παρακολουθούσα ένα μάθημα που το δίδασκε μία υπέροχη γυναίκα. Μία ολιστική Νοσοκόμα και θεραπεύτρια Amma. Κατά τη διάρκεια αυτού του εξαμήνου ένα βράδυ η κόρη μου ξύπνησε από έναν εφιάλτη και ήρθε στο δωμάτιό μου, φοβισμένη ενώ έκλαιγε. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να της τρίψω την κοιλιά. Κυριολεκτικά δεν ήξερα τι έκανα, αλλά ότι έκανα είχε αποτέλεσμα και έτσι ξανακοιμήθηκε.

Την επόμενη ημέρα, μετά το μάθημα μου, μίλησα με τη δασκάλα μου για ότι συνέβη το προηγούμενο βράδυ. Την ρώτησα τί θα πρότεινε εκείνη σε παρόμοια κατάσταση. Μου ζήτησε να της δείξω τα όσα είχα κάνει ώστε να μπορέσει να καταλάβει. Της έδειξα τον τρόπο με τον οποίο είχα τρίψει την κοιλιά της κόρης μου, και εκείνη μου είπε “πού έμαθες αυτή την τεχνική;” .Της απάντησα ότι ήμουν μισοκοιμισμένη και ότι δεν ήξερα. Τότε μου είπε ότι μόλις είχε επιστρέψει από το Τέξας όπου είχε πάει για να μάθει αυτή την αρχαία τεχνική της φυλής των Mayas για την κοιλιακή χώρα και την περιοχή της μήτρας και του προστάτη. Έμεινα άναυδη.

Ήξερα ότι έπρεπε να μάθω περισσότερα για αυτή την τεχνική. Είχα μια πρόπτωση μήτρας από τότε που ήμουν παιδί η οποία προκλήθηκε από μια πτώση από ένα δέντρο. Είχα μια μακρά ιστορία από κύστες στις ωοθήκες και ινομυώματα. Είχα αναπτύξει πυελική ασθένεια στην λεκάνη και το 1991 είχα χειρουργηθεί στην περιοχή της κοιλιάς. Αυτή η εγχείρηση προκάλεσε στην μήτρα μου και στην ουροδόχο κύστη μία περαιτέρω πρόπτωση και έναν διαχωρισμό. 

Πληροφορήθηκα ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω ένα (pessary), ένα πλαστικό προϊόν επεμβατικής τεχνολογίας το οποίο θα κρατούσε τη μήτρα ψηλά στη θέση της, και ότι εάν δεν το έκανα θα χρειαζόμουν χειρουργική επέμβαση.Το πήρα ως σημάδι για την θεραπεία. Άρχισα την προσπάθεια και μετά από τρείς μήνες με εβδομαδιαίες συναντήσεις η μήτρα μου και η ουροδόχος κύστη μου δεν ήταν πλέον διαιρεμένες στα δύο. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου τα χέρια μου ήταν πάντα κρύα, αλλά μετά το μασάζ των Mayas στην κοιλιακή χώρα, είχα ξανά, κανονική κυκλοφορία! Ήμουν πραγματικά εντυπωσιασμένη από το πόσο γρήγορα θεραπεύτηκα.

Ήξερα ότι έπρεπε να μάθω αυτή την τεχνική και να την μοιραστώ με άλλες/άλλους. Γνώριζα ότι αυτό ήταν έργο ζωής για μένα. Η τεχνική του κοιλιακού μασάζ της μήτρας/του προστάτη πραγματοποιείται για αιώνες στην περιοχή του Belize (Μπελίς), της Κεντρικής Αμερικής. Η τεχνική αυτή είναι μία απαλή επανατοποθέτηση της μήτρας στην σωστή της θέση. Είναι ανώδυνη, γίνεται εξωτερικά. Κατά την διάρκεια της τεχνικής καθοδηγώ τη μήτρα στη σωστή της θέση μέσω του μασάζ της κοιλιακής χώρας στην περιοχή της λεκάνης. Η τεχνική αποσκοπεί στο να απαλλάξει την περιοχή από την παρακώλυση της ροής των Τσι (βιοενέργειας), του αίματος και των λεμφαγγείων(λέμφου).

Τα επιτεύγματα του μασάζ της Κοιλιακής χώρας της μήτρας και του προστάτη συμβαίνουν λόγω της καλυτέρευσης της κυκλοφορίας του αίματος, της λέμφου και της βιοενέργειας, όπως και του νευρικού συστήματος της μήτρας, της ουροδόχου κύστης και του παχέος εντέρου (στη περιοχή του πρωκτού και της κοιλιάς).

Τα συναισθήματα απελευθερώνονται και τα ενεργειακά κέντρα (chakras) ισορροπούν. Τότε το άτομο βιώνει μία γενική αίσθηση ευεξίας, ενέργειας και πληρότητας. 

Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εκπαιδεύτρια της τεχνικής του μασάζ της κοιλιακής χώρας (της μήτρας-του προστάτη) των Maya’s, μαζί με τη Dr. Rozita Arvigo στη Μασαχουσέτη, στο Μπελίς και στο Ν. Χάμσαϊρ. Είναι τιμή μου που μπορώ να δουλέψω και να πραγματώσω μία παράδοση που είναι τόσο παλιά, αλλά και τόσο χρήσιμη στην εποχή μας. Βοηθώντας τις γυναίκες να βρίσκουν την δύναμή τους , διδάσκοντάς τους αυτήν την αρχαία τεχνική. Νιώθω τιμή με κάθε καινούργια περίπτωση ανθρώπου που ανοίγει την καρδιά του/της και την κοιλία του/της. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο σημείο του σώματος. Ένα μέρος όπου όλοι θέλουμε να είναι καλά κουκουλωμένο και κρυμμένο. Είναι ωστόσο και το μέρος της δημιουργικότητας και της δύναμής μας.

Μία υγιής κοιλιά, δημιουργεί και μία υγιής ζωή.

Ο δάσκαλος της δασκάλας μου Don Eligio Panti. το είπε υπέροχα: Η μήτρα της γυναίκας είναι το κέντρο της. Αν η μήτρα της είναι σε ανισορροπία, τότε και η ζωή της είναι το ίδιο. Η μήτρα είναι το δεύτερο μυαλό της γυναίκας και περιλαμβάνει το πνευματικό κέντρο της οντότητάς της.

 

*Από Vivian Menjivar, LMT, Dipl. ABT επικυρωμένη πρακτικός και εκπαιδεύτρια του Μασάζ της Μήτρας(Προστάτη), Κοιλιακή Τεχνική της φυλής των Mayas, Arvigo Techniques of Maya Abdominal Therapy

 

Ancient Healing Therapies: Από την επούλωση στην Ολιστική Πρακτική Vivian Menjivar, LMT, Dipl.ABT (NCCAOM)

Website: www.ancienthealingtherapies.com

Τηλέφωνο: +30 6934322501

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δ/νση: Παναγιώτη Γιδά 3

 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News