Τι παίζει Σήμερα

Ιστορικά Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Πληροφορίες για την ιστορία της Κέρκυρα
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

«Μιαούλης» και «Κολοκοτρώνης». Κερκυραϊκό Φωτογραφικό Αρχείο

ImageΚερκυραϊκό Αρχείο

«Μιαούλης» και «Κολοκοτρώνης»

Επιμέλεια: Γιώργος Σ. Ζούμπος

Από τα γνωστότερα καράβια στις ελληνικές θάλασσες κατά τα μεταπολεμικά χρόνια ήταν τα «τετράδυμα» επιβατηγά «Μιαούλης», «Κολοκοτρώνης», «Καραϊσκάκης» και «Κανάρης» τα οποία είχαν δοθεί στα πλαίσια των ιταλικών επανορθώσεων.

Τα «Μιαούλης» και «Κολοκοτρώνης» έκαναν για κάποια χρόνια το δρομολόγιο από Πειραιά προς Μπρίντεζι και αντίστροφα με ενδιάμεσο σταθμό την Κέρκυρα. Σε κάποιες περιόδους το δρομολόγιο αυτό προεκτείνονταν από Πειραιά προς Ρόδο, ενώ στους ενδιάμεσους σταθμούς ήταν και η Πάτρα.

Τελευταίο έφυγε από την ακτοπλοϊα το «Μιαούλης» (εταιρεία Νομικού), το 1985, ενώ περισσότερο ταξίδεψε το «Καραϊσκάκης».

Και τα τέσσερα σκάφη ήταν ναυπήγησης 1952 («Μιαούλης», «Κανάρης» στo ναυπηγείο C.R.D.A. Monfalcone, «Καραϊσκάκης» στο ναυπηγείο Ansaldo του Livorno και «Κολοκοτρώνης» στο C.N. di Taranto), είχαν μήκος 81.54 μέτρα, πλάτος 12.83, βύθισμα 4.59 και ανέπτυσσαν ταχύτητα 14 κόμβων με 2 εξακύλινδρες μηχανές Fiat των 2100 ίππων.

Στις δημοσιευόμενες φωτογραφίες φαίνεται η πλώρη του «Μιαούλη» ενώ είναι αγκυροβολημένος στο Νέο λιμάνι και ο «Κολοκοτρώνης» ενώ πλέει ανάμεσα Καφέ Γυαλί και Βίδο.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελευθερία» στις 24-02-2011. οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες προέρχονται από τη σελίδα www.nautilia.gr.)


Γιώργος Σ. Ζούμπος

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News