Πρόσφατες Αγγελίες
- Πωλείται Nissan Almera
- Πωλείται γραφείο υποδοχής ρεσεψιόν
- Ζητείται βοηθός λογιστή
- Ζητείται υπάλληλος σούπερ μάρκετ
- Ζητείται πωλητής/τρια από κατάστημα στο κέντρο
- Ζητείται πλήρωμα σκάφους/ hostess
- Ζητούνται θεραπευτές μασάζ
- Ζητούνται καθηγητές από φροντιστήριο
- Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης
- Ζητείται σερβιτόρος και bartender
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Η εσωτερική διακόσμηση του Αχιλλείου εν έτει 1900 μέσα από φωτογραφίες
Εμφανίσεις:
- Ημ / νία: 22.03.22
Στην Κέρκυρα την περίοδο του 1900, με φωτογραφίες από την εσωτερική διακόσμηση του βασιλικού παλατιού Αχίλλειο και ανακτόρου της αυτοκράτειρας Σίσσυ και μετέπειτα του Γερμανού αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β΄ Κάιζερ.
Καθρέφτες, γύψινα και εξεζητημένες νεοκλασικές οροφογραφίες μέρος της εσωτερικής διακόσμησης του, το άγαλμα του αγαπημένου της Σίσσυ ποιητή Heinrich Heine, κλιμακοστάσιο, μικρό καθιστικό στην κεντρική είσοδο, αλλά και η άποψη του περιστυλίου με φόντο σπάνιες τοιχογραφίες, είναι μερικές από τις αρχιτεκτονικές πινελιές που το καθιστούν ανάρπαστο στο πέρασμα των χρόνων.
Το επιβλητικό παλάτι Αχίλλειο, είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κέρκυρας, όντας άξιο επίσκεψης από χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.
https://www.corfuland.gr/el/istorika-kerkyra/h-esoteriki-diakosmisi-toy-axilleioy-en-etei-1900-mesa-apo-fotografies.html#sigProIdc0330569a9
Φωτογραφικό αρχείο: Θεόδωρος Μεταλληνός
Επιμέλεια: Ραφαέλλα Άννα Μπούχλα