Τι παίζει Σήμερα

Ιστορικά Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Πληροφορίες για την ιστορία της Κέρκυρα
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

5.310 ευρώ για σπάνια υδατογραφία που απεικονίζει το Βίδο

Όπως είχε ήδη αναφέρει το Corfuland σε προηγούμενο άρθρο του, υπό τον γενικό τίτλο, "Σπάνια Βιβλία, Έγγραφα και Χαρακτικά" του οίκου δημοπρασιών Πέτρος Βέργος, μια σειρά βιβλίων, εγγράφων αλλά και υδατογραφιών κερκυραϊκού και γενικότερου επτανησιακού ενδιαφέροντος μπήκαν σε δημοπρασία την 17η Μαρτίου 2014.

5.310 ευρώ για σπάνια υδατογραφία που απεικονίζει το Βίδο

Η σπάνια υδατογραφία των οχυρώσεων στο Βίδο από το 1812, με την υπογραφή του Γάλλου συνταγματάρχη καί μετέπειτα στρατηγού M. E. F. H. Baudrand (1774-1848) πωλήθηκε για το ποσό των 5310 ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ την αρχική εκτίμηση (3.000-4.000 ευρώ)

Ο Baudrand ήταν επικεφαλής της διεύθυνσης οχυρωματικών έργων της Κέρκυρας από τον Οκτώβριο του 1808 ως τον Ιούνιο του 1813.

Στα υπόλοιπα τεκμήρια της επτανησιακής ιστορίας,  η Κάταστασις της Επτανήσου Πολιτείας (1804, Τεργέστη), το Σύνταγμα του ανεξάρτητου επτανησιακού κράτους (1800-7) πωλήθηκε για 944 ευρώ, ενώ μια σειρά ιδιωτικών συμφωνητικών (διαθήκες κ.α.) από την Κάτω Γαρούνα Κέρκυρας (τέλη 18ου-αρχές 19ου αιώνα) πωλήθηκε προς 708 ευρώ.

Οι αγοραστές/τριες σε αυτές τις περιπτώσεις παραμένουν ανώνυμοι, εκτός κι αν οι ίδιοι/ες αποφασίσουν να δημοσιοποιήσουν την αγορά τους.

επιμέλεια: Βασίλης Κρουστάλλης

 

 

 

 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News