Τι παίζει Σήμερα

Ιστορικά Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Πληροφορίες για την ιστορία της Κέρκυρα
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Who Will Buy? Τεκμήρια Κερκυραϊκής Ιστορίας σε Δημοπρασία

 Υπό τον γενικό τίτλο, "Σπάνια Βιβλία, Έγγραφα και Χαρακτικά"  του οίκου δημοπρασιών Πέτρος Βέργος, μια σειρά βιβλίων, εγγράφων αλλά και υδατογραφιών κερκυραϊκού και γενικότερου επτανησιακού ενδιαφέροντος τίθενται σε δημοπρασία.

Το Corfuland.gr δεν έχει σχέση με τον συγκεκριμένο οίκο ούτε με κάποιο άλλο οίκο δημοπρασιών, ωστόσο τα τεκμήρια που τίθενται σε δημοπρασία είναι αρκετά σημαντικά για να μείνουν ασχολίαστα.

Who Will Buy? Τεκμήρια Κερκυραϊκής Ιστορίας σε Δημοπρασία

Ανάμεσά τους, η Κάταστασις της Επτανήσου Πολιτείας (1804, Τεργέστη), το Σύνταγμα του ανεξάρτητου επτανησιακού κράτους (1800-7) σε 78 σελίδες (αρχική τιμή: 800-1200 ευρώ), αλλά και αρκετά έγγραφα σχετιζόμενα με τα Επτάνησα από την ίδια περίοδο.

Επιπλέον, η Λογική του κερκυραίου κληρικού και φιλοσόφου Ευγένιου Βούλγαρη (έκδοση 1766, Λειψία).

Επίσης, η πρώτη μετάφραση στα ελληνικά του φιλοσοφικού έργου Λόγος περί μεθόδου του Γάλλου φιλοσόφου René Descartes, που έγινε στην Κέρκυρα το 1824.

Έργα του Πέτρου ΒραΪλα-Αρμένη, πρώτου πρόεδρου της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας ("Περί του αντικειμένου και των ορίων της πολιτικής οικονομίας"), περιλαμβάνονται επίσης στον κατάλογο.

Στα βιβλία βρίσκουμε ακόμη χειρόγραφα συμφωνητικά και διαθήκες από την Κάτω Γαρούνα Κέρκυρας (τέλη 18ου-αρχές 19ου αιώνα).

Who Will Buy? Τεκμήρια Κερκυραϊκής Ιστορίας σε ΔημοπρασίαΑρκετά σημαντική και σπάνια μια υδατογραφία των οχυρώσεων στο Βίδο από το 1812, με την υπογραφή  του  Γάλλου συνταγματάρχη καί μετέπειτα στρατηγού M. E. F. H. Baudrand (1774-1848).

Ο Baudrand ήταν επικεφαλής της διεύθυνσης οχυρωματικών έργων της Κέρκυρας από τον Οκτώβριο του 1808 ως τον Ιούνιο του 1813. Η τιμή της υδατογραφίας είναι χαρακτηριστικά η πιο υψηλή όλων των προηγούμενων.

Υπάρχει κάποιος κερκυραϊκός φορέας που ενδιαφέρεται σχετικά; Τα συγκεκριμένα είναι μέρος της κληρονομιάς της Κέρκυρας.

Η δημοπρασία γίνεται στις 17 Μαρτίου.

 

επιμέλεια: Βασίλης Κρουστάλλης

 

 

 

 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News