Πρόσφατες Αγγελίες
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Συνταγές για μελομακάρονα, κουραμπιέδες και Βασιλόπιτα
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι
Υλικά:
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Υλικά
1 ποτήρι του νερού λάδι εκλεκτό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού και λεμονιού μαζί
1 ποτήρι χοντροκοπανισμένα καρύδια
3 ποτήρια αλεύρι μαλακό
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού μέλι
1/2 ποτήρι νερό
1 φλιτζάνι του καφέ αλισίβα
Τρόπος εκτέλεσης
Κοσκινίζετε το αλεύρι και τοα ανακατεύτε με την πάουντερ. Σε πήλινη λεκάνη, δουλεύετε το λάδι με τη ζάχαρη επί μία ώρα. Προσθέτετε την αλισίβα, το κονιάκ και το χυμό του πορτοκαλιού-λεμονιού. Ρίχνετε το αλέυρι λίγο-λίγο και ζυμώνετε καλά να γίνει μαλακή ζύμη. Πλάθετε τα μελομακάρονα κυλινδρικά, τα πιέζετε με το πιρούνι να γίνει η επιφάνεια τους αυλακωτή, τοποθειτε σε λαμαρίνα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 20-30 λεπτά. Εν τω μεταξύ βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι να πάρουν μερικές βράσεις. Ξαφρίζετε και βουτάτε μέσα στο σιρόπι τα μελομακάρονα κρύα (όχι περισσότερο από 3-4 τη φορά). Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τοποθετείτε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με τα καρύδια και λίγη κανελοζάχαρη.
Πηγή: "Ελληνική Κουζίνα" της Σοφίας Σκούρα