Πρόσφατες Αγγελίες
- Πωλείται καρεκλάκι φαγητού
- Ζητείται μάγειρας και σερβιτόρος/α από εστιατόριο στο κέντρο
- Ζητείται οδηγός από επιχείρηση τροφίμων
- Ζητείται προσωπικό από τα καταστήματα Γρηγόρης
- Ζητείται προσωπικό από το καφέ στο Παλαιό Φρούριο
- Ζητείται νέος/α barista και service από καφέ bar στο κέντρο
- Ζητείται προσωπικό από σούπερ μάρκετ
- Ζητείται σερβιτόρος/α και βοηθός σερβιτόρου από το Sway
- Ζητείται προσωπικό από ξενοδοχείο στα Μωραΐτικα
- Ζητούνται νοσηλευτές από εταιρεία προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας παιδιών και ενηλίκων
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Συνταγή για κουραμπιέδες με αμύγδαλο
Υλικά
2 φλιτζάνια βούτυρο γάλακτος
4 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
2 φλιτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη ψιλή
2 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνάκι του καφέ αλισίβα
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1/2-3/4 ζάχαρη άχνη
λίγο ανθόνερο
Τρόπος Εκτέλεσης
Βράζετε 3 κουταλιές στάχτη καθαρή σε 1 φλιτζάνι νερό από το βράδυ. Αφήνετε να κατασταλάξει και μετράτε 1 φλιτζανάκι αλισίβα. Καβουρδίζετε ελαφρά τα αμύγδαλα. Χτυπάτε το βούτυρο με το χέρι να ασπρίσει (3/4-1 ώρα). Προσθέτετε τη ζάχαρη και τους κρόκους και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε το κονιάκ, την αλισίβα, τα αμύγδαλα, και το αλεύρι λίγο-λίγο. Ζυμώνετε πολύ καλά τη ζύμη και πλάθετε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα. Τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 15 λεπτά. Όταν ψηθούν, ραντίζετε με ανθόνερο και τυλίγετε σε ζάχαρη.
Πηγή: "Ελληνική Κουζίνα" της Σοφίας Σκούρα