Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται μάγειρας από ιταλικό εστιατόριο
- Ζητείται γυμναστής από τo Musclemania
- Ζητείται προσωπικό από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων
- Ζητείται καμαριέρα από ξενοδοχείο στις Μπενίτσες
- Ζητείται προσωπικό από το juice bar στο κέντρο
- Ζητούνται υπάλληλοι από γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων στον Ύψο
- Ζειτείται άτομο για μασάζ/μανικιούρ πεντικιούρ από επιχείρηση στα Μωραΐτικα
- Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με τοπικά προϊόντα στο κέντρο
- Ζητείται γραφίστρια
- Ζητείται υπεύθυνος Beach Bar
![]() |
Συνταγή για κουραμπιέδες με αμύγδαλο
Υλικά
2 φλιτζάνια βούτυρο γάλακτος
4 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
2 φλιτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη ψιλή
2 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνάκι του καφέ αλισίβα
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1/2-3/4 ζάχαρη άχνη
λίγο ανθόνερο
Τρόπος Εκτέλεσης
Βράζετε 3 κουταλιές στάχτη καθαρή σε 1 φλιτζάνι νερό από το βράδυ. Αφήνετε να κατασταλάξει και μετράτε 1 φλιτζανάκι αλισίβα. Καβουρδίζετε ελαφρά τα αμύγδαλα. Χτυπάτε το βούτυρο με το χέρι να ασπρίσει (3/4-1 ώρα). Προσθέτετε τη ζάχαρη και τους κρόκους και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε το κονιάκ, την αλισίβα, τα αμύγδαλα, και το αλεύρι λίγο-λίγο. Ζυμώνετε πολύ καλά τη ζύμη και πλάθετε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα. Τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 15 λεπτά. Όταν ψηθούν, ραντίζετε με ανθόνερο και τυλίγετε σε ζάχαρη.
Πηγή: "Ελληνική Κουζίνα" της Σοφίας Σκούρα