Πρόσφατες Αγγελίες
- Αναζήτηση προσωπικού για Beach Bar Restaurant
- Πωλείται διαμέρισμα στο Πυργί/Ύψο
- Ζητείται προσωπικό από ξενοδοχείο στα Μωραϊτικά
- Ζητείται προσωπικό από ξενοδοχείο
- Ζητείται υπάλληλος παραγωγής από βιοτεχνία εξοπλισμού μαζικής εστίασης
- Ζητείται προσωπικό από το παγωτατζίδικο Twins Gelato
- Ασφαλιστικό γραφείο αναζητά υπάλληλο
- Ενοικιάζεται κατάστημα στο κέντρο
- Ζητείται προσωπικό ξενοδοχείου στα Μωραίτικα
- Ζητείται συντηρητής από βίλα
Κολοκύθα γεμιστή με κοτόπουλο, κάστανα, μανιτάρια και ρύζι
Κολοκύθα γεμιστή με κοτόπουλο, κάστανα, μανιτάρια και ρύζι
Η άμαξα της Σταχτοπούτας, σε νέες περιπέτειες. Πες το πρώτο, δες το ως συνοδευτικό, είναι έτσι κι αλλιώς εκπληκτικό!
Συνταγή
- 1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα (προτιμότερο στρογγυλή και όχι με μακρύ λαιμό, για να χωρέσει στο φούρνο)
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας σπόρος μάραθου, τριμμένος
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
- τα ψαχνά από ένα βρασμένο κοτόπουλο (αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε για το ζωμό κοτόπουλο), σε μικρά κομμάτια
- 200 γρ. πικάντικη γραβιέρα σε κύβους
- 1 μεγάλο κυδώνι, καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη
- 20 κάστανα ψημένα, καθαρισμένα, κομμένα στα 2
- 1 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρια ψημένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
- 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού ρύζι άσπρο (καρολίνα ή νυχάκι)
- ξύσμα από 1 ώριμο πορτοκάλι (ακέρωτο και βιολογικό)
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Διαδικασία:
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε να ροδίσουν ελαφρά. Τότε προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και 2 φλιτζάνια νερό βραστό. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να απορροφήσει τα υγρά. Τραβάμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε στο ρύζι τα ψαχνά της κότας, τη γραβιέρα, το κυδώνι, τα κάστανα, τα κουκουνάρια, τον μαϊντανό, στις σταφίδες και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά την κολοκύθα. Κόβουμε ένα καπάκι μεγάλο ώστε να γίνει ευρύχωρο άνοιγμα στην κορυφή. Αφαιρούμε τα σπόρια και τις ίνες από το εσωτερικό της με ένα κουτάλι (όπως καθαρίζουμε το πεπόνι). Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά την κολοκύθα και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με μια ποσότητα από τον τριμμένο σπόρο μάραθου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Μ’ ένα μεγάλο κουτάλι βάζουμε τη γέμιση στην κολοκύθα. Βάζουμε μια στρώση, πασπαλίζουμε με σπόρο μάραθου, ακόμα λίγη γέμιση, πάλι σπόρο μάραθου. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να γεμίσει. Δεν πιέζουμε τα υλικά για να δώσουμε χώρο να ψηθούν με τα υγρά της κολοκύθας.
Βάζουμε προσεκτικά την κολοκύθα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο, την αλείφουμε με λάδι και την τυλίγουμε ολόκληρη με αλουμινόχαρτο ειδικό για ψήσιμο. Την βάζουμε στο φούρνο και μετά από 1 ώρα χαμηλώνουμε στους 180° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1½ ώρα ακόμα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τρυπάμε με ένα ξύλο από σουβλάκι την κολοκύθα για να διαπιστώσουμε αν η σάρκα της είναι μαλακή - αν είναι τη βγάζουμε από το φούρνο, διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Μεταφέρουμε πολύ προσεκτικά την κολοκύθα σε πιατέλα για να την σερβίρουμε: παίρνουμε από το άνοιγμα με τη ρηχή κουτάλα γέμιση μαζί με τη σάρκα της κολοκύθας, προσεκτικά όμως να μην κοπεί το εξωτερικό φλούδι το οποίο δεν τρώγεται.
Συμβουλή:
Ανάλογα με το βαθμό ωριμότητας της κολοκύθας και το πάχος της σάρκας της μπορεί να χρειαστεί να μειώσετε ή να αυξήσετε το χρόνο ψησίματος. Δοκιμάζετε πάντα με το ξυλάκι για να είστε σίγουροι - πρέπει να είναι μαλακή.
Διαβάζω επίσης Όλα για την κολοκύθα από τον Γαστρονόμο
Πηγή: gastronomos.gr
Προβεβλημένες Αγγελίες
- Ζητείται προσωπικό από το παγωτατζίδικο Twins Gelato 17.01.25
- Ασφαλιστικό γραφείο αναζητά υπάλληλο 17.01.25
- Ζητείται προσωπικό ξενοδοχείου στα Μωραίτικα 17.01.25
- Ζητείται συντηρητής από βίλα 17.01.25
- Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο στον Άγιο Γεώργιο Πάγων 17.01.25
- Ζητείται προσωπικό από τον όμιλο Domes Corfu 17.01.25
- Ζητείται προσωπικό από το Nisos Restaurant Cafe 17.01.25
- Ζητείται οδηγός από την κάβα Φιλιππάκης 17.01.25
- Ζητείται προσωπικό από το εστιατόριο Panorama 17.01.25
- Ζητείται προσωπικό 17.01.25
- Ζητείται προσωπικό για το τμήμα αποθήκης από τα ξενοδοχεία Ikos Dassia & Ikos Odisia 17.01.25
- Ζητείται προσωπικό για το τμήμα επισιτισμού από τα ξενοδοχεία Ikos Dassia & Ikos Odisia 17.01.25
- Ζητείται υπάλληλος από λογιστικό γραφείο στο κέντρο 17.01.25
- Ζητείται υπάλληλος από λογιστικό γραφείο 17.01.25
- Πωλείται Skoda Fabia '01 1.4 17.01.25
- Ζητούνται πωλητές-ταμίες από τα Hellenic Duty Free Shops στο Λιμάνι 17.01.25
- Ζητούνται αποθηκάριοι από τη Diellas 17.01.25
- Ζητείται προσωπικό από το Greco str 17.01.25
- Η Εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Best Car Rental Corfu αναζητά συνεργάτες 17.01.25
- Ζητούνται υπάλληλοι Φυτωρίου 17.01.25
- Ζητείται νυχτερινός Receptionist 17.01.25
- Ζητείται προσωπικό από το εστιατόριο 3monkeys στη Κοφινέτα 16.01.25
- Ζητείται ψήστης και τυλιχτής από ψητοπωλείο στου Τζάβρου 16.01.25
- Ζητείται προσωπικό από το Coffee experience 16.01.25
- Ζητείται προσωπικό οροφοκομίας/housekeeping από τα ξενοδοχεία Ikos Dassia & Ikos Odisia 16.01.25
- Ζητείται προσωπικό υποδοχής / front office από τα ξενοδοχεία Ikos Dassia & Ikos Odisia 16.01.25
- Ζητείται Σύμβουλος Πωλήσεων από την Praktiker Hellas 16.01.25
- Ζητούνται οδηγοί από τουριστικό γραφείο 16.01.25
- Ζητείται νοσηλευτής- νοσηλεύτρια 16.01.25
- Ζητείται υπεύθυνος λογιστηρίου 16.01.25