Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται υπάλληλος από κατάστημα με είδη δώρων στη παλαιά πόλη
- Ζητείται πωλήτρια/ης από το κατάστημα κοσμημάτων 2Angels στην παλιά πόλη
- Ζητείται barista από το Ark kitchen bar στον Άγιο Γόρδιο
- Ζητείται προσωπικό από την εταιρεία Roula Rouva Real Estate Agency
- Ενοικιάζεται δυάρι στην Πόρτα Ρεμούντα
- Ζητείται πωλητής/τρια από τουριστικό/χρυσοχοείο στην παλιά πόλη
- Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με γυναικεία είδη
- Ζητείται υποδιευθυντής/τρια για το αεροδρόμιο από την AirCanteen A.E.
- Ζητείται υπεύθυνος αποθήκης/παραδόσεων από το κατάστημα Sofa And Light Project by Vlachopoulos
- Ζητείται νοσηλεύτρια και γραμματέας ιατρείου
Τι παίζει Σήμερα
Προσφορές
Κολοκύθα γεμιστή με κοτόπουλο, κάστανα, μανιτάρια και ρύζι
Κολοκύθα γεμιστή με κοτόπουλο, κάστανα, μανιτάρια και ρύζι
Η άμαξα της Σταχτοπούτας, σε νέες περιπέτειες. Πες το πρώτο, δες το ως συνοδευτικό, είναι έτσι κι αλλιώς εκπληκτικό!
Συνταγή
- 1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα (προτιμότερο στρογγυλή και όχι με μακρύ λαιμό, για να χωρέσει στο φούρνο)
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας σπόρος μάραθου, τριμμένος
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
- τα ψαχνά από ένα βρασμένο κοτόπουλο (αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε για το ζωμό κοτόπουλο), σε μικρά κομμάτια
- 200 γρ. πικάντικη γραβιέρα σε κύβους
- 1 μεγάλο κυδώνι, καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη
- 20 κάστανα ψημένα, καθαρισμένα, κομμένα στα 2
- 1 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρια ψημένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
- 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού ρύζι άσπρο (καρολίνα ή νυχάκι)
- ξύσμα από 1 ώριμο πορτοκάλι (ακέρωτο και βιολογικό)
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Διαδικασία:
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε να ροδίσουν ελαφρά. Τότε προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και 2 φλιτζάνια νερό βραστό. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να απορροφήσει τα υγρά. Τραβάμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε στο ρύζι τα ψαχνά της κότας, τη γραβιέρα, το κυδώνι, τα κάστανα, τα κουκουνάρια, τον μαϊντανό, στις σταφίδες και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά την κολοκύθα. Κόβουμε ένα καπάκι μεγάλο ώστε να γίνει ευρύχωρο άνοιγμα στην κορυφή. Αφαιρούμε τα σπόρια και τις ίνες από το εσωτερικό της με ένα κουτάλι (όπως καθαρίζουμε το πεπόνι). Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά την κολοκύθα και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με μια ποσότητα από τον τριμμένο σπόρο μάραθου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Μ’ ένα μεγάλο κουτάλι βάζουμε τη γέμιση στην κολοκύθα. Βάζουμε μια στρώση, πασπαλίζουμε με σπόρο μάραθου, ακόμα λίγη γέμιση, πάλι σπόρο μάραθου. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να γεμίσει. Δεν πιέζουμε τα υλικά για να δώσουμε χώρο να ψηθούν με τα υγρά της κολοκύθας.
Βάζουμε προσεκτικά την κολοκύθα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο, την αλείφουμε με λάδι και την τυλίγουμε ολόκληρη με αλουμινόχαρτο ειδικό για ψήσιμο. Την βάζουμε στο φούρνο και μετά από 1 ώρα χαμηλώνουμε στους 180° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1½ ώρα ακόμα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τρυπάμε με ένα ξύλο από σουβλάκι την κολοκύθα για να διαπιστώσουμε αν η σάρκα της είναι μαλακή - αν είναι τη βγάζουμε από το φούρνο, διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Μεταφέρουμε πολύ προσεκτικά την κολοκύθα σε πιατέλα για να την σερβίρουμε: παίρνουμε από το άνοιγμα με τη ρηχή κουτάλα γέμιση μαζί με τη σάρκα της κολοκύθας, προσεκτικά όμως να μην κοπεί το εξωτερικό φλούδι το οποίο δεν τρώγεται.
Συμβουλή:
Ανάλογα με το βαθμό ωριμότητας της κολοκύθας και το πάχος της σάρκας της μπορεί να χρειαστεί να μειώσετε ή να αυξήσετε το χρόνο ψησίματος. Δοκιμάζετε πάντα με το ξυλάκι για να είστε σίγουροι - πρέπει να είναι μαλακή.
Διαβάζω επίσης Όλα για την κολοκύθα από τον Γαστρονόμο
Πηγή: gastronomos.gr
Προβεβλημένες Αγγελίες
- Ζητείται υπάλληλος από κατάστημα με είδη δώρων στη παλαιά πόλη 17.04.24
- Ζητείται πωλήτρια/ης από το κατάστημα κοσμημάτων 2Angels στην παλιά πόλη 17.04.24
- Ζητείται barista από το Ark kitchen bar στον Άγιο Γόρδιο 17.04.24
- Ζητείται προσωπικό από την εταιρεία Roula Rouva Real Estate Agency 17.04.24
- Ζητείται πωλητής/τρια από τουριστικό/χρυσοχοείο στην παλιά πόλη 17.04.24
- Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με γυναικεία είδη 17.04.24
- Ζητείται υποδιευθυντής/τρια για το αεροδρόμιο από την AirCanteen A.E. 17.04.24
- Ζητείται υπεύθυνος αποθήκης/παραδόσεων από το κατάστημα Sofa And Light Project by Vlachopoulos 17.04.24
- Ζητείται νοσηλεύτρια και γραμματέας ιατρείου 17.04.24
- Ζητείται πωλήτρια/ης από κοσμηματοπωλείο 17.04.24
- Ζητείται barman/barista από το ξενοδοχείο Pantokrator στο Μπαρμπάτι 17.04.24
- Ζητείται πωλήτρια/ης από κατάστημα στο κέντρο της πόλης 17.04.24
- Ζητείται λογιστής και βοηθός λογιστή 17.04.24
- Ζητούνται τεχνικοί για μηχανουργείο 17.04.24
- Ζητείται άτομο για φροντίδα ζευγαριού στο Κανόνι 17.04.24
- Ζητείται προσωπικό από το Solo Gelato 17.04.24
- Ζητείται προσωπικό από κατάστημα στο Σολάρι 17.04.24
- Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την Hertz 17.04.24
- Ζητείται προσωπικό από το Pelecas Country Club 17.04.24
- Ζητείται οδηγός από την βιοτεχνία πάγου Ice maker 17.04.24
- Ζητείται προσωπικό υποδοχής επισκεπτών από την Konnect OE 16.04.24
- Ζητείται προσωπικό κουζίνας από εστιατόριο στην πόλη 16.04.24
- Ζητείται σερβιτόρα/ος και βοηθοί από την πίττα του παππού 16.04.24
- Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Potamaki Beach Hotel στις Μπενίτσες 16.04.24
- Ζητείται βοηθός αποθήκης από εμπορική εταιρεία 16.04.24
- Ζητείται προσωπικό από τα ξενοδοχεία Elea Beach & Livadi Nafsika στη Δασιά 16.04.24
- Ζητείται υπάλληλος από μίνι μάρκετ 16.04.24
- Ζητείται καμαριέρα και βαλές από το ξενοδοχείο Ray Hotel στο Πέραμα 16.04.24
- Ζητείται υπάλληλος υποδοχής από το ξενοδοχείο Aphrodite στην Ρόδα 16.04.24
- Ζητείται καμαριέρα και μάγειρας από το Hotel Elena 16.04.24