Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Η Κατερίνα Κορακιανίτη και η Κατερίνα Πρωτογεράκη μας συστήνουν το NLP Wellbeing Corfu

Η Κατερίνα Κορακιανίτη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και DIET & NLP Wellbeing Practitioner μας μιλά για τις νέες υπηρεσίες του διαιτολογικού της γραφείου και μας συστήνει τη νέα της συνεργάτιδα Κατερίνα Πρωτογεράκη, Χημικό και NLP Wellbeing Coach.

Τα δύο κορίτσια μας παρουσιάζουν το NLP Wellbeing Corfu μια μέθοδο coaching που από κοινού δημιούργησαν και μέσω της οποίας προσεγγίζουν ολιστικά τον άνθρωπο και ασχολούνται με κάθε πτυχή της ζωής του, που μπορεί να επηρεάσει την υγεία και την ευεξία του.

Η Κατερίνα Κορακιανίτη και η Κατερίνα Πρωτογεράκη μας συστήνουν το NLP Wellbeing Corfu

Όπως μας είπαν:

"Επιθυμούμε ο άνθρωπος που έρχεται σε εμάς να χρησιμοποιεί τη δύναμη που ξέρουμε ότι κρύβει μέσα του, να βρίσκει το πραγματικό κίνητρο που θα τον οδηγήσει στην αλλαγή και εν τέλει να φτάνει στο στόχο μέσα από το μοναδικό μονοπάτι που εκείνος θα χαράξει για τον εαυτό του."

Πείτε μας λίγα λόγια για τη φιλοσοφία σας και τις νέες σας υπηρεσίες.

Κ.Κ.: Μετά από 5 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας η ομάδα του γραφείου μας μεγαλώνει και εξελίσσεται. Έχοντας σαν βάση της προσέγγισής μας πως στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις διατροφικές συνήθειες και όχι τα κιλά, τώρα το εξελίσσουμε και το πάμε ένα βήμα παρακάτω. Οι νέες μας υπηρεσίες βασίζονται στη φιλοσοφία μας ότι δεν θέλουμε να καλύπτουμε απλά το σύμπτωμα αλλά ψάχνουμε την αιτία πίσω από αυτό.

Και αυτό πως μπορεί να γίνει μέσω ενός διαιτολογικού γραφείου;

Κ.Κ.: Με το πέρασμα των χρόνων συνειδητοποίησα πως ο άνθρωπος που απευθυνόταν στο διαιτολογικό γραφείο συνήθως είχε και άλλες ανάγκες που έπρεπε να καλυφθούν. Κάποιες φορές η διατροφή δεν έφτανε, γιατί πίσω από το αίτημα του να χάσει κιλά κρύβονταν συνήθειες που δεν μπορούσε να αλλάξει. Επίσης, ξέρουμε πια ότι ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα και ένα χαρτί κολλημένο στο ψυγείο δεν αρκεί για να καλύψει τις διατροφικές ελλείψεις ή να οδηγήσει σε μόνιμη αλλαγή του βάρους.

Το πρώτο μου βήμα ήταν να εκπαιδευτώ εγώ η ίδια σε τομείς ψυχολογίας, Wellbeing και στο NLP ώστε να μάθω να βλέπω πίσω από το προφανές και να βελτιώσω την επικοινωνία μου με τους ανθρώπους που με επισκέπτονται. Και πλέον η παρουσία της Κατερίνας-  συνεργάτιδας και φίλης με μεγάλη εμπειρία στη χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής και εκπαιδευμένη στο NLP Wellbeing Coaching- συμπλήρωσε τα κενά που υπήρχαν.

Άλλωστε πάντα πίστευα στην αποτελεσματικότητα της συλλογικής δουλειάς. Προσεγγίζουμε λοιπόν, διαφορετικούς τομείς της καθημερινότητας του ανθρώπου που απευθύνεται σε εμάς. Έχουμε σαν επίκεντρο την εκπαίδευση του σε ένα διατροφικό μοντέλο που θα τον ωφελήσει, μακριά από εξαντλητικές δίαιτες και αυστηρές περικοπές. Έπειτα πλαισιώνουμε όπου χρειάζεται, τη διατροφή του με συμπληρώματα διατροφής και παρεμβάσεις σε δυσλειτουργικές συμπεριφορές, πεποιθήσεις και συνήθειες της καθημερινότητας του που τον κρατούν μακριά από ένα ανώτερο επίπεδο ευεξίας.

Μιλήσατε για συμπληρώματα διατροφής. Μεγάλη κουβέντα, είναι όντως ευεργετικά για τον οργανισμό;

Κ.Π.:  Καταρχάς θα πρέπει να δώσουμε έναν ορισμό γιατί πολλά σκευάσματα αυτό- αποκαλούνται συμπληρώματα διατροφής αλλά δεν είναι. Ως συμπληρώματα διατροφής ορίζονται οι συμπυκνωμένες τροφές που έχουν σκοπό να συμπληρώσουν την διατροφή μας με τα απαραίτητα για τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά.

Oι βιταμίνες και τα μέταλλα που εισάγονται στον οργανισμό μέσω αυτών, δεν αποτελούν ξένο σώμα. Αντιθέτως, είναι συστατικά που ήδη υπάρχουν και για κάποιο λόγο παρατηρείται έλλειψη τους. Συνεπώς τα συμπληρώματα διατροφής, όταν χορηγούνται από εξειδικευμένο σύμβουλο υγείας με την κατάλληλη δοσολογία και τον κατάλληλο συνδυασμό μόνο ευεργετικά μπορούν να δράσουν στον οργανισμό. Και βέβαια να επισημάνουμε εδώ πως τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν τα γεύματα! Όπως λέει και το όνομα τους, τα συμπληρώνουν!

Η φιλοσοφία μας γύρω από τα συμπληρώματα διατροφής στηρίζεται στην εξατομικευμένη και στοχευμένη χορήγηση τους με βάση το ιατρικό και προσωπικό ιστορικό του καθενός, χωρίς να τον υπερφορτώνουμε με σκευάσματα που ίσως και να μην μπορεί να μεταβολίσει ο οργανισμός του.

Συνεπώς φτιάχνοντας τη διατροφή και προσθέτοντας συμπληρώματα διατροφής κερδίζουμε την ευεξία;

Κ.Κ.: Αυτό μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε αυτήν αλλά από μόνο του δεν αρκεί. Η ευεξία, ή όπως αλλιώς είναι γνωστό, Wellbeing, είναι μια κατάσταση, είναι τρόπος ζωής. Περιλαμβάνει μια ισορροπημένη διατροφή, καλή ψυχική υγεία, κίνηση, υψηλή ικανοποίηση από τον τρόπο και τις συνθήκες ζωής καθώς και το αίσθημα του «βρίσκω νόημα» σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας. Οπότε δεν υπάρχει προ-καθορισμένος δρόμος για να φτάσει κανείς εκεί. Η ευεξία είναι μια δυναμική κατάσταση που συνεχώς αλλάζει και εξελίσσεται. Είναι για τον καθένα ένα μοναδικό μονοπάτι διανοητικής και σωματικής εξέλιξης. Το NLP Wellbeing Coaching εστιάζει στην εκπαίδευση του μυαλού μας ώστε να κάνουμε την αλλαγή αυτή μόνιμη.

Η Κατερίνα Κορακιανίτη και η Κατερίνα Πρωτογεράκη μας συστήνουν το NLP Wellbeing Corfu

Θέλετε να μας πείτε κάποια πράγματα για το NLP Wellbeing;

Κ.Π.: Το NLP είναι το ακρωνύμιο του NeuroLinguistic Programming (Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός) και περιέχει τα τρία στοιχεία με την μεγαλύτερη σημασία για την παραγωγή ανθρώπινων εμπειριών : τη νευρολογία, τη γλώσσα, και τον προγραμματισμό.

Είναι η επιστήμη που ασχολείται με το πώς χρησιμοποιώντας κάποιος το μυαλό του με τον κατάλληλο τρόπο, μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Εμείς έχουμε παντρέψει το NLP με το Wellbeing δημιουργώντας το NLP Wellbeing Corfu. Mια μέθοδο coaching μέσω της οποίας προσεγγίζουμε ολιστικά τον άνθρωπο και ασχολούμαστε με κάθε πτυχή της ζωής του, που μπορεί να επηρεάσει την υγεία και την ευεξία του.

Στο NLP Wellbeing Corfu έχουμε δημιουργήσει δύο διαφορετικές υπηρεσίες:

  • το Diet & NLP Wellbeing που απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν σαν αίτημα την αλλαγή του βάρους ή των διατροφικών συνηθειών του και
  • το NLP Wellbeing Coaching που απευθύνεται σε οποιονδήποτε ψάχνει την κατεύθυνση που θα τον οδηγήσει σε μια λειτουργική αλλαγή στη ζωή του.

Πιο συγκεκριμένα το NLP Wellbeing ασχολείται με τομείς της ζωής μας όπως:

● Oι διατροφικές συνήθειες

● Oι σχέσεις μας σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο

● H επικοινωνία με το εαυτό μας και τους γύρω μας

● Τα συναισθήματα μας

● Το σώμα μας

● Τις σκέψεις μας

● Το περιβάλλον που ζούμε

Βασικές πτυχές δηλαδή της καθημερινότητας που όλους μας μας επηρεάζουν και όλοι έχουμε αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουμε.

Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα για να καταλάβετε καλύτερα…

Πόσες φορές ένας διαπληκτισμός το πρωί στη δουλειά μας αποτρέπει από το να περάσουμε καλά το βράδυ με τους φίλους μας ή πόσο συχνά αισθανόμαστε πως δεν μας καταλαβαίνουν ενώ τους εξηγούμε τα πάντα αναλυτικά;

Σε μια τέτοια περίπτωση το ΝLP Wellbeing μας εκπαιδεύει στο πώς να διαμορφώνουμε τις σκέψεις, τις συμπεριφορές και τα συναισθήματα μας ώστε ο διαπληκτισμός να λυθεί πιο δημιουργικά για όλους και σε ένα επόμενο επίπεδο, πως θα προλαμβάνεται. Με αυτόν τον τρόπο οι στιγμές που θέλουμε να αφιερώσουμε σε εμάς ή στα αγαπημένα μας πρόσωπα μένουν ατόφιες.

Μέσω του NLP Wellbeing μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τέτοια γεγονότα που μας κρατάνε πίσω και μας αποτρέπουν από το να ζήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε και μας αξίζει.

Ή Πόσες φορές αναλογιζόμαστε – και όχι άδικα- διπλά και τριπλά τις συνέπειες που θα έχει μια αλλαγή ή μια δράση μας με αποτέλεσμα να αναβάλουμε να πάρουμε μια απόφαση ή να δράσουμε για κάτι που θέλουμε πολύ;

Σε αυτή την περίπτωση το NLP wellbeing μας εκπαιδεύει στο πως θα βρούμε το κίνητρο, τη στρατηγική και εν τέλη τη στοχοθεσία που θα μας οδηγήσει στην πιο σωστή για εμάς επιλογή ή δράση. Αντικαθιστώντας τις δικαιολογίες και τους φόβους με αποτελέσματα, σχεδιάζουμε τα βήματα ώστε να βάζουμε στόχους «καταδικασμένους να πετύχουν».

Αναφέρατε παραπάνω ότι το NLP επηρεάζει το προσωπικό επίπεδο, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, κλπ. Υπάρχει σχέση μεταξύ του NLP και της ψυχοθεραπείας και αν ναι ποια;

Κ.Π.: Στην ψυχοθεραπεία όπως και στο NLP ενεργητικό ρόλο έχει το άτομο. Παρόλα αυτά η ψυχοθεραπεία είναι μια μορφή θεραπευτικής παρέμβασης που κυρίαρχα εστιάζει στο παρελθόν. Μέσω του NLP Wellbeing στοχεύουμε στην εκπαίδευση του μυαλού μας ώστε να κάνουμε μια αλλαγή μόνιμη σε διανοητικό, συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο χωρίς απαραίτητα να εστιάζουμε σε παρελθοντικά γεγονότα και χωρίς να έχει ψυχοθεραπευτική δράση. Συνεπώς, σε αντίθεση με τις περισσότερες ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις, το NLP χρησιμοποιεί πολύ το σώμα και τις αισθήσεις. Και φυσικά το NLP δεν πάει αντιπαραθετικά με την ψυχοθεραπεία. Ένας άνθρωπος, παράλληλα με την ψυχοθεραπεία και σε συνεννόηση με τον ψυχοθεραπευτή του μπορεί να συμμετέχει σε συνεδρίες NLP μιας και αγγίζει με διαφορετικό τρόπο, διαφορετικούς τομείς της ζωής του.

Μέσω του NLP αλλάζει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα ερεθίσματα που συλλέγουμε από το περιβάλλον μας και ο τρόπος που αποκρινόμαστε σε αυτά. Αποκτούμε απαραίτητα εργαλεία για να διαχειριζόμαστε καταστάσεις, να αλλάζουμε εμπειρίες και να επικοινωνούμε πραγματικά με το μέσα μας αλλά και τους γύρω μας. Το NLP είναι ένα παράθυρο σε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και επικοινωνίας. Είναι ο τρόπος να ανοίξουμε στο περιβάλλον είναι ο δρόμος που οξύνει και ενεργοποιεί όλες μας τις αισθήσεις!

Κάποιος λοιπόν που έρχεται σε εσάς μένει ες αεί; Πόσο διάστημα χρειάζεται για να δει κάποιος αποτελέσματα;

Κ.Κ.: Δεν υπάρχει κανόνας ή συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για κάποιον που θέλει να κάνει NLP. Κατά μέσω όρο οι συνεδρίες γίνονται ανά 15 μέρες και διαρκούν 4-5 μήνες. Παρόλα αυτά, μου έχει τύχει περιστατικό που βρισκόμασταν κάθε εβδομάδα και η συνεργασία μας έληξε σε 2 μήνες. Και αυτό γιατί οι συνεδρίες, η συχνότητα τους και η διάρκεια τους είναι απόλυτα συνυφασμένα με το πόσο γρήγορα θέλει να δουλέψει ο άνθρωπος που έχουμε απέναντι μας. Από αυτόν εξαρτάται και το πότε θα ολοκληρωθεί η συνεργασία μας.

Ποιός είναι ο στόχος σας για το μέλλον;

Κ.Π.: Το Wellbeing ή αλλιώς η ευεξία είναι μια δυναμική διαδικασία, όχι μια στατική κατάσταση και αυτό ισχύει για όλους μας. Στόχος λοιπόν και για εμάς είναι να εξελίσσουμε συνεχώς το επίπεδο της ευεξίας μας αλλά και να εκπαιδεύουμε το "εργαλείο" που δεν είναι άλλο από τον ίδιο μας τον εαυτό. Όπως μέχρι σήμερα έτσι και για τα επόμενα χρόνια σχεδιάζουμε το πλάνο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και βελτίωση μας σε τομείς υγείας, coaching και επικοινωνίας ώστε να γινόμαστε συνεχώς η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Κ.Κ.: Με όλο αυτό που περιγράφει η Κατερίνα επιδιώκουμε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να βελτιώσουν το επίπεδο της ευεξίας τους. Επιθυμούμε ο άνθρωπος που έρχεται σε εμάς να χρησιμοποιεί τη δύναμη που ξέρουμε ότι κρύβει μέσα του, να βρίσκει το πραγματικό κίνητρο που θα τον οδηγήσει στην αλλαγή και εντέλει να φτάνει στο στόχο μέσα από το μοναδικό μονοπάτι που εκείνος θα χαράξει για τον εαυτό του.

Στόχος μας είναι να εκπαιδευόμαστε και να εξελισσόμαστε συνεχώς όχι για να παρεμβαίνουμε στο δρόμο που χαράζει ο ίδιος για τον εαυτό του αλλά για να τον κατευθύνουμε κατάλληλα στο δρόμο αυτό σεβόμενοι την προσωπικότητα του, τις αξίες του, τον στόχο του και την καθημερινότητα του.

Πιστεύουμε ότι το επίπεδο ευεξίας μας αποτελεί μόνο την κορυφή του "παγόβουνου". Για να καταλάβουμε τις αιτίες που μας οδήγησαν σε αυτό και να τις αλλάξουμε αν το επιθυμούμε, είναι σημαντικό να εστιάσουμε κάτω από την επιφάνεια του "νερού της θάλασσας"!

Η Κατερίνα Κορακιανίτη και η Κατερίνα Πρωτογεράκη μας συστήνουν το NLP Wellbeing CorfuΔιαιτολογικό γραφείο Κατερίνας Κορακιανίτη

Δ/νση: Δονάτου Δημουλίτσα 76-78

Τηλ. 2661042602

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Site: www.korakianiti.gr

Facebook Page Διαιτολογικού: Διαιτολογικό Γραφείο Διατροφή & Διαιτολoγία, Κατερίνα Κορακιανίτη

Facebook Page NLP Wellbeing Corfu: NLP Wellbeing Corfu

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News