• #DEALIFE: μία περιποίηση προσώπου από το κέντρο αισθητικής Μαργαρίτας Βλάχου
     
    Μόνο:25€
    Αρχική αξία40€
    Έκπτωση38%
    Δείτε το
  • Musclemania banner B γενικό 2024
  • fruitland 3/4/2024
  • Gerekos fish taverna
  • practica 3/4/2024
  • profi 111119
  • Gogas 2021
  • Gogas 2 2021
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ο Chef Αλέξανδρος Πορφύρης μας συστήνεται μέσα από την κουζίνα του Akron Restaurant

Σε μία από τις γραφικότερες περιοχές της Κέρκυρας, στην καρδιά της Παλαιοκαστρίτσας, στον ανανεωμένο χώρο του, το Akron Beach Bar - Restaurant, εναρμονίζει το μαγευτικό τοπίο με την υψηλή γαστρονομία, ξαφνιάζοντας μας ευχάριστα κάθε φορά με σύγχρονες μεσογειακές προτάσεις.

Ο Chef Αλέξανδρος Πορφύρης μας συστήνεται μέσα από την κουζίνα του Akron Restaurant

Στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης του εδώ και χρόνια ξέρει καλά τη συνταγή της επιτυχίας, για αυτό και φέτος επιλέγει να ανανεώσει την συνεργασία στο τιμόνι της κουζίνας του τον σεφ Αλέξανδρο Πορφύρη ως Executive Chef και τον Γιώργο Παπασιμακόπουλο ως Head Chef.

Το Corfuland.gr και η Ραφαέλλα Άννα Μπούχλα, συνάντησε στο Akron τον σεφ Αλέξανδρο Πορφύρη, ο οποίος μίλησε για την πορεία του έως τώρα στον χώρο της γαστρονομίας, για τα μυστικά της υψηλής μαγειρικής, αλλά και για τη νέα του συνεργασία. 

Ρ.Μ.: Έχεις μία συνεχόμενη επαγγελματική ανέλιξη στον χώρο της υψηλής μαγειρικής. Πες μας για την πορεία σου έως τώρα.

Α.Π.: Είμαι στις κουζίνες από την ηλικία των 15 ετών, δηλαδή τη μισή μου ζωή. Αποτελεί προνόμιο ότι βρήκα το πραγματικό μου πάθος και συνέχισα με αυτό έως και σήμερα. Το 2013 ξεκίνησε η πορεία μου στο εξωτερικό, όταν δέχτηκα μία επαγγελματική πρόταση στο εστιατόριο Chapter one (St julian) στην Μάλτα.
Ακολούθησαν και άλλες επιτυχίες, με μία από αυτές να είναι ότι έγινα Head Chef στο Λονδίνο σε ηλικία 25 ετών όπου και δούλεψα με τον πλέον αδελφό μου, Γιώργο Παπασιμακόπουλο, ξανά μετά τον στρατό. Στην συνέχεια ήμουν Head Chef σε ακόμη 3 εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ακόμη, το γεγονός ότι παρουσίασα τα πιάτα μου στη βασίλισσα της Δανίας, το θεωρώ ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα μου. Ύστερα μετακόμισα στη Γαλλία για να εργαστώ ως executive chef για κρουαζιέρες της Viking και έως σήμερα εργάζομαι στην εταιρία Ultima Collection ως Private Chef.

Ο Chef Αλέξανδρος Πορφύρης μας συστήνεται μέσα από την κουζίνα του Akron Restaurant 

Ρ.Μ.: Ποιο θεωρείς ότι είναι το μυστικό πίσω από τις επιτυχίες σου;

Α.Π.: Με κάθε δεδομένη δυσκολία, το μυστικό για να πετύχω ήταν πάντα το γεγονός ότι δεν βλέπω γενικά τις δυσκολίες ως πρόβλημα αλλά ως μία πρόκληση που πρέπει να ξεπεράσω και να βγω νικητής. Θεωρώ πως τίποτα στη ζωή δεν είναι πολύπλοκο και πως αν υπάρχει κάτι τέτοιο αυτό βρίσκεται μέσα στα πιάτα μου, διότι όλα τα υπόλοιπα στη ζωή μου θέλω να είναι απλά και ταπεινά.

Ρ.Μ.: Τι είναι αυτό που σε ώθησε στο να σπάσεις τα όρια σου στο θέμα της μαγειρικής;

Α.Π.: Σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική μου πορεία, έπαιξε το γεγονός ότι πολύ γρήγορα ένιωσα την επιθυμία να ανακαλύπτω και να μαθαίνω συνεχώς περισσότερα Έτσι άρχισα να γίνομαι ένα διαφορετικό άτομο, πολύ πιο κοινωνικό και έτοιμο να αντιμετωπίσω την κριτική για να γίνω καλύτερος, ώστε να μπορώ να αναπτύξω και να επιτύχω όλους τους στόχους και τις φιλοδοξίες μου. Οι σεφ είναι κατασκευασμένοι, έτσι ώστε να αντιγράφουν την αρχή και στη συνέχεια να κάνουν οτιδήποτε δικό τους με καινοτόμο τρόπο.

Ρ.Μ.: Πιστεύεις πως ως σεφ πρέπει να επικοινωνείς με τον κόσμο;

Α.Π.: Ναι, θεωρώ την επικοινωνία με τον κόσμο απαραίτητη στον χώρο της μαγειρικής. Είναι μοναδική εμπειρία το να αντικρίζεις το χαμόγελο στο πρόσωπο των πελατών σου και να γνωρίζεις πως οφείλεται στο φαγητό σου, καθώς το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο για τη διάθεση. Μου αρέσει πιο πολύ να αφήνω το φαγητό μου να μιλήσει. Πρέπει να είσαι ήσυχος και διακριτικός, αλλά το φαγητό σου να ουρλιάζει.

Ρ.Μ.: Έχεις ταξιδέψει σε πολλές χώρες για τις ανάγκες του επαγγέλματός σου. Τι είναι αυτό που θα έλεγες ότι είναι κοινό σε όλα αυτά μέρη όσον αφορά το φαγητό; 

Α.Π.: Όντως έχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη όπως την Αμερική, τη Μέση και την Άπω Ανατολή μέχρι την Αφρική και σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη. Ένα πράγμα που βρήκα κοινό, είναι ότι το φαγητό δεν είναι μόνο ζωτικό αγαθό, αλλά αποτελεί γιορτή και έκφραση αγάπης. Η κουζίνα είναι ένα απαιτητικό περιβάλλον που χρειάζεται να σκέφτεστε πολύ και να κάνετε ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά πράγματα.  

Ρ.Μ.: Ποιοι είναι οι μαγειρικοί σου στόχοι;

Α.Π.: Στόχος μου είναι να δημιουργήσω συναισθήματα μέσα από το φαγητό, να ταξιδέψω τον καθένα ξεχωριστά σε ένα μοναδικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο της γαστρονομίας. Όταν κάποιος κάθεται σε ένα τραπέζι, σε ένα εστιατόριο, περιμένει τι συναισθήματα ή ποια ιστορία ο σεφ είναι πρόθυμος να μοιραστεί μέσα από το φαγητό του. Η μαγειρική για εμένα είναι να καταφέρνω να φέρνω τους ανθρώπους κοντά.

Ρ.Μ.: Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ο κόσμος να συναντήσει σε ένα εστιατόριο για να απολαύσει μία γαστρονομική εμπειρία;

Α.Π.: Οι πελάτες πρέπει να συναντούν έναν σεφ που να είναι πρόθυμος να ικανοποιήσει με πρωτότυπο τρόπο και με πάθος τις ανάγκες τους. Έναν που να μαγειρεύει με μεράκι και να μεταφέρει όλα τα θετικά συναισθήματα μέσω του φαγητού.

Ρ.Μ.: Τι είναι αυτό που κάνει έναν σεφ καλό στη δουλειά του;
 
Α.Π.: Βασική προϋπόθεση για έναν καλό σεφ είναι να αγαπάει αυτό που κάνει. Οφείλει να δέχεται την κριτική ώστε να γίνεται καλύτερος και να αποδέχεται ότι υπάρχει πάντα κάποιος καλύτερος από αυτόν εκεί έξω.

Ρ.Μ.: Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να γίνει σεφ;

Α.Π.: Νομίζω ότι αυτό που οι περισσότεροι θα έλεγαν πρώτα είναι να σπουδάσεις μαγειρική.
Στη συνέχεια, όλα μαθαίνονται στη δουλειά αρκεί να υπάρχει διάθεση, υπομονή και επιμονή. Όπου και αν βρεθείτε να πιέζεστε σε απροσδόκητα όρια, εκεί θα αποδείξετε αν είστε φτιαγμένοι για αυτήν ή όχι.
Είναι ένα πολύ απαιτητικό περιβάλλον που απαιτεί να σκέφτεστε πολύ και να κάνετε ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά πράγματα. 
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχει πολλές προοπτικές εξέλιξης, καθώς ξεκινώντας από τα χαμηλότερα επίπεδα, εξαρτάται από εσάς τους ίδιους το πόσο ψηλά μπορείτε να φτάσετε.

Ρ.Μ.: Τι συμβουλή θα έδινες σε άλλους σεφ που έχουν ήδη ξεκινήσει ή θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα;

Α.Π.: Θέλω πραγματικά να υπενθυμίσω στους σεφ ότι έχουμε μεγάλη ευθύνη να διατηρήσουμε την ατομική και πολιτιστική παράδοση, μέσα από συνταγές που ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να γνωρίζει και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά.
Ενώνοντας και φέρνοντας όλο τον κόσμο κοντά μέσω των φαγητών, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι έχουμε πολύ περισσότερα κοινά από ό, τι νομίζουμε. Με αυτόν τον τρόπο θα προχωρήσουμε, θα γίνουμε καλύτεροι και θα επιτύχουμε μεγαλύτερα πράγματα.

Ρ.Μ.: Ποιο είναι το όραμά σου;

Α.Π.: Το όραμά μου είναι να μπορώ να εκπροσωπήσω το ελληνικό φαγητό σε παγκόσμια κλίμακα και να αναδείξω την Ελληνική Γαστρονομία, μαζί με αξιοσέβαστους σεφ και επιχειρήσεις.

Ρ.Μ.: Τώρα θα βρίσκεσαι στο Akron ως executive chef, σε ένα εμβληματικό εστιατόριο το οποίο έχει καθιερωθεί για την πολυτέλεια και την ποιότητα του. Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτήν τη συνεργασία;

Α.Π.: Θα βρίσκομαι στο Άκρον ως Executive Chef, μαζί με τον φίλο και για πολλά χρόνια συνάδερφο Γιώργο Παπασιμακόπουλο ως Head Chef. Το Akron είναι για εμένα μία ευχάριστη συνεργασία σε ένα νησί που αγαπώ ιδιαίτερα. Το γεγονός ότι επιλέγει την καλύτερη ποιότητα σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό, είναι κάτι το οποίο με εκφράζει και είμαι σίγουρος ότι θα συντελέσει σε μία όμορφη πανδαισία γαστρονομικών προτάσεων που θα αγαπηθούν από όλους. 

Στο Akron δουλεύουμε μόνο με φρέσκα ψάρια, μεταμορφώνοντας παραδοσιακές συνταγές με κρέας σε νέα ενδιαφέροντα πιάτα θαλασσινών. Με σεβασμό πάντα στην παράδοση και με εξαιρετική πρώτη ύλη προσπαθούμε ταπεινά να εξελίξουμε και εμείς με τον δικό μας τρόπο την ελληνική γαστρονομία που πραγματικά δεν της λείπει τίποτα. Με αυτά τα στοιχεία και με βάση τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα, θα πετύχουμε ένα ιδανικό αποτέλεσμα που πιστεύω θα ξεχωρίσει.

Ο Chef Αλέξανδρος Πορφύρης μας συστήνεται μέσα από την κουζίνα του Akron Restaurant

Ρ.Μ.: Αλέξανδρε σε ευχαριστούμε για τη συνέντευξη. Υποσχόμαστε να συναντήσουμε σύντομα εσένα και τα εκλεκτά σου πιάτα στο Akron!

Α.Π.: Και εγώ σε ευχαριστώ Ραφαέλλα Άννα Μπούχλα και Corfuland.gr. Σας περιμένω με χαρά στην κουζίνα του Akron να σας παρουσιάσω τις γευστικές μου προτάσεις!
 

Akron Beach Bar Restaurant
Ο Chef Αλέξανδρος Πορφύρης μας συστήνεται μέσα από την κουζίνα του Akron Restaurant
Δ/νση:
Εθνική οδός Παλαιοκαστρίτσας
Τηλ: 26630 41226
Σημείο στον χάρτη
E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website: akron.gr
Facebook pageAkron Beach Bar
Instagram: Akron Beach Bar
 

Επιμέλεια: Ραφαέλλα Άννα Μπούχλα

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητείται Β μάγειρας/σσα από εστιατόριο στον Πέλεκα 15.04.24
  2. Ζητείται προσωπικό από τουριστική επιχείρηση στην παλαιά πόλη 15.04.24
  3. Ζητείται συνεργάτης και τεχνικό προσωπικό από επιχείρηση 15.04.24
  4. Ζητείται προσωπικό από καφέ στη Μαρίνα Γουβιών 15.04.24
  5. Ζητούνται σερβιτόροι/ες από το εστιατόριο Pink Panther στον Πέλεκα 15.04.24
  6. Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο στην Παλαιοκαστρίτσα 15.04.24
  7. Ζητείται προσωπικό από τις Πιτονοστιμιές 15.04.24
  8. Ζητείται προσωπικό 15.04.24
  9. Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο 15.04.24
  10. Ζητείται delivery από το Smile Cafe 15.04.24
  11. Ζητούνται συνεργάτες από την AHome Real Estate 15.04.24
  12. Ζητείται προσωπικό από το Almyra Cafe snack bar 15.04.24
  13. Ζητείται πωλητής/τρια από την Admiral 15.04.24
  14. Ζητείται προσωπικό από εμπορική επιχείρηση 15.04.24
  15. Ζητείται προσωπικό από την Mastoras Medical Services 15.04.24
  16. Ζητείται κομμωτής/τρια και αισθητικός από το Έλενα και Αναστασία Hair Salon 15.04.24
  17. Ζητείται οδηγός φορτηγού από την εταιρεία Πίνδος 15.04.24
  18. Ζητούνται φύλακες από την MarBella Collection 15.04.24
  19. Ζητείται προσωπικό από το εστιατόριο Rex 15.04.24
  20. Ζητείται προσωπικό από εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων 15.04.24
  21. Ζητούνται αποθηκάριοι από την AirCanteen A.E. 15.04.24
  22. Ζητούνται barista και ταμίας από την AirCanteen A.E. 15.04.24
  23. Ζητείται προσωπικό από το κατάστημα Muses 15.04.24
  24. Ζητείται προσωπικό από το Byoung 15.04.24
  25. Ζητείται υπάλληλος από τουριστικό/μίνι μάρκετ στον Ύψο 15.04.24
  26. Ζητείται συντηρητής ξενοδοχείου 15.04.24
  27. Ζητείται μάγειρας/σσα από τον παντοκαφενέ Μπρίκι 12.04.24
  28. Ζητείται προσωπικό από το τουριστικό γραφείο Green View travel 12.04.24
  29. Ζητούνται υπάλληλοι από την Go Car rent a car στο αεροδρόμιο 12.04.24
  30. Ζητούνται πωλητές/πωλήτριες από το κατάστημα Mythiko 12.04.24

Corfuland News