Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Τα πιο μαγικά μέρη της Κέρκυρας, για να θαυμάσετε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

 
Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στην Κέρκυρα

Κέρκυρα, το πράσινο νησί με την μεγάλη ιστορία, τα μαγευτικά τοπία και την γραφική πόλη… Τι πιο όμορφο απ’το να ερωτευθείς κάτω απ’το φως του Φεγγαριού σε αυτόν τον παραμυθένιο τόπο.
 
Τα πιο μαγικά μέρη της Κέρκυρας, για να θαυμάσετε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Το Φεγγάρι γοητευτικό στον ουρανό μας προκαλεί και μας ταξιδεύει, ρομαντικά δίπλα στην θάλασσα ή πλάι στα παλιά ενετικά τείχη. Το χρώματά του και το φως του, μας γεμίζουν συναισθήματα και έρωτα, τι υπέροχη που είναι η ανατολή του!


Που όμως μπορούμε να το θαυμάσουμε και να ερωτευθούμε κάτω απ’το φως του στο νησί των Φαιάκων την ώρα της ανατολής της;
 
Τα πιο μαγικά μέρη της Κέρκυρας, για να θαυμάσετε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο
 


Φροντίστε να είστε κάπου έξω τότε με το ταίρι σας διότι όλη η μαγεία του έρωτα είναι αυτήν την ώρα 9 παρά τέταρτο το βράδυ.
Όταν το φως του Ήλιου θα χάνεται κάτω από τον ορίζοντα και ο ουρανός θα αρχίσει να παίρνει αυτό το υπέροχο μπλε-μωβ χρώμα, τότε η Ζώνη της Αφροδίτης θα εμφανιστεί στον ορίζοντα αυτό το γλυκό τελευταίο ροζ χρώμα του Ήλιου χτυπά τα σύννεφα και την ατμόσφαιρα ψηλά στον ουρανό.
Τότε η κοσμική μας σύντροφος, που σαν μπαλαρίνα χορεύει γύρω μας θα αρχίσει ροδοκόκκινη να ανατέλει στον Κερκυραϊκό ουρανό και εσείς δεν έχετε πάρα να απολαύσετε την στιγμή.
 


1. Σπιανάδα
Ρομαντικά λοιπόν θα μπορείτε να πάτε για περίπατο και να είστε στις 20:45 κάπου πάνω από το Ναοκ, το Ακταίον ως το Άγαλμα του Καποδίστρια και το ξενοδοχείο Καβαλιέρι.
Η θέα θα είναι μαγευτική! Αν θέλετε να έχετε και τα σκάφη από κάτω τότε στον ανδριάντα του Καποδίστρια μπορείτε να το δείτε αυτό. Φυσικά μετά μπορείτε να κάνετε την βόλτα σας προς την παραλιακή και να θαυμάζετε το φεγγαρόφωτο στον κόλπο της Γαρίτσας ή να πάτε μια βόλτα στην Σπιανάδα και γιατί όχι να φτάσετε ως το Παλάτι και το Φρούριο.

2. Παλαιό Φρούριο
Φυσικά μια όμορφη στιγμή μπορείτε να πετύχετε και μέσα στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας όπου από το ύψος της καφετέριας, θα την δείτε να ανατέλλει πίσω από τον ναό του Αγ.Γεωργίου. Μια βόλτα στην Βερσιάδα, στον Άγιο Γεώργιο και στις πολεμίστρες και στα παλιά τείχη θα σας γεμίσουν συναισθήματα, το γλυκό αεράκι θα σας χτυπάει ενώ ταυτόχρονα το φεγγαρόφωτο με τα σκάφη από κάτω θα σας γεμίσουν συναισθήματα και πάθος!

3. Γαρίτσα Ανεμόμυλος
Είστε κάπου στην Γαρίτσα τότε περπατώντας από τη διασταύρωση του Δεσύλλα προς τον Ανεμόμυλο και θα δείτε το Φεγγάρι να ανατέλλει πάνω από αυτό, ενώ μπορείτε μετά να θαυμάσετε την μαγεία της στιγμής από εκεί. Η θέα της ανατολής από αυτό το σημείο θα σας χαλαρώσει. Φυσικά μπορείτε να περπατήσετε όλη την παραλιακή προς το Ναοκ.

4. Νέο Φρούριο
Ίσως η πιο μαγευτική στιγμή του Καλοκαιρού!
Το τοπίο της μεσαιωνικής πόλης να απλώνετε από κάτω σας σε συνδυασμό με το ροδοκόκκινο Φεγγάρι να ανατέλλει πάνω ακριβώς από το Παλαιό Φρούριο θα σας μείνει αξέχαστη!
Το συναίσθημα και η ευφορία που θα νοιώσετε θαυμάζοντας το, θα σας ακολουθεί μια ζωή, όσες φωτογραφίες και αν δείτε, όλα λόγια και αν γράψω τίποτα δεν μπορεί να το περιγράψει!
Ας ελπίσουμε ο Δήμος Κέρκυρας να έχει ανοιχτή την είσοδο γιατί δυστυχώς στις 15:00 η είσοδος κλείνει.

5. Μαναστήρι Βλαχέρενας
Την γνωρίζουμε, την αγαπάμε! Το τοπίο κάθε φορά που θα το δούμε θα μας μαγέψει και θα μας ηρεμίσει, ταυτόχρονα θα μας συγκινήσει αλλά και θα μας εξιτάρει. Είναι πραγματικά ένα υπέροχο μέρος να δει κάνεις την ανατολή της Αυγουστιάτικης Σελήνης.
Δοκιμάστε να περπατήσετε πάνω στο νησάκι της μονής και να φτάσετε μέχρι πίσω απ’τον ναό με θέα το Ποντικονήσι ή και να περπατήσετε την γέφυρα του Περάματος και να απολαύσετε ταυτόχρονα και την προσγείωση των αεροπλάνων.
Αν σταθείτε 85μ. πριν το σημείο του αεροδιαδρόμου τότε θα δείτε την ανατολή πάνω από το μοναστήρι.

6. Κομμένο
Μακριά από την πόλη υπάρχουν πολλά σημεία που μπορείτε να απολαύσετε την ανατολή της Σελήνης και είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε αρκετά από αυτά. Για εμένα μερικά που ξεχωρίζουν είναι το Κομμένο, πάνω ψηλά στον λόφο, εκεί θα δούμε την ανατολή της πανσελήνου κάπου αριστερά από την νησίδα του Βίδου, αλλά λίγο αργότερα το φως της θα λούζει την πόλη των Κορυφών. Το ίδιο περίπου και από την χερσόνησο Φουστανοπήδημα, εκεί που βρίσκεται το ξενοδοχείο Imperial, αρκεί να φτάσετε τέρμα του βράχου.

7. Μαρίνα Γουβιών
Αν και δεν θα δείτε την στιγμή της ανατολής μπορείτε να περπατήσετε ανάμεσα στα ιστιοφόρα και να απολαύσετε την μαγεία της πανσελήνου ανάμεσα στα ψηλά κατάρτια και πλάι στα υπέροχα κότερα. Προϋπόθεση είναι να φτάσετε στην πάνω πλευρά του βραχίονα.

8. Υπαπαντή
Άλλο ένα όμορφο εκκλησάκι πάνω σε νησίδα, υπέροχο σημείο για ρομαντικές βόλτες.
Στην πίσω πλευρά και ανατολικά μπορείτε να απολαύσετε μια υπέροχη στιγμή.
Όποιος βρεθεί στην στροφή μετα του Τζάβρου για μουσικό γυμνάσιο μπορεί να απολαύσει την ανατολή πάνω από το εκκλησάκι.

9. Χαλικούνα
Ναι, η παραλία του Χαλικούνα δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την λίστα, αν και θα δείτε την Σελήνη να ανατέλλει πάνω από τους αμμόλοφους στα αριστερά σας, όταν ανέβει λίγο το τοπίο γίνεται ειδυλλιακό.
Εάν είστε στην αρχή της παραλίας μπορείτε να δείτε την Σελήνη να ανατέλει πάνω από την λιμνοθάλασσα και το φεγγαρόφωτο να κάνει παιχνίδια στο νερό.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι  ένα καλό αντικουνουπικό, μην πάτε χωρίς αυτό, δεν φέρω ευθύνη…


Μερικές ακόμα περιοχές είναι ο Ύψος και το λιμανάκι του, το CanalD’amur πάνω από σπήλαιο στην κορυφή, στο ακρωτήριο της Αγ.Αικατείνης στην Αντινιώτη ή ακόμα και από την παραλία Μπαταρία στην Κασσιώπη όπου μπορούμε να δούμε την Σελήνη σχεδόν πάνω από τον Φάρο της Περιστέρας. Ακόμα μπορούμε να απολαύσουμε την Σελήνη στις Αλυκές Λευκίμμης δίπλα στο αλατόσπιτο ή και από οποιοδήποτε σημείο από το Αγγελόκαστρο, του Λάκωνες μέχρι τον Σπαρτύλα, τον Παντοκράτορα και τις Σινιές. Και από το βουνό του Αγίου Ματθαίου έως την Ανω Παυλιάνα και την κορυφή των Αγίων Δέκα και τον Σταυρό.
Γενικότερα όπου και αν βρίσκεστε αν έχετε θέα και ανοιχτό ουρανό μην χάσετε ευκαιρία!
Εε
 
αʆαʏοʄής
ʏɻς
;

Επιμέλεια άρθρου και Φωτογραφία: Βασίλης Μεταλληνός

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News