Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Σείστηκε το Παλαιό Φρούριο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη σκηνή του Seven Festival

15.08.2015

Σείστηκε το Παλαιό Φρούριο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη σκηνή του Seven Festival

Πιο νέος και επαναστατικός από ποτέ επέστρεψε στην Κέρκυρα για μια συναυλία στο ίδιο ακριβώς σημείο του Παλαιού Φρουρίου όπου είχε τραγουδήσει το 2003, ο αιώνιος έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου, το βράδυ της Παρασκευής 14 Αυγούστου, στα πλαίσια του 5ου Seven Festival 2015 από το Επτά Τεχνών Τόπος.

Παρά τις απρόοπτες δυσκολίες που προέκυψαν λόγω καιρικών συνθηκών που οδήγησαν στην αναβολή της προγραμματισμένης συναυλίας (Πέμπτη 13 Αυγούστου) μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο, η συναυλία πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Παρασκευής 14 Αυγούστου, δίχως όμως το Χρήστο Θηβαίο, ο οποίος λόγω ανηλειμμένων υποχρεώσεων, δεν μπόρεσε να παραμείνει στο νησί το επόμενο βράδυ.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, τρεις ώρες επί σκηνής τραγούδησε παλιά και χιλιοειπωμένα κομμάτια στους χιλιάδες Κερκυραίους που τον τίμησαν με την παρουσία τους. Τη συναυλία άνοιξε το αγαπητό τοπικό συγκρότημα «Τρεις κι ο Κούκος». Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έκανε την είσοδό του στη σκηνή με το τραγούδι  «Τρίτος παγκόσμιος - Ο Πέτρος, ο Γιόχαν και ο Φράντς » σε στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη και μουσική Μάνου Λοΐζου και έκλεισε με «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη και μελοποιημένο από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε στο χώρο του Παλαιού Φρουρίου και μοναδική χημεία εύκολα διέκρινε κανείς μεταξύ του κοινού και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ο Βασίλης αποχαιρέτησε το κοινό του δίνοντας το επόμενο ραντεβού στους δρόμους, λέγοντας: «Καλή Αντάμωση στους δρόμους των πόλεων, με αξιοπρέπεια, αληλεγγύη και ανυπακοή».

Το 5ο Seven Festival συνεχίζει τις καλοκαρινές συναυλίες με την Τάνια Τσανακλίδου, Ρίτα Αντωνοπούλου και Κορίνα Λεγάκη στη σκηνή σε τραγούδια που διαλέγει ο Γιώργος Ανδρέου. Πληροφορίες  θα βρείτε Εδώ. Μία συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε στη μαγευτική σκηνή του 5ου Seven Festival στο Παλαιό Φρούριο.

Φωτογραφίες: Φωτογραφείο Κροκίδης

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News