Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται Α μάγειρας και Β/Γ μάγειρας
- Ζητείται οδηγός/διανομέας στον Ποταμό
- Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Glyfada Mexas Club
- Ζητείται υπάλληλος υποδοχής
- Ζητάω εργασία για καθαρισμούς σπιτιών ή airbnb
- Ζητούνται υπάλληλοι γραφείου
- Ζητείται προσωπικό από τουριστική επιχείρηση στην παλιά πόλη
- Πωλείται ακίνητο στην Γαρίτσα
- Ζητείται προσωπικό από επιχείρηση στη νότια Κέρκυρα
- Ζητείται προσωπικό από τα Ella Resorts
Το Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2014!
Με ελληνικό χρώμα όσον αφορά τις κορυφαίες διακρίσεις αλλά κι ευρωπαϊκή αύρα χάρη στους διεθνείς υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή, δόθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 10 Mαρτίου 2014 στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» τα Βραβεία Γαστρονομίας Χρυσοί Σκούφοι 2014 στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. Μεγάλος νικητής ο Έκτωρ Μποτρίνι που κρατά για δεύτερη χρονιά τον τίτλο του σεφ του καλύτερου εστιατορίου στη χώρα (Etrusco - Κέρκυρα ) ενώ βραβεύεται με Χρυσό Σκούφο για δύο ακόμα εστιατόρια του, στην Αθήνα και τη Ρόδο.
H πολυαναμενόμενη απονομή των Χρυσών Σκούφων 2014 είναι πλέον γεγονός. Την περασμένη Δευτέρα, στη «Μεγάλη Βρεταννία», η Ελλάδα παρουσίασε την ανερχόμενη νέα ελληνική κουζίνα στους Ευρωπαίους υπουργούς Τουρισμού, στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου κορυφής τους. Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η εκδότρια του «α» Άννη Ηλιοπούλου τους προσκάλεσαν στο επίσημο δείπνο της απονομής των βραβείων, όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα σπέσιαλ μενού με θέμα «Νέα μεταμοντέρνα ελληνική κουζίνα». Το υπέγραψαν έξι σεφ που κράτησαν ψηλά τη σημαία της γαστρονομίας τα τέσσερα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης βραβευόμενοι συνεχώς με Χρυσό Σκούφο. Μαγείρεψαν οι Απόστολος Αλτάνης, Λευτέρης Λαζάρου, Έκτορας Μποτρίνι, Νίκος Πουλιάσης, Νίκος Ρούσσος και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη.
Αδιαμφισβήτητος πολυνίκης του 2014 ο Έκτορας Μποτρίνι.
Με το «Etrusco» στην Κάτω Κορακιάνα Κέρκυρας να ανακηρύσσεται καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας και καλύτερο εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας αλλά και τα άλλα δύο εστιατόριά του («Botrini’s» ) στην Αθήνα και τη Ρόδο να κερδίζουν Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Ο Κερκυραίος σεφ έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος. Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι οι νέες είσοδοι στους Χρυσούς Σκούφους αποτελούν το 26% του συνόλου και είναι τα εστιατόρια «Abovo», «Anassa», «Bill & Coo», «Botrini’s Rodi», «Ντομάτα» και «Σελήνη». Την ίδια στιγμή τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας ανανεώθηκαν στο ίδιο ποσοστό με τα «Botrini’s» (σε Αθήνα και Ρόδο ), «Funky Gourmet», «Hytra» και «Γαλάζια Hytra», «Bill & Coo», «Τηλέμαχος Art Grill», «Apocalypsis», «Αλάτσι», «Έξι Κλειδιά» και «Ψαράκι».
Είναι πολύ σημαντικός ο δυναμισμός που δείχνει η εστιατορική σκηνή της Ελλάδας, αποτελώντας ταυτόχρονα τη βιτρίνα του γαστρονομικού μας τουρισμού. Αν εξαιρέσουμε την Αθήνα, η οποία –όπως είναι αναμενόμενο– κερδίζει τη μερίδα του λέοντος με 9 Χρυσούς Σκούφους και 14 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας καταγράφουν επίσης υψηλές επιδόσεις.
Η Χαλκιδική με 3 και 4 εστιατόρια αντίστοιχα, η Κρήτη με 3 και 3, ενώ Μύκονος, Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη κερδίζουν 2 Χρυσούς Σκούφους και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Ρόδος έναν Χρυσό Σκούφο και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.
Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η Πάτμος και το Πήλιο κερδίζουν για πρώτη φορά Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Στις επόμενες σελίδες ακολουθεί πλήρης η αναλυτική παρουσίαση όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με ένα ειδικό βραβείο ιδιαίτερα σημαντικό: αυτό της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας-τιμής το οποίο κερδίζει για το 2014 ο «Βασίλαινας».
Τα εστιατόρια του Έκτορα Μποτρίνι που κέρδισαν στα βραβεία Χρυσοί Σκούφοι 2014
Etrusco 16,50/20
Ο Έκτορας Μποτρίνι, με δημιουργική φαντασία και άριστη γνώση των πρωτοποριακών τεχνικών, επαναπροσδιορίζει τα παραδοσιακά πιάτα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κέρκυρας, μεταμορφώνοντάς τα σε νόστιμες εικαστικές συνθέσεις. Το «Etrusco» βραβεύεται επίσης ως το καλύτερο εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας.
Κέρκυρα Κάτω Κορακιάνα, 2661093342
Botrini’s 16/20
Ευρηματικοί συνδυασμοί υλικών και υψηλές επιδόσεις από τον Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος δημιουργεί μια δυναμική, νεωτερική κουζίνα, πολύ προσωπική και σοφιστικέ, με ελληνικές αλλά και διεθνείς μαγειρικές τεχνικές. Το εστιατόριο διακρίνεται και με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Αθήνα Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, 2106857324
Botrini’s Rodi 15/20
Ακόμη μία γαστρονομική έδρα για τον Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος –στο πνεύμα του γαστρονομικού επαναπροσδιορισμού της παραδοσιακής μας κουζίνας– παρουσιάζει πιάτα με μνήμες από την τοπική μαγειρική παράδοση της Ρόδου, ιδωμένα μέσα από το πρίσμα της πρωτοποριακής κουζίνας. Στο εστιατόριο απονέμεται επίσης Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Ρόδος Ξεν. «Bellevue Suites», Ακτή Μιαούλη και Τήλου, 2241075880
Aκολουθεί πλήρης η αναλυτική παρουσίαση όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με ένα ειδικό βραβείο ιδιαίτερα σημαντικό: αυτό της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας-τιμής το οποίο κερδίζει για το 2014 ο «Βασίλαινας». Δείτε τα εδώ: http://www.athinorama.gr/restaurants/article.aspx?id=1003310
Προβεβλημένες Αγγελίες
- Ζητείται Α μάγειρας και Β/Γ μάγειρας 20.01.25
- Ζητείται οδηγός/διανομέας στον Ποταμό 20.01.25
- Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Glyfada Mexas Club 20.01.25
- Ζητείται υπάλληλος υποδοχής 20.01.25
- Ζητάω εργασία για καθαρισμούς σπιτιών ή airbnb 20.01.25
- Ζητούνται υπάλληλοι γραφείου 20.01.25
- Ζητείται προσωπικό από τουριστική επιχείρηση στην παλιά πόλη 20.01.25
- Ζητείται προσωπικό από επιχείρηση στη νότια Κέρκυρα 20.01.25
- Ζητείται προσωπικό από τα Ella Resorts 20.01.25
- Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο εντός πόλεως 20.01.25
- Ζητείται ψήστης και τυλίχτρια/ης από την πίττα του παππού 20.01.25
- Ζητείται άτομο για σέρβις 20.01.25
- Ζητείται υπάλληλος πρακτορείου ΟΠΑΠ 20.01.25
- Ζητείται ομάδα καθαρισμού από την Corfu Villa Services 20.01.25
- Ζητείται προσωπικό από το Corfu Aquarium στη Παλαιοκαστρίτσα 20.01.25
- Ζητείται barista και σερβιτόρος/α από το Nostos Hall 20.01.25
- Ζητείται προσωπικό για εργασία σε χωράφια από το Κτήμα Γκίνη 20.01.25
- Ζητούνται συνεργάτες από το ζαχαροπλαστείο-καφέ Evangelia's Sweet Spot 20.01.25
- Ζητείται προσωπικό καθαρισμού από ενοικιαζόμενα καταλύματα 20.01.25
- Ζητείται προσωπικό από τα ξενοδοχεία Akrotiri Beach Resort Hotel και Bella Venezia Historic Boutique Hotel 20.01.25
- Ζητούνται συνεργάτες από την επιχείρηση Τζάμια Σουέρεφ 20.01.25
- Ζητείται προσωπικό από το Nautilus cafe 20.01.25
- Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Acharavi Beach Hotel 20.01.25
- Ζητούνται συνεργάτες από την Aqualand Corfu Waterpark 20.01.25
- Ζητούνται υπάλληλοι εξυπηρέτησης πελατών από την εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Value Plus 20.01.25
- Ζητείται προσωπικό από το παγωτατζίδικο Twins Gelato 19.01.25
- Ασφαλιστικό γραφείο αναζητά υπάλληλο 17.01.25
- Ζητείται προσωπικό ξενοδοχείου στα Μωραίτικα 17.01.25
- Ζητείται συντηρητής από βίλα 17.01.25
- Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο στον Άγιο Γεώργιο Πάγων 17.01.25