Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Το Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2014!

Με ελληνικό χρώμα όσον αφορά τις κορυφαίες διακρίσεις αλλά κι ευρωπαϊκή αύρα χάρη στους διεθνείς υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή, δόθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 10 Mαρτίου 2014 στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» τα Βραβεία Γαστρονομίας Χρυσοί Σκούφοι 2014 στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. Μεγάλος νικητής ο Έκτωρ Μποτρίνι που κρατά για δεύτερη χρονιά τον τίτλο του σεφ του καλύτερου εστιατορίου στη χώρα (Etrusco - Κέρκυρα ) ενώ βραβεύεται με Χρυσό Σκούφο για δύο ακόμα εστιατόρια του, στην Αθήνα και τη Ρόδο.

Το Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2014!

 

H πολυαναμενόμενη απονομή των Χρυσών Σκούφων 2014 είναι πλέον γεγονός. Την περασμένη Δευτέρα­, στη «Μεγάλη Βρεταννία», η Ελλάδα παρουσίασε την ανερχόμενη νέα ελληνική κουζίνα στους Ευρωπαίους υπουργούς Τουρισμού, στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου κορυφής τους. Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η εκδότρια του «α» Άννη Ηλιοπούλου τους προσκάλεσαν στο επίσημο δείπνο της απονομής των βραβείων, όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα σπέσιαλ μενού με θέμα «Νέα μεταμοντέρνα ελληνική κουζίνα». Το υπέγραψαν έξι σεφ που κράτησαν ψηλά τη σημαία της γαστρονομίας τα τέσσερα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης βραβευόμενοι συνεχώς με Χρυσό Σκούφο. Μαγείρεψαν οι Απόστολος Αλτάνης, Λευτέρης Λαζάρου, Έκτορας Μποτρίνι, Νίκος Πουλιάσης, Νίκος Ρούσσος και ­Γεωργιάννα Χιλιαδάκη. 

 

Αδιαμφισβήτητος πολυνίκης του 2014 ο Έκτορας Μποτρίνι.

Με το «Etrusco» στην Κάτω Κορακιάνα Κέρκυρας να ανακηρύσσεται καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας και καλύτερο εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας αλλά και τα άλλα δύο εστιατόριά του («Botrini’s» ) στην Αθήνα και τη Ρόδο να κερδίζουν Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

 

Το Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2014!

 

Ο Κερκυραίος σεφ έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος. Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι οι νέες είσοδοι στους Χρυσούς Σκούφους αποτελούν το 26% του συνόλου και είναι τα εστιατόρια «Abovo», «Anassa», «Bill & Coo», «Botrini’s Rodi», «Ντομάτα» και «Σελήνη». Την ίδια στιγμή τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας ανανεώθηκαν στο ίδιο ποσοστό με τα «Botrini’s» (σε Αθήνα και Ρόδο ), «Funky Gourmet», «Hytra» και «Γαλάζια Hytra», «Bill & Coo», «Τηλέμαχος Art Grill», «Apocalypsis», «Αλάτσι», «Έξι Κλειδιά» και «Ψαράκι». 

Είναι πολύ σημαντικός ο δυναμισμός που δείχνει η εστιατορική σκηνή της Ελλάδας, αποτελώντας ταυτόχρονα τη βιτρίνα του γαστρονομικού μας τουρισμού. Αν εξαιρέσουμε την Αθήνα, η οποία –όπως είναι αναμενόμενο– κερδίζει τη μερίδα του λέοντος με 9 Χρυσούς Σκούφους και 14 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας καταγράφουν επίσης υψηλές επιδόσεις.

Η Χαλκιδική με 3 και 4 εστιατόρια αντίστοιχα, η Κρήτη με 3 και 3, ενώ Μύκονος, Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη κερδίζουν 2 Χρυσούς Σκούφους και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Ρόδος έναν Χρυσό Σκούφο και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η Πάτμος και το Πήλιο κερδίζουν για πρώτη φορά Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Στις επόμενες σελίδες ακολουθεί πλήρης η αναλυτική παρουσίαση όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με ένα ειδικό βραβείο ιδιαίτερα σημαντικό: αυτό της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας-τιμής το οποίο κερδίζει για το 2014 ο «Βασίλαινας».

 

Τα εστιατόρια του Έκτορα Μποτρίνι που κέρδισαν στα βραβεία Χρυσοί Σκούφοι 2014

Etrusco 16,50/20 
Ο Έκτορας Μποτρίνι, με δημιουργική φαντασία και άριστη γνώση των πρωτοποριακών τεχνικών, επαναπροσδιορίζει τα παραδοσιακά πιάτα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κέρκυρας, μεταμορφώνοντάς τα σε νόστιμες εικαστικές συνθέσεις. Το «Etrusco» βραβεύεται επίσης ως το καλύτερο εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας. 
Κέρκυρα Κάτω Κορακιάνα, 2661093342

 

Botrini’s 16/20 
Ευρηματικοί συνδυασμοί υλικών και υψηλές επιδόσεις από τον Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος δημιουργεί μια δυναμική, νεωτερική κουζίνα, πολύ προσωπική και σοφιστικέ, με ελληνικές αλλά και διεθνείς μαγειρικές τεχνικές. Το εστιατόριο διακρίνεται και με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. 
Αθήνα Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, 2106857324

 

Botrini’s Rodi 15/20 
Ακόμη μία γαστρονομική έδρα για τον Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος –στο πνεύμα του γαστρονομικού επαναπροσδιορισμού της παραδοσιακής μας κουζίνας– παρουσιάζει πιάτα με μνήμες από την τοπική­ μαγειρική παράδοση της Ρόδου, ιδωμένα μέσα από το πρίσμα της πρωτοποριακής κουζίνας. Στο εστιατόριο απονέμεται επίσης Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. 
Ρόδος Ξεν. «Bellevue Suites», Ακτή ­Μιαούλη και Τήλου, 2241075880

 

Aκολουθεί πλήρης η αναλυτική παρουσίαση όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με ένα ειδικό βραβείο ιδιαίτερα σημαντικό: αυτό της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας-τιμής το οποίο κερδίζει για το 2014 ο «Βασίλαινας». Δείτε τα εδώ: http://www.athinorama.gr/restaurants/article.aspx?id=1003310

Πηγή: athinorama.gr
 
 
 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland News