Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Γυναίκα και μπύρα: Πορείες παράλληλες στο πέρασμα των χρόνων

 
Η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία για την 8η Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
 
Γυναίκα και μπύρα: Πορείες παράλληλες στο πέρασμα των χρόνων
 
Οι γυναίκες και η μπύρα έχουν παρόν, παρελθόν και σίγουρα έχουν και μέλλον. Και αν μερίδα του κόσμου σήμερα θεωρεί πως η μπύρα είναι «υπόθεση ανδρική» οι γυναίκες και η ζυθοποιία διάγουν πορείες παράλληλες για περισσότερα από 9.000 χρόνια, όσα δηλαδή και η διάρκεια ζωής της μπύρας. Άλλωστε η δημιουργία της θεωρούνταν ήδη από τα πρώτα χρόνια της πρώιμης αλλά και της σύγχρονης ιστορίας κατεξοχήν «καθήκον» της γυναίκας είτε σε επίπεδο «σπιτικό» είτε αργότερα και σε επίπεδο βιομηχανίας.
 
Ένας «βίος» παράλληλος «μάρτυρες» του οποίου αποτελούν και τα χαρακτηριστικά της μπύρας ως προϊόν. Και αν για τη δημιουργία της συναντιούνται το νερό, η βύνη, ο λυκίσκος και η μαγιά, τόσο η αισθητική της, τα συναισθήματα που αυτή προκαλεί, όσο και τα γευστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που ο κόσμος της προσδίδει είναι άκρως θηλυκά.  Και αν οι παρωχημένες, ακόμα και σεξιστικές αντιλήψεις, του παρελθόντος ήθελαν την γυναίκα να περιορίζεται σε ρόλους «δευτερεύοντες», τόσο σε σχέση με την ζυθοποίηση όσο και το σερβίρισμα της μπύρας ως προϊόντος, η σύγχρονη κοινωνία και το επιχειρείν έχει ήδη αποδείξει πως οι γυναίκες ισότιμα με το αντρικό φύλλο, όχι απλώς βρίσκονται σε καίριες θέσεις της παραγωγικής διαδικασίας της, αλλά παράγουν, διοικούν, γράφουν, προωθούν και κυρίως απολαμβάνουν την μπύρα
Η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία, αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα της πραγματικότητας αυτής, μιας και την διευρυμένη «οικογένεια» στελεχών της αποτελούν πληθώρα γυναικών.  Άλλωστε οι γεύσεις με την ετικέτα της Κερκυραϊκής που απολαμβάνετε καθημερινά φέρουν την «σφραγίδα» της Διευθύντριας Παραγωγής και Ζυθοποιού Θωμαΐς Κορλού. Μία σύγχρονη γυναίκα, εργαζόμενη μητέρα και επιστήμονας- είναι χημικός μηχανικός με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη βιοχημεία και στη ζυθοποίηση- που καλείται να «υπηρετήσει» ποικίλους ρόλους και δη σε δύο διαφορετικές «άκρες» της Ελλάδας, καθώς με αφορμή την αγάπη της για το προϊόν, ταξιδεύει από τον Βορρά στην νησιωτική Κέρκυρα. «Επισφραγίζονται» ποιοτικά από την επίσης ζυθοποιό και Υπεύθυνη Ποιοτικού Ελέγχου Κατερίνα Κατωμέρη, με σπουδές στην επιστήμη υλικών και μεγάλη προϋπηρεσία σε θέσεις ευθύνης στον χώρο της ζυθοποιίας. «Ταξιδεύουν» σε όλη την Ελλάδα υπό την ευθύνη της Υπεύθυνης Δικτύου Διανομής Βαρβάρας Καλούδη, που αποτελεί μάλιστα και ιδρυτικό στέλεχος της Κερκυραϊκής Ζυθοποιίας και «γνωστοποιούνται» σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο δια χειρός της Υπεύθυνης Επικοινωνίας της εταιρείας Χρύσας Μπολέτση, με σπουδές στα ψηφιακά μέσα και την επικοινωνία και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην διοικητική και επιχειρησιακή στρατηγική.
 
Γυναίκα και μπύρα: Πορείες παράλληλες στο πέρασμα των χρόνων
 
Η μπύρα είναι ένα προϊόν που σήμερα δεν γνωρίζει διαχωρισμούς και ανισότητες, από το επίπεδο της παραγωγής έως και αυτό της κατανάλωσής, απευθύνεται και έχει ως στόχο και σκοπό να προσφέρει τα ίδια συναισθήματα ευχαρίστησης και ικανοποίησης σε όλους, αποτελώντας πρώτη επιλογή σε κάθε «πολύτιμη» στιγμή της ζωής μας.
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αλλά και κάθε ημέρα του χρόνου, η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία ευχαριστεί κάθε γυναίκα που επιλέγει τα προϊόντα της, κάθε γυναίκα που συμβάλει στην παραγωγή και περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξή της.
Ευχόμαστε σε όλες τις γυναίκες του κόσμου Χρόνια Πολλά, καθώς όπως η μαγιά «ενεργοποιεί» την απαραίτητη για την παραγωγή της μπύρας αλκοολική ζύμωση, έτσι και οι γυναίκες αποτελούν απαραίτητο κομμάτι «ενεργοποίησης» και εξέλιξης της κοινωνίας, του επιχερείν και του κόσμου ολόκληρου.
Corfu Beer
 
Γυναίκα και μπύρα: Πορείες παράλληλες στο πέρασμα των χρόνων
Δ/νση: Αρίλλας Μαγουλάδων
Τηλ: 2663052072
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook page: Corfu Beer
Instagram: corfubeer
Website: corfubeer.com

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News