Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Σεμινάριο: Εισαγωγή στο Μαγικό Κόσμο του Κρασιού

Η «Parivaar» σε συνεργασία με την «JOY Wine & Spirits Consultants» σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό οινικό ταξίδι γνώσης! Μυηθείτε στον μαγικό κόσμο του κρασιού μέσω ενός σεμιναρίου εισαγωγής στις βασικές αρχές του κρασιού. 

Σεμινάριο: Εισαγωγή στο Μαγικό Κόσμο του Κρασιού

Οι εγγραφές κλείνουν στις 17/11/2017

Μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6945120316 Κωστής.

Εισηγητής Σεμιναρίου: Βασίλης Παπαδόπουλος (sommelier – consultant) 

Ημερομηνία & Ώρες Διεξαγωγής:  Κυριακή 19Νοέμβριου 2017 (12:00 – 20:00) συμπεριλαμβανομένου διαλείμματος 40 λεπτών

Χώρος Διεξαγωγής:  Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας ΙΟΚ CorfuSailingClub (Κέρκυρα) 

Το σεμινάριο είναι δομημένο ώστε να απευθύνεται τόσο σε καταναλωτές «οινόφιλους» όσο και σε επαγγελματίες του χώρου.

• Καταναλωτές Οινόφιλοι

Οι οινόφιλοι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το κρασί ή να εμπλουτίσουν τις υπάρχουσες γνώσεις τους για αυτό. Το κρασί είναι παρέα, είναι διασκέδαση, είναι γεύσεις και αρώματα. Γνωρίστε το με τρόπο ώστε να το διαχειριστείτε προς όφελος σας με περισσότερη εμπειρία τόσο στο σπίτι όσο και στο εστιατόριο - bar. Αποκτήστε μια ολοκληρωμένη και ουσιαστική γνώση γύρω από τα οινικά δεδομένα και κάντε την καθημερινότητά σας πιο απολαυστική!

• Επιχειρήσεις: εστιατόρια ǀ ξενοδοχεία ǀ bar ǀ wine bar ǀ 

Οι επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να μετατρέψουν στην επιχείρησή τους το κρασί σε σημείο αναφοράς οινικού πολιτισμού, πανίσχυρο «εργαλείο» μάρκετινγκ και πολυσύνθετο «όπλο» κερδοφορίας. Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας μέσω του σεμιναρίου και δημιουργήστε τις απαιτούμενες ποιοτικές «γέφυρες» που απαιτούνται μεταξύ εσάς και του πελάτη σας. Μόνον αν το προσωπικό σας γνωρίζει αληθινά το προϊόν της επιχείρησής σας θα μπορέσει να δημιουργήσει πραγματικές πωλήσεις του. Αναβαθμίσετε την εξυπηρέτησή και τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Συντηρήστε, αποθηκεύστε, διαχειριστείτε και σερβίρετε με τεχνογνωσία το προϊόν σας για μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Ισχυροποιήστε το brandname της επιχείρησής σας και μεγαλώστε το πελατολόγιο σας. Ρωτήστε μας για τις ειδικές προσφορές – πακέτα για το προσωπικό σας.

• Εργαζόμενοι: σερβιτόροι ǀF&Bǀ bartendersǀ baristas ǀ chef

Οι εργαζόμενοι στον χώρο έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πραγματική τεχνογνωσία πάνω στο κρασί ενδυναμώνοντας το βιογραφικό τους ως επαγγελματίες του χώρου. Ανοίξτε νέους επαγγελματικούς ορίζοντες στο τομέα της οινοχοΐας και ακολουθήστε το σύγχρονο, δημιουργικό και συνεχώς εξελισσόμενο επάγγελμα του Sommelier.

Αποκτήστε μια ολοκληρωμένη και ουσιαστική γνώση στα οινικά δεδομένα μέσα από μια οκτάωρη διαδρομή γνώσης, απόλαυσης και διασκέδασης!

Ενότητες σεμιναρίου σε τίτλους

• Τι είναι κρασί

• Επιρροές που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα στο ποτήρι μας

• Νομοθεσία Ελληνικών Οίνων

• Κύριες 20 Ελληνικές Λευκές Ποικιλίες 

• Ασύρτικο

• Μοσχοφίλερο

• Μαλαγουζιά

• Κύριες 20 Ελληνικές Ερυθρές Ποικιλίες 

• Αγιωργήτικο

• Ξινόμαυρο

• Κύριες Οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδος 

• Κύριες Οινοπαραγωγικές Χώρες του Κόσμου

• Παλαιός & Νέος Κόσμος

• Κύριες 15 διεθνής λευκές ποικιλίες 

• Chardonnay

• Sauvignon Blanc

• Κύριες 15 διεθνής ερυθρές ποικιλίες

• Cabernet Sauvignon 

• Merlot

• Syrah

• Pinot Noir

• Νομοθεσία Οίνων Γαλλίας

• Νομοθεσία Οίνων Ιταλίας 

• Οι Φιάλες του Κρασιού

• Πώματα Κρασιού

• Η Ιδανική Κάβα

• Συντήρηση & Παλαίωση

• Τα ποτήρια του Κρασιού

• Κατηγοριοποίηση Κρασιών

• Τύποι & Στυλ Οίνου

• Οι Προτεραιότητες στο Σερβίρισμα

• Θερμοκρασίες Σερβιρίσματος 

• Το Άνοιγμα της Φιάλης

• Το Σερβίρισμα των Κρασιών 

• Μετάγγιση – Decanting 

• Το ίζημα στο Κρασί

• Η Ανοιχτή Φιάλη

• Η Λίστα Κρασιών – Wine List

• Στο Εστιατόριο – Bar

• Σφάλματα στο Κρασί

• Τα Θειώδη στο Κρασί

• Η Χρονιά – Σοδειά του Κρασιού

• Γνωρίζετε ότι…

• Συχνές Ερωτήσεις

• Κρασί και Θερμίδες

• Αρμονία Φαγητού Κρασιού 

• Τεχνική Δοκιμής & Αξιολόγησης Οίνου

• Επαγγελματική Δοκιμή Γευσιγνωσίας 5 διαφορετικών Κρασιών

• Γευστική διερεύνηση 5 διαφορετικών κρασιών με 5 διαφορετικές τροφές

• Απονομή Βεβαιώσεων Παρακολούθησης Σεμιναρίου

Για κρατήσεις, δηλώσεις συμμετοχής & περισσότερες πληροφορίες και ειδικά πακέτα συμμετοχών παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο: 6945120316 (Κωστής) 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Facebook: Parivaar Parivaar

Σελίδα μας: ParivaarCorfu

Οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Βασίλης Παπαδόπουλος – Sommelier • Consultant

O sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος γεννημένος το 1978 στις Η.Π.Α. διαθέτει περισσότερα από 16 χρόνια εμπειρίας στο οινικό χώρο. 

Επίσημο μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων έχει υπηρετήσει το κρασί με πολλούς και διαφορετικούς ρόλους – σάλα του εστιατορίου, winebar, κάβα, σύμβουλος, εκπαιδευτικός, αρθρογράφος κ.α. 

Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα σπουδαιότερα εστιατόρια της χώρας διοργανώνοντας παράλληλα πολλές γευσιγνωστικές βραδιές κρασιού με πολλούς από τους σημαντικότερους οινοπαραγωγούς του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα. 

Ως Ιδρυτής και Πρόεδρος μη κερδοσκοπικού wineclub με περισσότερα από 400 ενεργά μέλη βοήθησε ενεργά στην ανάδειξη της οινικής παιδείας στη χώρα με πολυάριθμες επιτυχημένες οινικές δραστηριότητες όπως γευσιγνωσίες και δράσεις οινικού τουρισμού.

Προσκαλείται συχνά να λάβει μέρος σε γευσιγνωσίες κριτικής κρασιών ενώ το 2009 επιλέχθηκε μαζί με 18 άλλους sommelier από διαφορετικές χώρες για να εκπροσωπήσει ως Έλληνας Οινοχόος με άρθρα κριτικής ελληνικών οίνων σε website του εξωτερικού. Σήμερα εργάζεται ως HeadSommelier στο Monkwinebar – restaurant και ως επίσημος συνεργάτης στην JOYConsultants.

Αγαπημένοτου moto: Lots of so called “wine experts” confuse elegance with snobbery…

 

Εστιατόριο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος 

Σεμινάριο: Εισαγωγή στο Μαγικό Κόσμο του ΚρασιούΤο εστιατόριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου της Κέρκυρας βρίσκεται μέσα στο παλαιό φρούριο και λειτουργεί από το 2004.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει καθιερωθεί ψηλά στις προτιμήσεις όχι μόνο των κερκυραίων αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

Μεσογειακά και Ελληνικά πιάτα, θαλασσινά και φρέσκο ψάρι σε συνδυασμό με μια εκπληκτική τοποθεσία, αποτελεί αναμφισβήτητα μια εξαιρετική πρόταση για φαγητό. 

 

Κάβα Διαπόν

Σεμινάριο: Εισαγωγή στο Μαγικό Κόσμο του ΚρασιούΑπό το 1980 έως και σήμερα, η Κάβα Διαπόν κατέχει εξέχουσα θέση στο εμπόριο ποτών και κρασιών.

Η πολυετής παρουσία μας στην αγορά της Κέρκυρας είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αξιοπιστίας και της εμπειρίας που μας χαρακτηρίζει.

Η Κάβα μας διαθέτει μεγάλο εύρος προϊόντων (πάνω από 7.000 κωδικοί), ώστε να είναι σε θέση να καλύψει κάθε απαίτηση, σε κάθε διαβάθμιση τιμής και ποιότητας.

Στην Κάβα Διαπόν θα βρείτε ποικιλία διακεκριμένων ετικετών ποτών και κρασιών, ελληνικών αλλά και διεθνών.

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητείται προσωπικό από το Byoung 29.04.24
  2. Ζητείται οδηγός Β κατηγορίας από την εταιρεία Κ.Κρεμμύδας & Σια ΕΕ 29.04.24
  3. Πωλείται σκάφος με μηχανή 29.04.24
  4. Ζητούνται εξωτερικοί και εσωτερικοί υπάλληλοι από την Γενική Ταχυδρομική ΑΕΕ 29.04.24
  5. Ζητείται προσωπικό από οπτικό κατάστημα 29.04.24
  6. Ζητείται υπάλληλος από ηλεκτρονικό κατάστημα 29.04.24
  7. Ζητείται καθαρίστρια και υπάλληλος από την κάβα Διαπόν 29.04.24
  8. Ζητείται υπάλληλος γραφείου 29.04.24
  9. Ζητούνται συνεργάτες από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο 29.04.24
  10. Ζητείται άτομο για φροντίδα ηλικιωμένης 29.04.24
  11. Ζητείται κρεοπώλης από ξενοδοχείο στη Δασιά 29.04.24
  12. Ζητείται προσωπικό από την εταιρεία Ι.Μανιατόπουλος Α.Ε. 29.04.24
  13. Ζητείται σερβιτόρος/α από το εστιατόριο Steven's on the hill στον Άγιο Γόρδη 29.04.24
  14. Ζητείται υπάλληλος για service ναργιλέ 29.04.24
  15. Ζητείται κομμωτής/τρια και άτομο για μανικιούρ/πεντικιούρ από το Έλενα και Αναστασία Hair Salon 29.04.24
  16. Ζητείται προσωπικό από το κατάστημα Muses 29.04.24
  17. Ζητούνται πωλητές/πωλήτριες από το κατάστημα Mythiko 27.04.24
  18. Ζητείται οδηγός από τα Diellas ΕΠΕ 27.04.24
  19. Ζητείται υπάλληλος γραφείου 27.04.24
  20. Ζητούνται καμαριέρα και λαντζιέρα στα Γουβιά 26.04.24
  21. Ζητείται ηλεκτρολόγος/ηλεκτρονικός από την εταιρεία Ζαριφόπουλος 26.04.24
  22. Ζητούνται οδηγοί και βοηθοί από την κάβα Φιλιππάκης στο Κεφαλομάντουκο 26.04.24
  23. Ζητείται υπάλληλος κρατήσεων από την MarBella Collection 26.04.24
  24. Ζητείται προσωπικό από τουριστικό γραφείο 26.04.24
  25. Ζητείται άτομο για λάντζα από εστιατόριο στην παλιά πόλη 26.04.24
  26. Ζητείται σερβιτόρα/ος και βοηθοί από την πίττα του παππού 26.04.24
  27. Ζητείται προσωπικό από πιτσαρία στο Σολάρι 26.04.24
  28. Ζητείται προσωπικό από κατάστημα 26.04.24
  29. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Kerkyra Blue Hotel N' Spa 26.04.24
  30. Ζητείται σερβιτόρος/α από καφετέρια στη Μαρίνα Γουβιών 25.04.24

Corfuland Tips

Corfuland News