Τι παίζει Σήμερα

Αρίλλας: ιδανικός προορισμός για εναλλακτικές διακοπές, Γιόγκα και Διαλογισμό

Στην βορειοδυτική Κέρκυρα υπάρχει ένας μικρός οικισμός που είναι γνωστός για την πανέμορφη παραλία του, την φυσική ομορφιά του τοπίου και ήπια τουριστική ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια ο Αρίλλας έχει αναδειχθεί όχι μόνο για την φυσική του εικόνα αλλά και ως ευπρεπής προορισμός με την ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα κατοίκων και συλλόγων της περιοχής.

Αρίλλας: ιδανικός προορισμός για εναλλακτικές διακοπές, Γιόγκα και Διαλογισμό

Πολλοί επισκέπτες απολαμβάνουν την φιλοξενία των ντόπιων οικογενειακών επιχειρήσεων, την κουζίνα, φιλικό περιβάλλον, καλή εξυπηρέτηση και καταφθάνουν στον Αρίλλα κάθε χρόνο. Το Κερκυραϊκό φεστιβάλ μπίρας είναι το αποκορύφωμα των δρώμενων της περιοχής. Εκτός από όλα αυτά υπάρχει και κάτι που ίσως δεν έχετε ακουστά για τον Αρίλλα....

Αρίλλας: ιδανικός προορισμός για εναλλακτικές διακοπές, Γιόγκα και Διαλογισμό

Από την αρχή της ιστορίας του τουρισμού στον Αρίλλα και την ευρύτερη περιοχή έχουν εγκατασταθεί άνθρωποι από όλον τον κόσμο που θέλησαν να φύγουν από την μονοτονία των πόλεων και να ζήσουν σε μια ήσυχη περιοχή του κόσμου που ο σύγχρονος πολιτισμός δεν έχει υπερισχύσει της φύσεως. ¨Όλα άρχισαν στα τέλη της δεκαετίας του 60 όταν μια μικρή παρέα νεαρών ξεκίνησε από την Γενεύη της Ελβετίας. Αρχικά νοίκιασαν ένα μικρό αγρόκτημα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς ανέσεις. Την εποχή αυτή υπήρχε για όλο το χρόνο μια πτήση την εβδομάδα κατευθείαν από την Γενεύη προς Κέρκυρα και μετά για Αθήνα. Αυτό το δρομολόγιο εξυπηρετούσε την τότε υψηλή κοινωνία της Κέρκυρας άλλα και τους λίγους επισκέπτες που έπαιρναν την ευκαιρία να εξερευνήσουν ένα τόσο όμορφο και άθικτο μέχρι τότε νησί. Αυτοί οι λιγοστοί “χίπηδες” όπως του αποκαλούσαν οι παππούδες μας τότε, πηγαινοερχόταν τον χειμώνα και στην μακρινή Ινδία από όπου και έφεραν μια μεγάλη κληρονομιά.

Οι περισσότεροι ήταν μαθητευόμενοι του μεγάλου πασίγνωστου σήμερα για το έργο του Bhagwan Rajneesh, αλλιώς Osho, τον Ινδό γκουρού που δημιούργησε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πνευματικά κινήματα του 20ού αιώνα στο ΠΟΥΝΕ της βορειοδυτικής Ινδίας, ο οποίος κατά την διδασκαλία του παρότρυνε τους μαθητές του να εξαπλωθούν ανά τον κόσμο και να διαδώσουν την φιλοσοφία και τρόπο σκέψεως που με τόσο τόλμη και επιτυχία κατάφερε να μεταφυτέψει στην ψυχή όλων όσον βρέθηκαν κοντά του στο Άσραμ του.

Πριν τον θάνατό του στο Πούνε ίδρυσε το Άσραμ Rajneesh, που σήμερα είναι γνωστό ως “The Osho International Meditation Resort” Διεθνές Κέντρο Διαλογισμού. Oι μαθητές του μεγάλου Δάσκαλου με τον καιρό έφεραν τους φίλους τους έκαναν οικογένεια, αγόρασαν, ενοικίασαν ακίνητα και έκαναν επάγγελμα τον τρόπο ζωής και την διδασκαλία του ΟΣΣΟ δημιουργώντας μικρά κέντρα διαλογισμού στον Αρίλλα που λειτουργούν ακόμη και σήμερα εδώ και 35 χρόνια υπό την μορφή μικρών ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων. Με τον καιρό η φήμη και επιτυχία του εναλλακτικού τουρισμού, το νοσταλγικό και ήπια αναπτυγμένο τοπίο του Αρίλλα,  άρχισε να εξαπλώνεται και στα γύρω χωριά.

Αρίλλας: ιδανικός προορισμός για εναλλακτικές διακοπές, Γιόγκα και Διαλογισμό

Την τελευταία δεκαετία ο Αρίλλας σφύζει από αλλεπάλληλα φεστιβάλ κάθε λογής εναλλακτικού και ολιστικού χαρακτήρα που προσελκύουν εκατοντάδες επισκέπτες οι οποίοι πληρώνουν μεγάλα ποσά σε σχέση με τα γνωστά τουριστικά πακέτα. Τα events αυτά διοργανώνονται σε κοινωνικά δίκτυα και μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού από ομάδες ανθρώπων που διαχειρίζονται παγκοσμίως τέτοιου είδους γεγονότα. Κατά την διάρκεια των φεστιβάλ και σχετικών δρώμενων δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε αυτήν την περιοχή πολλές δεκάδες δάσκαλοι και θεραπευτές οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατευθείαν στους επισκέπτες οι οποίοι πήραν τα τελευταία χρόνια το παρατσούκλι “Γκουρούδες”. Η επίσημη ονομασία τους προερχόμενη από την Ινδία είναι Σάννυας (sanyassi) .

Το κίνημα σάννυας σημαίνει απλώς κίνημα των αναζητητών της αλήθειας, της μεγάλης σημασίας του διαλογισμού, της αγάπης και της ευαισθησίας του ανθρώπου. Προβάλλει το θάρρος, τη δημιουργικότητα, τη χαρά και το γέλιο, και θεωρεί πως καταστέλλονται από την προσκόλληση σε στατικά συστήματα πεποιθήσεων των θρησκευτικών παραδόσεων.  Οι άνθρωποι αυτοί που εγκαθίστανται συνήθως για 6 μήνες το χρόνο στην περιοχή είναι επαγγελματίες, ψυχολόγοι, μασέρ, 

Αρίλλας: ιδανικός προορισμός για εναλλακτικές διακοπές, Γιόγκα και Διαλογισμό

Ινδοί δάσκαλοι γιόγκα, εναλλακτικοί θεραπευτές και χειροπρακτικοί για πάρα πολλές παθήσεις και αρρώστιες, επίσης ζωγράφοι, χρυσοχόοι, φωτογράφοι, τραγουδιστές, DJ, και μουσικοί, καθώς και σεφ με προτάσεις παραδοσιακής χορτοφαγικής ασιατικής κουζίνας. Όλα τα δρώμενα συνδυάζουν το φυσικό ελληνικό τοπίο με μια ασιατική κουλτούρα, μουσική, τραγούδι και συναναστροφή ανάμεσα σε διάσημους δάσκαλους του διαλογισμού και ενός εναλλακτικού τρόπου ζωής και σκέψης. Τον τελευταίο καιρό ανοίγουν όλο και περισσότερα τέτοια κέντρα που έχουν και σανσκριτικές ονομασίες όπως Γκαγιάτρι μαντίρ , Ντάρμα, Μπούνταχωλλ, Ματανγκι κτλ. Το 2020 θα ανοίξουν στον Αρίλλα και δύο νέα Βίγκαν εστιατόρια τα οποία θα είναι και μοναδικά στην Κέρκυρα. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί κάποιος να πάρει μέρος στα δρώμενα αρκεί να έχει κάνει προ κράτηση και να είναι γνώστης της γλώσσας που συνήθως είναι τα αγγλικά ή γερμανικά.

Γιατί να ταξιδέψει κάποιος μέχρι την μακρινή και δυσπρόσιτη Ινδο-Ασία;

Στον Αρίλλα μπορεί να απολαμβάνει ο επισκέπτης διάφορους τύπους μασάζ, πάμπολλες τεχνικές γιόγκα, ταντρα, τάι τσι στην παραλία ή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, καθώς και ελεύθερο γυμνισμό στην ειδική παραλία μας. Επίσης μπορεί να γνωρίσει διάσημους δασκάλους (Masters) και φωτισμένους σύγχρονους γκουρού που θα μυήσουν και θα διαδώσουν έναν τρόπο ζωής που ο κάθε Ευρωπαίος ψάχνει στα πέρατα της γης... το WELL-BEING δηλαδή αυτό που οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν ΕΥ ΖΗΝ!

Ο Αρίλλας με επίκεντρο για όλους τους παραπάνω λόγους, την φυσική υγεία, την ολιστική ιατρική, την υγιεινή διατροφή, ομορφιά και άσκηση και τον πιο ολιστικό τρόπο ζωής και ευεξίας τον καθιστούν ιδανικό προορισμό στην Κέρκυρα για εναλλακτικές διακοπές.

Συντάκτης: Δημήτρης Κούρκουλος

Corfuland Live Webcams

Ακταίον Κέρκυρα

Λεωφ. Δημοκρατίας, Παλαιό Φρούριο

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News