Πρόσφατες Αγγελίες
- Τεχνικός υπολογιστών αναζητά εργασία
- Ζητείται πωλητής/τρια από κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων στην παλιά πόλη
- Ζητούνται πωλητές/πωλήτριες από το κατάστημα Mythiko
- Ενοικιάζεται κατάστημα στο κέντρο
- Ζητείται οδηγός από τα Diellas ΕΠΕ
- Ζητείται υπάλληλος γραφείου
- Ενοικιάζεται στούντιο στους Ευρωπούλους
- Ενοικιάζεται διαμέρισμα στην Καστανιά
- Ζητείται υπάλληλος περιπτέρου
- Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένου
Τι παίζει Σήμερα
Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα και καρύδια
- Εμφανίσεις:
- Ημ / νία: 08.04.20
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + 50 γρ. για τη μαγιά
- 150 γρ. μέλι
- 150 ml νερό
- 1,5 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. βούτυρο
- 2 αβγά
- ξύσμα, από 1 πορτοκάλι
- 15 γρ. μαγιά ξηρή
- 10 γρ. μαχλέπι
- 2 λοβούς βανίλιας
- 1,5 γρ. μαστίχα
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, σε κομμάτια
- 45 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 30 γρ. κακάο
- καρύδια, χοντροκομμένα
Για το σιρόπι
- 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 160 ml νερό
Βάζουμε στο μίξερ το νερό, τη μαγιά και τα 50γρ αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και μετά σκεπάζουμε το μείγμα με το υπόλοιπο αλεύρι ρίχνοντάς το απαλά από πάνω. Το αφήνουμε να φουσκώσει για λίγο. Είναι έτοιμο όταν οι φουσκάλες της ζωντανής μαγιάς βγουν πάνω από το αλεύρι (περίπου σε μισή ώρα). Ενδιάμεσα βάζουμε τη ζάχαρη και τα μυρωδικά (μαχλέπι, βανίλια, μαστίχα) σε ένα μπλεντεράκι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και σε ένα γουδί.
Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το μέλι, τα 100 ρ. βούτυρο, το ξύσμα και το μείγμα των μπαχαρικών με τη ζάχαρη, μέχρι που να λιώσει το βούτυρο αλλά προσοχή όχι να κάψει αλλά απλά να ζεσταθεί. Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά και όλα μαζί μέσα στον κάδο του μίξερ όπου έχουμε το μείγμα του αλευριού.
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο μέχρι να μπορεί να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα. Περίπου για 5 λεπτά. Στο τέλος των πέντε λεπτών προσθέτουμε τα 50 γρ. κρύο βούτυρο σε κομμάτια ενώ χτυπάει ακόμα το μίξερ. Μόλις απορροφηθεί και το τελευταίο κομμάτι από το βούτυρο βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει (αλλά όχι σε πολύ ζεστό μέρος) περίπου για 1 - 2 ώρες.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο μιας και είναι αρκετή για 2 τσουρέκια. Ετοιμάζουμε το μείγμα για τη γέμιση λιώνοντας στα μικροκύμματα ή σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο. Ψιλοκόβουμε και μερικά καρύδια και τα έχουμε και αυτά εκεί δίπλα.
Παίρνουμε τη ζύμη και τη διπλώνουμε αρκετές φορές και την ανοίγουμε με τον πλάστη με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού. Τη διπλώνουμε ξανά και ξανά και την ανοίγουμε ξανά. Με τον τρόπο αυτό κάνουμε το τσουρέκι μας να έχει πολλές ίνες καθώς ψήνεται. Αφού κάνουμε αυτή τη διαδικασία 4-5 φορές χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, και με την βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε σε ένα παραλληλόγραμμο. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αλείφουμε το μείγμα της σοκολάτας και από πάνω σκορπάμε τα καρύδια. Διπλώνουμε σε ρολό από την πιο στενή πλευρά. Έπειτα βάζουμε το ρολό για 10-15 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει η γέμιση. Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι κόβουμε στα δύο τη ζύμη κατά μήκος.
Έτσι εμφανίζονται οι στρώσεις της σοκολάτας και γυρνάμε τις ζύμες με την γέμιση προς τα πάνω για να μην τρέξει. Βάζουμε παράλληλα τα δύο κομμάτια και κάνουμε μια απλή κοτσίδα προσέχοντας οι 'κόψεις" της ζύμης να είναι πάντοτε προς τα πάνω για να μην χύνεται η γέμιση κατά το ψήσιμο.
Βάζουμε σε ταψί ή φόρμα του κέικ. Το ίδιο κάνουμε και με την άλλη μισή ζύμη. Τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για 30' έως 1 ώρα και μετά τα ψήνουμε στους 180ο C για 20 - 30 λεπτά.
Αν θέλουμε να σιροπιάσουμε τα τσουρέκια μας τότε κατά τη διάρκεια του ψησίματος ετοιμάζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό. Είναι έτοιμο μόλις βράσει και διαλυθεί η ζάχαρη. Μοιράζουμε το σιρόπι στη μέση και σιροπιάζουμε με προσοχή τα τσουρέκια μας. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά κόβουμε.
Προβεβλημένες Αγγελίες
- Ζητούνται πωλητές/πωλήτριες από το κατάστημα Mythiko 27.04.24
- Ζητείται οδηγός από τα Diellas ΕΠΕ 27.04.24
- Ζητείται υπάλληλος γραφείου 27.04.24
- Ζητούνται καμαριέρα και λαντζιέρα στα Γουβιά 26.04.24
- Ζητείται ηλεκτρολόγος/ηλεκτρονικός από την εταιρεία Ζαριφόπουλος 26.04.24
- Ζητούνται οδηγοί και βοηθοί από την κάβα Φιλιππάκης στο Κεφαλομάντουκο 26.04.24
- Ζητείται υπάλληλος κρατήσεων από την MarBella Collection 26.04.24
- Ζητείται προσωπικό από τουριστικό γραφείο 26.04.24
- Ζητείται άτομο για λάντζα από εστιατόριο στην παλιά πόλη 26.04.24
- Ζητείται σερβιτόρα/ος και βοηθοί από την πίττα του παππού 26.04.24
- Ζητείται προσωπικό από πιτσαρία στο Σολάρι 26.04.24
- Ζητείται προσωπικό από κατάστημα 26.04.24
- Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Kerkyra Blue Hotel N' Spa 26.04.24
- Ζητείται σερβιτόρος/α από καφετέρια στη Μαρίνα Γουβιών 25.04.24
- Ζητούνται συνεργάτες 25.04.24
- Ζητούνται οδηγοί τουριστικών λεωφορείων από την εταιρεία City Sightseeing Corfu 25.04.24
- Ζητείται προσωπικό από τη Diellas 25.04.24
- Ζητείται προσωπικό από την εταιρεία Roula Rouva Real Estate Agency 25.04.24
- Ζητείται προσωπικό από τουριστικό γραφείο 25.04.24
- Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Ποντικονήσι στο Πέραμα 25.04.24
- Ζητείται προσωπικό από το κατάστημα Γερμανός στο Σολάρι 25.04.24
- Ζητείται προσωπικό από κατάστημα στην Αγ. Σπυρίδωνος 25.04.24
- Ζητείται προσωπικό στις Μπενίτσες 25.04.24
- Ζητείται προσωπικό από την G4S Cash Solutions 25.04.24
- Ζητείται υπάλληλος λογιστικού γραφείου 25.04.24
- Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την Hertz 25.04.24
- Ζητείται barista 24.04.24
- Ζητείται καμαριέρα/καθαρίστρια στην Κάτω Κορακιάνα 24.04.24
- Ζητείται προσωπικό από την κρεπερί Tram Cafe 24.04.24
- Πωλείται επαγγελματικός εξοπλισμός 24.04.24