Μία στήλη με θέματα υγείας για την Κέρκυρα, τους Κερκυραίους και για όλη την Ελλάδα. Υγεία Κέρκυρα.
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ομιλία «Η σημασία της Φυσικής Δραστηριότητας και της Ψυχοκινητικής στην ανάπτυξη παιδιών»

Ομιλία «Η σημασία της Φυσικής Δραστηριότητας και της Ψυχοκινητικής στην ανάπτυξη παιδιών»Το «ό,τι αγαπώ» και το παιδικό γυμναστήριο «φιλία» παρουσιάζει ομιλία του κύριου Αντώνη Καμπά, καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην εισήγηση του με τίτλo:  ‘Η σημασία της Φυσικής Δραστηριότητας και της Ψυχοκινητικής για υγιή ανάπτυξη των παιδιών’, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00. 

H αξία της ψυχοκινητικής και φυσικής αγωγής στην προσχολική ηλικία και η παιδαγωγική και θεραπευτική της διάσταση, θα είναι μεταξύ άλλων τα θέματα που θα αναδειχθούν στην εισήγηση του κ. Καμπά.

Η εισήγηση απευθύνεται σε θεραπευτές, γονείς και εκπαιδευτικούς και θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτίριο του «ό,τι αγαπώ», στο παιδικό γυμναστήριο «φιλία» στις Αλυκές Ποταμού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.                                               

Πληροφορίες για τον Αντώνη Καμπά

Ο κ. Αντώνης Καμπάς, καθηγητής προπονησιολογίας της κινητικής ανάπτυξης, είναι καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού , Επιστημονικός Υπέυθυνος του προγράμματος «ΠΕΡΠάΤΑ: 10000+ στον παιδικό σταθμό», καθώς και Ιδρυτικό Μέλος της Ερευνητικής ομάδας ActiveChildren-ActiveSchools-ResearchGroup (ACAS-RG), μεταξύ άλλων.

Ομιλία «Η σημασία της Φυσικής Δραστηριότητας και της Ψυχοκινητικής στην ανάπτυξη παιδιών»

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην κινητική & φυσική απόδοση και ανάπτυξη, την κινητική απόδοση, υγεία και φυσική δραστηριότητα, τον οστικό μεταβολισμό και φυσική δραστηριότητα και την προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία.

Περισσότερες πληροφορίες για τον κ. Καμπά θα βρείτε στον κάνοντας κλικ εδώ.    

Λίγα Λόγια για τη σημασία της Ψυχοκινητικής: 

Η φυσική αγωγή και η κινητική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική στην εξέλιξη του παιδιού για την ψυχοκινητική ανάπτυξη του. Με την κινητική δραστηριότητα τα παιδιά εκφράζουν τη διάθεσή τους για ζωή. Ταυτόχρονα, όμως, η κίνηση συμβάλλει και στην ανάπτυξή τους. Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν το περιβάλλον τους αποκτώντας μ’ αυτό τον τρόπο εμπειρίες για τον εαυτό τους και για τους γύρω τους. Σε κάθε κινητική δραστηριότητα τα παιδιά συμμετέχουν με όλο τους το είναι: η αντίληψη και η εμπειρία, η σκέψη, οι αισθήσεις και οι ενέργειές τους όλα μαζί μια ενότητα. Αυτό το σκεπτικό αποτελεί τη βάση της Ψυχοκινητικής.

Ομιλία «Η σημασία της Φυσικής Δραστηριότητας και της Ψυχοκινητικής στην ανάπτυξη παιδιών»

Σκοπός της ψυχοκινητικής στο Νηπιαγωγείο είναι η βελτίωση της ψυχοκινητικής ανάπτυξης των παιδιών με βασικούς στόχους την ομαλή αναπτυξιακή πορεία και την εξάλειψη της σχολικής αποτυχίας στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Η ψυχοκινητική παρέμβαση έπεται ειδικής διαδικασίας αξιολόγησης και μετά από τη διάγνωση των προβλημάτων εφαρμόζεται ειδικό πρόγραμμα που απαιτεί από τον εκπαιδευτικό εξειδικευμένες γνώσεις από το χώρο της Φυσικής Αγωγής και της Ψυχολογίας.

Για πληροφορίες, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 26610 27364 ή στο e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Παρασκευή 29 Μαρτίου και ώρα 19:00

ό,τι αγαπώ

Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

Ομιλία «Η σημασία της Φυσικής Δραστηριότητας και της Ψυχοκινητικής στην ανάπτυξη παιδιών»

Τηλέφωνο: +30 2661027364

Website: http://otiagapo.corfuland.gr/ 

Facebook page: Ο,τι αγαπώ/oti agapo - Corfu/Κέρκυρα

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News