Τι παίζει Σήμερα

Μία στήλη με θέματα υγείας για την Κέρκυρα, τους Κερκυραίους και για όλη την Ελλάδα. Υγεία Κέρκυρα.
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Πότε πρέπει να γίνεται η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό και γιατί;

Ο πρώτος έλεγχος στον ορθοδοντικό προτείνεται να πραγματοποιείται περίπου στην ηλικία των 7 ετών. Οι λόγοι για να προβείτε σε μια έγκαιρη ορθοδοντική αξιολόγηση είναι πολλοί.

Πότε πρέπει να γίνεται η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό και γιατί;

  • Ο ορθοδοντικός μπορεί να εντοπίσει μικρά προβλήματα σχετικά με την ανάπτυξη των γνάθων και την ανατολή των δοντιών, ενώ υπάρχουν ακόμα στο στόμα και παιδικά δόντια. Η άποψη ότι πρέπει να έχουν πέσει όλα τα παιδικά δόντια για να επισκεφθεί ένα παιδί τον ορθοδοντικό, είναι λανθασμένη.
  • Πίσω από όμορφα χαμόγελα με ίσια δόντια, μπορεί να κρύβονται σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. Ενώ τα δόντια του παιδιού σας μπορεί να φαίνονται ίσια, ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα που μόνο ένας ορθοδοντικός μπορεί να εντοπίσει.
  • Μπορεί να μην έχει έρθει η ώρα να φορέσει το παιδί σας σιδεράκια αλλά ίσως χρειάζεται μια πρώτη φάση ορθοδοντικής θεραπείας, με σκοπό την πρόληψη ή τη διόρθωση ορισμένων οδοντικών προβλημάτων (όπως η σταυροειδής σύγκλειση) ή έξεων (όπως ο θηλασμός του δακτύλου) που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των γνάθων.
  • Η σχέση των οπισθίων δοντιών καθιερώνεται όταν ανατέλλουν οι 1οι γομφίοι, περίπου στην ηλικία των 6 ετών. Σε αυτή τη φάση μπορεί να αξιολογηθεί η σχέση των άνω και κάτω γομφίων μεταξύ τους και να εντοπιστεί πιθανό λειτουργικό πρόβλημα ή σταυροειδής σύγκλειση.
  • Μέχρι την ηλικία των 8 ετών, οι τομείς βρίσκονται σε διαδικασία ανατολής και πιθανά προβλήματα μπορούν να εντοπιστούν όπως συνωστισμός, κακές συνήθειες (π.χ. θηλασμός του δακτύλου, στοματική αναπνοή), ανεωγμένη δήξη (χασμοδοντία), βαθειά δήξη (υπερσύγκλειση) και δυσαρμονίες των γνάθων.
  • Η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να προλάβει την ανάπτυξη σοβαρών προβλημάτων και μπορεί να κάνει τη θεραπεία σε μεγαλύτερη ηλικία ευκολότερη και συντομότερη. Σε μικρή ηλικία ο ορθοδοντικός μπορεί να διορθώσει προβλήματα που δεν είναι δυνατό να διορθωθούν μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του προσώπου και των γνάθων.

Σε κάποιες περιπτώσεις η έγκαιρη αξιολόγηση από έναν ορθοδοντικό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη για τον ασθενή. Σε άλλες περιπτώσεις, ακόμα κι αν το παιδί δε χρειάζεται να ξεκινήσει ορθοδοντική θεραπεία, το σημαντικότερο και άμεσο αποτέλεσμα είναι η καθησύχαση του γονέα.

Μη διστάσετε να επισκεφθείτε το ιατρείο μας για μια δωρεάν συμβουλευτική επίσκεψη και αξιολόγηση. Μέσω μιας έγκαιρης ορθοδοντικής αξιολόγησης, δίνετε στο παιδί σας την ευκαιρία να αποκτήσει ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο.

 

Πατρίτσια Τσιούλη, DDS, MSc

Ειδική Ορθοδοντικός

Δ/νση: Μαρασλή 36 (Γυάλινος πύργος), Κέρκυρα

Tηλέφωνο: 2661032167

Facebook page: Ορθοδοντικό ιατρείο - Πατρίτσια Τσιούλη

Website: www.patriciatsiouli.gr

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News