Τι παίζει Σήμερα

 • #DEALIFE: ένα manicure και pedicure από το κέντρο αισθητικής Μαργαρίτας Βλάχου.
   
  Μόνο:21€
  Αρχική αξία30€
  Έκπτωση30%
  Δείτε το
 • Nova - banner B - 11/09/23
 • Gogas 2021
 • profi 111119
 • lidl banner b - 01/09/2023
 • Musclemania banner B -16/09/2022
 • Gogas 2 2021
 • Nautilus 12/06/23
Μία στήλη με θέματα υγείας για την Κέρκυρα, τους Κερκυραίους και για όλη την Ελλάδα. Υγεία Κέρκυρα.
Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Εβδομάδα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου στην Ευρωδιάγνωση Κέρκυρας

4 Φεβρουαρίου Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Η ανησυχία των ανθρώπων στην ιδέα ότι κάποια στιγμή μπορεί να νοσήσουν από καρκίνο είναι μεγάλη. Καλύτερος σύμμαχος μας σε αυτόν τον αγώνα είναι δίχως αμφιβολία η πρόληψη και κυρίως η πρώιμη διάγνωση αφού αυτή είναι που μας δίνει και τις μεγαλύτερες πιθανότητες ίασης.

Εβδομάδα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου στην Ευρωδιάγνωση Κέρκυρας

Στην Ελλάδα, ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Όμως πλέον μπορεί να νικηθεί, λόγω της ραγδαίας επιστημονικής εξέλιξης στον τομέα της διάγνωσης και θεραπείας των περισσότερων μορφών αυτού. Οι περισσότερες και πιο συχνές μορφές καρκίνου, όπως είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου, του προστάτη κ.α., μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις πριν την εκδήλωση των συμπτωμάτων. Η σωστή ενημέρωση, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι τα μόνα όπλα μας έναντι του καρκίνου.

O καρκίνος του πνεύμονα οφείλεται κυρίως στο κάπνισμα και αποτελεί την πιο συχνή αιτία θανάτου παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί τον συχνότερο καρκίνο στους άνδρες και τον δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στις γυναίκες.Ο προληπτικός έλεγχος καθίσταται αναγκαίος σε ετήσια βάση και περιλαμβάνει αιματολογικές εξετάσεις (καρκινικούς δείκτες κ.α.), καθώς και μία αξονική τομογραφία θώρακος χαμηλής δόσης (LDCT). Η μέθοδος αυτή συγκρίθηκε με την ετήσια ακτινογραφία θώρακος και βρέθηκε ότι ανιχνεύει τον καρκίνο του πνεύμονα σε πολύ αρχικό στάδιο, όπου η θεραπεία μπορεί να είναι αποτελεσματικότερη. Στην συγκεκριμένη εξέταση οι τεχνικές παράμετροι που χρησιμοποιούνται είναι τέτοιες ώστε να επιτυγχάνεται πολύ χαμηλή δόση ακτινοβολίας συγκριτικά με μία συνήθη αξονική. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλοί φορείς όπως η Αμερικανική εταιρεία θωρακικής ακτινολογίας συνιστούν την αξονική τομογραφία θώρακος χαμηλής δόσης να περιλαμβάνεται στον ετήσιο προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του πνεύμονα σε ασθενείς 55 -74 ετών, με ιστορικό καπνίσματος, με ατομικό ιστορικό νόσου στους πνεύμονες, με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του πνεύμονα και επαγγελματικής έκθεσης σε υλικά όπως άργιλος, ασβέστης κτλ.  

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άντρες και η δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου από καρκίνο (μετά τον καρκίνο του πνεύμονα). Έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 20% των αδρών θα προσβληθούν κατά την διάρκεια της ζωής τους. Ο μόνος τρόπος για να θεραπευτεί η νόσος είναι η έγκαιρη διάγνωση, αφού η πάθηση δε δίνει κανένα σύμπτωμα στο αρχικό στάδιο. Η διάγνωση γίνεται μόνο με τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο, ο οποίος πρέπει να ξεκινάει από τα 50 έτη (ή τα 45 έτη όταν υπάρχει γνωστός καρκίνος προστάτη σε συγγενή πρώτου βαθμού) και βασίζεται σε μία απλή εξέταση αίματος (PSA) και στη δακτυλική εξέταση του προστάτη από τον ουρολόγο. Το PSA μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του καρκίνου του προστάτη σε ένα πρώιμο στάδιο. Σε περίπτωση που το PSAείναι αυξημένο, ο ουρολόγοςμπορεί να θεωρήσει αναγκαία την Πολυπαραμετρική Μαγνητική Προστάτη η οποία αποτελεί μια σημαντική εξέταση για τη διάγνωση του καρκίνου. Επίσης, βοηθάει σημαντικά στην σταδιοποίηση και επιλογή της καταλληλότερης θεραπείας για τον καρκίνο του προστάτη, συνδυάζοντας ειδικές τεχνικές με ανατομικές εικόνες υψηλής ευκρίνειας με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της ακρίβειας στον εντοπισμό καρκίνου. 

Εβδομάδα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου στην Ευρωδιάγνωση Κέρκυρας

Η Ευρωδιάγνωση Κέρκυρας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, προσφέρει εξετάσεις προληπτικού ελέγχου για όλους, σε ειδικές μειωμένες τιμές, οι οποίες περιλαμβάνουν αιματολογικές (καρκινικούς δείκτες) και απεικονιστικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα:

Για τον άνδρα

 • Γενική Αίματος
 • PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο)
 • CEA
 • AFP (α-φετοπρωτεΐνη)
 • Αξονική Θώρακος Χαμηλής Δόσης(LDCT)

Στην ειδική τιμή των 60€!

 

Για την γυναίκα

 • Γενική Αίματος
 • CEA
 • CEA 15,3
 • CEA 125
 • Αξονική Θώρακος Χαμηλής Δόσης (LDCT)

Στην ειδική τιμή των 60€!

Η προσφορά ισχύει για την εβδομάδα από την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου. 

Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνείτε καθημερινά 09:00 – 16:00 στα τηλέφωνα 26610-83800 & 26610-83801 & 26610-83805. 

 

Εβδομάδα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου στην Ευρωδιάγνωση ΚέρκυραςΕυρωδιάγνωση Κέρκυρας

Δ/νση: 8η Πάροδος Ιωάννου Θεοτόκη (πρώην ΚΤΕΛ)

Τηλέφωνα: 26610-83800, 26610-83801, 26610-83805

Facebook page: Ευρωδιάγνωση Κέρκυρας

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News