Τι παίζει Σήμερα

Μία στήλη με θέματα υγείας για την Κέρκυρα, τους Κερκυραίους και για όλη την Ελλάδα. Υγεία Κέρκυρα.
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Αόρατη ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια

Θέλετε να ισιώσετε τα δόντια σας, αλλά διστάζετε να φορέσετε σιδεράκια; Δεν σας αρέσει η εικόνα του χαμόγελού σας, αλλά νομίζετε ότι έχετε μεγαλώσει πια για να κάνετε ορθοδοντική θεραπεία; Τώρα πια υπάρχει λύση! Σήμερα όλο και περισσότεροι ενήλικες αναζητούν ορθοδοντική θεραπεία για να βελτιώσουν το χαμόγελό τους και να διορθώσουν ορθοδοντικά προβλήματα που δεν έτυχε ή δεν κατάφεραν να διορθώσουν όσο ήταν παιδιά. Πέρα από το αισθητικό πρόβλημα που είναι συνήθως το βασικό κίνητρο των περισσοτέρων, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν έναν ενήλικα στην αναζήτηση ορθοδοντικής θεραπείας. Η ανάγκη προσθετικής αποκατάστασης (γέφυρα ή εμφύτευμα), η περιοδοντική νόσος ή η τραυματική σύγκλειση είναι κάποιοι απ’ τους λόγους που ορισμένες φορές καθιστούν την ορθοδοντική θεραπεία αναγκαία ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Αόρατη ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια

Έχει αποδειχθεί ότι ένα όμορφο χαμόγελο αυξάνει την αυτοπεποίθηση, ενώ αντίθετα τα στραβά δόντια μπορεί να ρίξουν την ψυχολογία ενός ατόμου και να το κάνουν να νιώθει άσχημα κατά τη συναναστροφή του με τον κοινωνικό του περίγυρο. Επίσης τα στραβά δόντια μπορεί να επηρεάσουν τη γενική στοματική υγεία καθώς είναι δυσκολότερο να βουρτσιστούν σωστά και πιθανό να οδηγήσουν σε τερηδόνα και ουλίτιδα. Πολλοί ενήλικες, παρότι θέλουν να ισιώσουν τα δόντια τους για τους παραπάνω ή και για άλλους προσωπικούς τους λόγους, πιθανόν να το αποφεύγουν, γιατί δε θέλουν να φορέσουν σιδεράκια.

Σήμερα αυτό δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα. Με τις νέες τεχνικές ορθοδοντικής θεραπείας μπορείτε να διορθώσετε το χαμόγελό σας χωρίς να το καταλάβει σχεδόν κανείς!

Όταν αναφερόμαστε σε ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια, ουσιαστικά εννοούμε τους διαφανείς νάρθηκες με τους οποίους μπορείτε να ισιώσετε τα δόντια σας και να διορθώσετε το χαμόγελο σας χωρίς να φορέσετε καθόλου σιδεράκια. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφτείτε έναν πιστοποιημένο σε αυτή την μέθοδο ορθοδοντικό για να αξιολογήσει το πρόβλημά σας και να κρίνει εάν μπορεί να διορθωθεί με αυτή την μέθοδο.

Διάφορες εταιρίες (ClearAligner, eCligner, OrthoCaps κ.α.) με πρωτοπόρο την Invisalign (https://www.invisalign.gr) έχουν δραστηριοποιηθεί στο χώρο και έχουν προσφέρει σημαντικά στην αόρατη ορθοδοντική. Πλέον με τις νέες τεχνολογίες η τεχνική αυτή έχει εξελιχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και επιτυγχάνει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αόρατη ορθοδοντική χωρίς σιδεράκιαΗ θεραπεία με τους διαφανείς νάρθηκες είναι αόρατη, απλή, γρήγορη και αξιόπιστη. Μέσω 3D σαρωτών και εκτυπωτών, από ψηφιακά εκμαγεία κατασκευάζονται εξατομικευμένοι νάρθηκες υψηλής ακρίβειας. Έπειτα από έγκριση του ειδικού ορθοδοντικού, για κάθε ασθενή, κατασκευάζεται μια σειρά από διαδοχικούς νάρθηκες τους οποίους αλλάζει κάθε 10 με 15 μέρες. Με κάθε νέο νάρθηκα πραγματοποιούνται λίγο-λίγο μικρές μετακινήσεις, ώσπου να φτάσουν στο τέλος τα δόντια στην τελική επιθυμητή θέση. Η όλη διαδικασία είναι εύκολη και ανώδυνη και οι νάρθηκες τοποθετούνται και αφαιρούνται από το στόμα πολύ εύκολα από τον ίδιο τον ασθενή. Οι επισκέψεις στον ορθοδοντικό γίνονται κάθε 4-8 εβδομάδες για την παρακολούθηση της προόδου της θεραπείας και την παραλαβή των νέων κάθε φορά ναρθήκων. Στο τέλος της θεραπείας κατασκευάζονται συγκρατητικοί νάρθηκες για τη διατήρηση του νέου σας χαμόγελου.

Παρότι η ορθοδοντική θεραπεία συνηθιζόταν να απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και εφήβους, πλέον λόγω των νέων αισθητικών τεχνικών που έχουν αναπτυχθεί, τα ποσοστά των ενηλίκων που κάνουν ορθοδοντική θεραπεία έχουν αυξηθεί σημαντικά. Είτε με διαφανείς νάρθηκες ή εσωτερικά σιδεράκια, είτε ακόμα και με διαφανή σιδεράκια, μπορείτε να αλλάξετε το χαμόγελό σας. Ποτέ δεν είναι αργά!

 

Πατρίτσια Τσιούλη, DDS, MSc

Ειδική Ορθοδοντικός

Δ/νση: Μαρασλή 36 (Γυάλινος πύργος), Κέρκυρα

Tηλέφωνο: 2661032167

Facebook page: Ορθοδοντικό ιατρείο - Πατρίτσια Τσιούλη

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News