Μία στήλη με θέματα υγείας για την Κέρκυρα, τους Κερκυραίους και για όλη την Ελλάδα. Υγεία Κέρκυρα.
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

10 λόγοι για να κάνετε ορθοδοντική θεραπεία

Τα οφέλη της ορθοδοντικής θεραπείας είναι πολλαπλά, τόσο για τη στοματική όσο και για τη γενικότερη υγεία και ψυχολογία ενός ατόμου. Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε ορθοδοντική θεραπεία αλλά δεν είστε σίγουροι και προβληματίζεστε σχετικά με το αν αξίζει τον κόπο, οι δέκα παρακάτω λόγοι ίσως σας βοηθήσουν να αποφασίσετε!

10 λόγοι για να κάνετε ορθοδοντική θεραπεία

1. Διευκολύνει τη στοματική υγιεινή

Τα στραβά και συνωστισμένα δόντια είναι δυσκολότερο να καθαριστούν κι έτσι ευνοείται η ανάπτυξη βακτηρίων που μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα, νόσους των ούλων και κακοσμία του στόματος. Όταν τα δόντια σας είναι ίσια το βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος γίνονται πολύ πιο εύκολα. Έτσι μπορείτε να διατηρείτε καλύτερη στοματική υγιεινή και υγιέστερα δόντια.

2. Βελτιώνει το χαμόγελο και το πρόσωπo

Με την ορθοδοντική θεραπεία, εκτός από το χαμόγελο αναδιαμορφώνονται και τα μαλακά μόρια του προσώπου. Επίσης σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάπτυξη, μπορεί να καθοδηγηθεί η αύξηση των γνάθων και να διορθωθούν τυχόν σκελετικά προβλήματα. Εξαιτίας, λοιπόν, των οδοντικών και σκελετικών μετακινήσεων διορθώνονται τυχόν ατέλειες στη θέση των χειλιών, των παρειών ή/και του πηγουνιού.

3. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση

Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο αυξάνει σημαντικά την αυτοπεποίθηση του ατόμου και επιδρά θετικά στην ψυχολογία του. Άλλωστε έχει αναφερθεί ότι το χαμόγελο είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί η πλειοψηφία των ανθρώπων όταν συναντά κάποιον.

4. Συμβάλει στην κοινωνικότητα 

Διορθώνοντας το χαμόγελό σας θα αρχίσετε να νιώθετε πιο άνετα και να χαμογελάτε περισσότερο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει στη συναναστροφή σας με φίλους και γνωστούς και να σας κάνει περισσότερο εύθυμους, κοινωνικούς και ομιλητικούς.

5. Διατηρεί τα φυσικά σας δόντια

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της ορθοδοντικής θεραπείας είναι ότι ευθυγραμμίζει και διορθώνει τα φυσικά σας δόντια. Σε αντίθεση με τις όψεις, τις ανασυστάσεις και τα εμφυτεύματα, η ορθοδοντική θεραπεία θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το χαμόγελό σας διατηρώντας τα φυσικά σας δόντια.

10 λόγοι για να κάνετε ορθοδοντική θεραπεία

6. Διορθώνει τη σύγκλειση

Προβλήματα της κροταφογναθικής άρθρωσης μπορεί να προκύψουν από δυσαρμονία στην κίνηση των γνάθων λόγω κακής σύγκλεισης ή κακής θέσης κάποιου δοντιού. Αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει σε πίεση και δυσλειτουργία των γνάθων, κόπωση και πόνο στους μύες της περιοχής και άλλα. Με την ορθοδοντική θεραπεία ομαλοποιείται η σύγκλειση, κατανέμονται σωστότερα οι μασητικές δυνάμεις σε όλα τα δόντια και αποφορτίζεται η άρθρωση.

7. Βελτιώνει την ομιλία

Ορισμένα ορθοδοντικά προβλήματα όπως η χασμοδοντία ή η πολύ αυξημένη οριζόντια πρόταξη μπορεί να δημιουργούν προβλήματα στην ομιλία και στη σωστή άρθρωση κάποιων φθόγγων. Μετά την ορθοδοντική θεραπεία, τα προβλήματα της ομιλίας που σχετίζονται με την κακή θέση των δοντιών, θα βελτιωθούν.

8. Είναι διακριτική και ανώδυνη

Τα σιδεράκια δεν είναι πια ογκώδη και άβολα όπως παλιά, αλλά είναι πλέον μικρά, άνετα και διακριτικά αφού βγαίνουν και σε διαφανές χρώμα. Η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να γίνει ακόμα και χωρίς σιδεράκια ή με σιδεράκια από την μέσα πλευρά των δοντιών. Όσο για τον πόνο και την ενόχληση; Πέρα από τις πρώτες μέρες μετά από κάποια ραντεβού, όλο το υπόλοιπο διάστημα σχεδόν θα ξεχνάτε ότι τα φοράτε.

9. Διαρκεί κατά μέσο όρο 2 χρόνια

Όταν σκέφτεστε να φορέσετε σιδεράκια μην απελπίζεστε νομίζοντας πως θα τα φοράτε για πολλά χρόνια. Ήπια προβλήματα μπορεί να διορθωθούν και σε λιγότερο από ένα χρόνο. Πλέον στις μέρες μας η θεραπεία είναι πολύ αποδοτική και θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα πολύ γρήγορα.

10. Διευκολύνει μελλοντικές οδοντιατρικές πράξεις

Όταν τα δόντια είναι ίσια και βρίσκονται σε καλή σύγκλειση είναι πιο εύκολο για τον οδοντίατρο να πραγματοποιήσει οδοντιατρικές πράξεις (π.χ. σφραγίσματα, θήκες, γέφυρες, εμφυτεύματα) που πιθανόν να χρειαστούν μελλοντικά.

Πατρίτσια Τσιούλη, DDS, MSc

Ειδική Ορθοδοντικός

Δ/νση: Μαρασλή 36 (Γυάλινος πύργος), Κέρκυρα

Tηλέφωνο: 2661032167

Facebook page: Ορθοδοντικό ιατρείο - Πατρίτσια Τσιούλη

Website: www.patriciatsiouli.gr

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News