Πρόσφατες Αγγελίες
- Ενοικίαση σπιτιού στον Ύψο
- Ζητείται Α μάγειρας από το old buoy
- Ζητείται προσωπικό για το Nostos Food Hall
- Ζητείται υπάλληλος από πρακτορείο ΟΠΑΠ
- Ζητείται σερβιτόρος/α από καφετέρια στη Μαρίνα Γουβιών
- Ζητείται προσωπικό από τα Praktiker
- Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Kerkyra Blue
- Διατίθενται επιπλωμένα διαμερίσματα για μηνιαία μίσθωση
- Ζητείται υπάλληλος διαχείρισης ακινήτων
- Πωλείται honda forza 350
Τι παίζει Σήμερα
Όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στα χωριά της Κέρκυρας το Πάσχα 2016 |
|||||
|
|
|||||
|
|||||
|
Πάσχα στα Χωριά
Την περίοδο του Πάσχα, σε αρκετές Κοινότητες του Δήμου Κέρκυρας οργανώνονται σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, που φορτίζουν ανάλογα την κατανυκτική ατμόσφαιρα. Τη Μεγάλη Παρασκευή πραγματοποιούνται οι περιφορές των Επιταφί- ων με τη συνοδεία των Φιλαρμονικών, ενώ το Μεγάλο Σάββατο η Aναστάσιμη Tελετή γιορτάζεται παραδοσιακά στις κεντρικές πλατείες των χωριών με την καθολική συμμετοχή των κατοίκων και πλήθους επισκεπτών. Η περιφορά της Εικόνας της Αναστάσεως κάθε ενορίας πραγματοποιείται την Κυριακή του Πάσχα το πρωί ή το απόγευμα κατά τον Εσπερινό της Αγάπης ή τη «Νια Δευτέρα». Η Αναστάσιμη περίοδος ολοκληρώνεται πριν τον Εσπερινό της Αναλήψεως (Τετάρτη απόγευμα), που σύμφωνα με την τοπική παράδοση τελείται από τις ενορίες η περιφορά της Εικόνας της Αναστάσεως, η οποία, κατόπιν, φυλάσσεται στη μόνιμη θέση της εντός του ενοριακού Ναού, μέχρι την επόμενη Ανάσταση.
Πρόγραμμα Δημοτικών Ενοτήτων* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΛΙΩΝ Τη Μεγάλη Παρασκευή στους Σιναράδες τον Επιτάφιο συνοδεύει η Φι- λαρμονική Σιναράδων. Τη Δευτέρα του Πάσχα (Νια Δευτέρα) λιτανεία με την Φιλαρμονική Σι- ναράδων από τον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου (κεντρική εκκλησία). Επίσης, τη Δευτέρα του Πάσχα ξεκινούν λιτανείες από τα χωριά Βάτος, Γιαννάδες, Κοκκίνι και Πέλεκας και κατευθύνονται αντίστοιχα προς γραφι- κά εξωκκλήσια, όπου ακολουθεί η Θεία Λειτουργία. Παραδοσιακό πανηγύρι πραγματοποιείται το ίδιο απόγευμα στο χωριό Βάτος και στον Πέλεκα με τη συμμετοχή του χορευτικού συλλόγου. Την Κυριακή του Θωμά γίνεται λιτανεία στο Μάρμαρο.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ Σάββατο του Λαζάρου, από τις 5 το απόγευμα και μετά, πλάι στην εκκλησία της Παναγίας στο κέντρο των Κυνοπιαστών, φτιάχνονται τα Βάγια από τις γυναίκες της Ενορίας, οι οποίες αποδίδουν το λαϊκοθρησκευτικό τραγούδι «Καλό ’ναι τ’ Άγιος ο Θεός…» (Τα Πάθη του Χριστού σε λαϊκούς στίχους). Τη Μεγάλη Παρασκευή στους Βαρυπατάδες αναβιώνει το έθιμο των μπομπόλων. Εκατοντάδες κελύφη σαλιγκαριών γεμίζονται με λάδι και βαμβά- κι, που χρησιμεύει ως φυτίλι. Τα κελύφη αυτά τοποθετούνται αναμμένα κατά μήκος της διαδρομής που περνά ο Επιτάφιος, δημιουργώντας μια έντονα κατανυκτική ατμόσφαιρα. Οι περιφορές των Επιταφίων στους Κυνοπιάστες, Χρυσίδα και Γαστούρι συνοδεύονται από τις Φιλαρμονικές Κυνοπιαστών και Γαστουρίου. Τη Δευτέρα του Πάσχα (Νια Δευτέρα) η λιτανεία στις Μπενίτσες συνοδεύεται από φιλαρμονική και η λιτανεία της Ενορίας του Βιρού καταλήγει με καραβάκι στο γραφικό Ποντικονήσι. Την Κυριακή του Θωμά πραγματοποιούνται λιτανείες στα χωριά Κυνο- πιάστες, Γαστούρι και Αγίους Δέκα.
ΔΗΜΟΤΙΚH ΕΝOΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ Η περιφορά του Επιταφίου ξενικά το πρωί από την Ιερά Μονή Παλαιοκαστρίτσας και κατευθύνεται στο λιμάνι της Αλύπας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ένωσης Λιαπάδων, της Φιλαρμονικής Ένωσης Λακώνων και της Χορωδίας του Μουσικού Ομίλου «Οι Λακωνίτες». Το βράδυ της Μ. Πα- ρασκευής η Φ.Ε. Λακώνων και η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου «Οι Λακω- νίτες» συνοδεύουν την περιφορά του Επιταφίου από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο χωριό Λάκωνες. Στους Λιαπάδες, η περιφορά του Επιταφίου από τον Ι.Ν. Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας γίνεται με τη συμμετοχή της Χορωδίας και της Φιλαρμονικής Λιαπάδων, ενώ στο Σκριπερό πραγματοποιείται αντίστοιχα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σκριπερού. Τη Δευτέρα του Πάσχα (Νια Δευτέρα) πραγματοποιείται μεγάλη λιτανεία στους Δουκάδες. Λιτανεία γίνεται και στο Σκριπερό με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σκριπερού και στους Μακράδες με τη Φιλαρμονική Λακώνων, ενώ ακολουθεί παραδοσιακό πανηγύρι. Τη Νια Παρασκευή γίνεται το πανηγύρι της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου στην Παλαιοκαστρίτσα, με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Πολιτιστι- κού Συλλόγου και της Εκκλησίας Λακώνων.
Την Κυριακή του Θωμά στην Κρήνη, η λιτανεία συνοδεύεται από τη φιλαρμονική και τη χορωδία και ακολουθεί παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία του χωριού με τη συμμετοχή του χορευτικού «Κρήνης».
ΔΗΜΟΤΙΚH ΕΝOΤΗΤΑ ΦΑΙAΚΩΝ Τη Μεγάλη Παρασκευή η περιφορά του Επιταφίου στους Πουλάδες γί- νεται με συνοδεία της Φιλαρμονικής Κορακιάνας. Τον Επιτάφιο της Άνω Κο- ρακιάνας συνοδεύει η Φιλαρμονική και χορωδία. Τη Δευτέρα του Πάσχα πραγματοποιείται μία από τις παλαιότερες λι- τανείες της υπαίθρου της Κέρκυρας στην Άνω Κορακιάνα με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής. Επίσης, στα Γαζάτικα τη λιτανεία τη συνοδεύει Φιλαρμονική. Την Τρίτη του Πάσχα πραγματοποιείται λιτανεία στον Άγιο Μάρκο, με συνοδεία της Φιλαρμονικής Κορακιάνας. Λιτανείες πραγματοποιούνται, ακόμη, την Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής στον εορτάζοντα ναό της Κάτω Κορακιάνας και την Κυριακή του Θωμά στο Σωκράκι.
ΔΗΜΟΤΙΚH ΕΝOΤΗΤΑ ΘΙΝΑΛIΩΝ Στο χωριό Επίσκεψη, την παραμονή του Λαζάρου, ψάλλονται τα παρα- δοσιακά “Κάλαντα του Λαζάρου”. Τη Μεγάλη Παρασκευή τον Επιτάφιο της Επίσκεψης συνοδεύει Φιλαρ- μονική και χορωδία, ενώ τον επιτάφιο της Αχαράβης η Φιλαρμονική Θιναλίων. Τη Δευτέρα του Πάσχα γίνονται Λιτανείες στα χωριά Κληματιά και Νυμφές. Την Κυριακή του Θωμά πραγματοποιείται λιτανεία και παραδοσιακό πα- νηγύρι στο χωριό Επίσκεψη.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Την Τρίτη του Πάσχα πραγματοποιείται λιτανεία στους Πάγους με τη συνοδεία φιλαρμονικής και χορωδίας. Ακολουθεί (το απόγευμα) παραδοσιακό πανηγύρι.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΣΠΕΡΙΩΝ Τη Μεγάλη Παρασκευή στα χωριά Αυλιώτες, Καρουσάδες και Σιδάρι η περιφορά του Επιταφίου πραγματοποιείται με τη συνοδεία φιλαρμονικών. Τη Δευτέρα του Πάσχα πραγματοποιείται λιτανεία στους Περουλάδες, τους Κυπριανάδες και τους Καρουσάδες με τη συνοδεία φιλαρμονικής. Στα χωριά Αυλιώτες και Μαγουλάδες γίνονται λιτανείες την Τρίτη του Πάσχα και ακολουθεί (το απόγευμα) παραδοσιακό πανηγύρι. Στο χωριό Καβαλλούρι πραγματοποιείται λιτανεία την Παρασκευή του Πάσχα (της Ζωοδόχου Πηγής) και ακολουθεί παραδοσιακό πανηγύρι. Την Κυριακή του Θωμά στο Σιδάρι λιτανεύεται η εικόνα της «Ψηλαφήσε- ως» με τη συμμετοχή φιλαρμονικών και χορωδιών και ακολουθεί παραδοσιακό πανηγύρι. Λιτανεία και πανηγύρι επίσης πραγματοποιείται στο χωριό Βαλανειό.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝOΤΗΤΑ ΚΑΣΣΩΠΑΙΩΝ Τη Μεγάλη Παρασκευή περιφορά του επιταφίου και της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας από τον Ι.Ν. της Παναγίας της Κασσωπίτρας.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΣΣΙΩΝ Τη Νια Παρασκευή λιτανεύεται η Εικόνα της Αναστάσεως στον Μαραθιά. Την Κυριακή του Θωμά γίνεται λιτανεία στους Αργυράδες.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ Στον Αγ. Ματθαίο η Περιφορά του Επιταφίου γίνεται με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής. Λιτανεία, επίσης, πραγματοποιείται τη Δευτέρα του Πάσχα. Περιφορά της Αναστάσιμης Εικόνας γίνεται την Κυριακή του Θωμά στους Βουνιατάδες, στον Άγιο Ματθαίο και στη Στρογγυλή.
ΔΗΜΟΤΙΚH ΕΝOΤΗΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΑIΩΝ Μεγάλη Παρασκευή Περιφορά των Επιταφίων στους οικισμούς Κάβου, Μελικίων, Ποταμιού, Αγ. Θεοδώρων και Παναγίας Λευκίμμης με τη συμμετοχή της Φιλαρμονι- κής Εταιρείας Λευκίμμης (Φ.Ε.Λ.). Επίσης, περιφορά των Επιταφίων στους οικισμούς Ριγγλάδων και Αναπλάδων με τη συμμετοχή της Μουσικής Καλ- λιτεχνικής Ένωσης Λευκιμμαίων (Μ.Κ.Ε.Λ.), της Χορωδίας Λευκίμμης και του Χορευτικού Συλλόγου Λευκίμμης «ΦΑΕΘΩΝ». Μέγα Σάββατο 10:45 Αναπαράσταση του εθίμου «Πρώτη Ανάσταση» με ρίψη των μπότηδων από τον Χορευτικό Σύλλογο Λευκίμμης «ΦΑΕΘΩΝ» και με τη συμμετοχή της Μουσικής Καλλιτεχνικής Ένωσης Λευκιμμαίων (Μ.Κ.Ε.Λ.), στο Πλα- κάδο της εκκλησίας Αγίου Αρσενίου. Δευτέρα του Πάσχα (Νια Δευτέρα) 10:30 Λιτανεία κατά μήκος του κεντρικού ιστού της Λευκίμμης (έναρξη Μελίκια, Ποτάμι, Αγ. Θεόδωροι και Παναγία) με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκίμμης (Φ.Ε.Λ.). Δέηση στη γέφυρα του Ποταμιού.
11:00 Λιτανεία κατά μήκος των χωριών Ριγγλάδες και Αναπλάδες με τη συμμετοχή της Μουσικής Καλλιτεχνικής Ένωσης Λευκιμμαίων (Μ.Κ.Ε.Λ.). Επίσης, λιτανεία πραγματοποιείται στους Βιταλάδες. Νια Παρασκευή (Ζωοδόχου Πηγής) Λιτανεία στα Κρητικά. Κυριακή του Θωμά 21:00 Συναυλία της μπάντας της Μουσικής Καλλιτεχνικής Ένωσης Λευκιμμαίων (Μ.Κ.Ε.Λ.) στον χώρο των παλαιών αποθηκών στις Αλυκές. |
|||||
Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα
Δασσιά

Off Town
Άνω Πυργί, Ύψος

La Veranda Di Corfu
Ναυσικάς, Κανόνι
Προβεβλημένες Αγγελίες
- Ζητείται Α μάγειρας από το old buoy 19.09.26
- Ζητείται προσωπικό για το Nostos Food Hall 19.09.26
- Ζητείται υπάλληλος από πρακτορείο ΟΠΑΠ 19.09.26
- Ζητείται σερβιτόρος/α από καφετέρια στη Μαρίνα Γουβιών 19.09.26
- Ζητείται προσωπικό από τα Praktiker 19.09.26
- Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Kerkyra Blue 19.09.26
- Διατίθενται επιπλωμένα διαμερίσματα για μηνιαία μίσθωση 19.09.26
- Ζητείται υπάλληλος διαχείρισης ακινήτων 19.09.26
- Ενοικιάζονται καταλύματα στα Γουβιά 18.09.26
- Ζητείται προσωπικό από το γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων Go Car στο Αεροδρόμιο 18.09.26
- Ζητείται μάγειρας/ισσα ή βοηθός μάγειρα 18.09.26
- Ζητούνται πωλητές/ριες από τη Funky Buddha 18.09.26
- Ζητούνται συνεργάτες για το Barista Street Cafe 18.09.26
- Ζητείται προσωπικό από την πίττα του παππού 18.09.26
- Παραδίδονται μαθήματα κλασικής κιθάρας, μαντολίνου και θεωρητικών 18.09.26
- Ζητείται barwoman/barman από το καφέ La Boheme στο κέντρο 17.09.26
- Ζητείται βοηθός φαρμακείου στη Νότια Κέρκυρα 17.09.26
- Ζητείται προσωπικό σε βενζινάδικο 17.09.26
- Πωλείται οικόπεδο με θέα τη θάλασσα 17.09.26
- Ενοικιάζεται σπίτι στο Γαστούρι για μακροχρόνια μίσθωση 17.09.26
- Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Φυσικής 17.09.26
- Zητείται καθαρίστρια για airbnb στο Καμπιέλο 17.09.26
- Ζητείται προσωπικό από δομή 17.09.26
- Ζητείται προσωπικό από το ζαχαροπλαστείο Κρητικός 17.09.26
- Ενοικιάζονται καταστήματα στις Μπενίτσες 17.09.26
- Ζητείται λογιστής 17.09.26
- Παρέχεται εποχικό προσωπικό από τις Φιλιππίνες για τη σεζόν 2027 17.09.26
- Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες και δυάρια στις Μπενίτσες 17.09.26
- Ζητείται συντηρητής/ηλεκτρολόγος από το ξενοδοχείο Divani Corfu Palace 17.09.26
- Παραδίδονται μαθήματα κλασικής κιθάρας 17.09.26





Εξαγωγή γεγονότος

