Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Γιάννης Πάριος και Γιώργος Κατσαρός, 20/08/2014

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 11808

jeventimage

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014
ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

[Tελ. Ενημέρωση 10/08/2014]

 

Η συνάντηση δάσκαλου-μαθητή σε μια μοναδική συναυλία στο Παλαιό Φρούριο γεμάτη μουσική, τραγούδια, συγκίνηση, αγάπη και αναμνήσεις. Μετά την τελευταία τους κοινή εμφάνιση στην Κέρκυρα τον Αύγουστο του 1988 συναντώνται και πάλι εδώ τον Αύγουστο του 2014 σε μία συναυλία που θα μείνει στη μνήμη μας. ΟΓιάννης Πάριος με τη μελωδική φωνή του κι ο Γιώργος Κατσαρός με το σαξόφωνο του μας ταξιδεύουν σε μελωδίες και τραγούδια που αγαπήθηκαν κι έγιναν τεράστιες επιτυχίες. Στον υπέροχο χώρο του Παλαιού Φρουρίου θα τραγουδήσουμε μαζί τους, θα διασκεδάσουμε και θα χαρούμε αυτή τη μοναδική συνεύρεση τους.

 

Ο Γιάννης Πάριος είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της Ελλάδας, αλλά και από τους μεγαλύτερους συνθέτες, μια που σε όλα αυτά τα χρόνια έγραψε δίσκους, που είχαν τεράστια επιτυχία. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τις λέξεις έρωτας, αγάπη, επιτυχία, ταλέντο. Το «φαινόμενο Πάριος», με τη συγκινητική απήχηση στον κόσμο, έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και δείχνοντας μεγάλο σεβασμό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, έχει καταφέρει να είναι χαραγμένος στη συνείδηση όλων, τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια του. Έχει τραγουδήσει τον έρωτα, γράφει στίχους και μουσική και τα τραγούδια του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

 

Ο Γιώργος Κατσαρός είναι ο συνθέτης με τα 1500 και πλέον τραγούδια σε δίσκους (τραγούδια που έγιναν επιτυχίες και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό). Συνέθεσε επίσης μουσική για 90 περίπου θεατρικά και 108 κινηματογραφικά έργα. Συνθέσεις του έχουν τραγουδήσει οι Μαρινέλλα, Πάριος, Καζαντζίδης, Μπελίντα, Βλαχοπούλου, Βουγιουκλάκη, Μοσχολιού, Μπιθικώτσης, Νταλάρας, Βάνου, Διαμάντη, Γαβαλάς, Μητροπάνος, Βοσκόπουλος, Τσαουσάκης, Πουλόπουλος, Γαλάνη, Λιδάκης, Κλωναρίδης, Καλατζής, Μαρούδας κ.α. Ως σολίστας του σαξοφώνου στην δισκογραφία καθιερώνεται το 1974. Από τότε έχει ηχογραφήσει 24 δίσκους σόλο σαξόφωνο. Πριν λίγα χρόνια είχε συμπεριληφθεί σε δίσκο με τους 10 μεγαλύτερους σαξοφωνίστες στον κόσμο.

Η πρώτη τους συνάντηση έγινε σε μια μουσική σχολή για τραγουδιστές, όπου βρέθηκε ο νεαρός τότε Πάριος και δίδασκε ο Γ. Κατσαρός. Από την πρώτη στιγμή ο Κατσαρός παίρνει υπό την προστασία του το νεαρό νησιώτη, ο οποίος ακόμη και σήμερα σε κάθε ευκαιρία τον αποκαλεί δεύτερο πατέρα του.

Συνολικά, ο Γιάννης Πάριος ηχογράφησε 21 τραγούδια σε μουσική του Γιώργου Κατσαρού πάνω σε στίχους του Πυθαγόρα (πλην δύο), εκ των οποίων τα 19 σε πρώτη εκτέλεση.

«Άνθρωπε φιλοσόφησε», «Ούτε συζήτηση», «Μείνε δίπλα μου Μαρία», «Σε ξέχασα», «Πάμε για ύπνο Κατερίνα», «Θα γυρίσει το χαρτί», «Γι’ αυτό σε χώρισα», «Με συγχωρείς», «Δεν ξεχνιέσαι, δεν ξεχνιέσαι», «Εγώ δεν είμαι εγώ», «Εμείς», «Και μετά απ’ αυτά», «Σε ξέχασα», «Και όλο βρέχει-βρέχει», «Μου λείπει», «Έφυγε», «Μια μέρα ακόμη»

Εκτός όμως των τραγουδιών που έγραψε ο Κατσαρός για τη φωνή του νησιώτη ερμηνευτή, υπάρχει και η συνεργασία τους σε ρόλο συνθέτη και στιχουργού. Οι δυο τους λοιπόν, κατά την περίοδο 1979-1981 έχουν συνυπογράψει τραγούδια για άλλους ερμηνευτές όπως η Μαρινέλλα («Και μου μιλάς για μοναξιά», «Έτσι απλά σε αγαπάω»), ο Τόλης Βοσκόπουλος («Μιλάνε τα μάτια») και ο Μανώλης Λιδάκης («Μετά από σένανε», «Κι όλο λέω να φύγω»).

Αν έχεις τέτοιους φίλους ομορφαίνει η ζωή...
όπως μας τραγουδά ο Γιάννης Πάριος

ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΩΡΑ 21.30

 

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
- Προπώληση: 15€
- Την ημέρα της συναυλίας 20€

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

- KIOSK Πουλής

- Λ.Αλεξάνδρας 34, Κέρκυρα

OnLine Προπώληση

-  http://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=1247

 

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News