Ιστορικά Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Πληροφορίες για την ιστορία της Κέρκυρα
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Κανόνι 1970 (;). Κερκυραϊκό Φωτογραφικό Αρχείο.

Το Κανόνι και το Ποντικονήσι αποτελούν τα πιο αγαπημένα θέματα στα ταχυδρομικά δελτάρια που αφορούν το νησί μας αλλά και στις τουριστικές διαφημίσεις.
Βλέποντας τις φωτογραφίες του Κανονιού σε μια διαδρομή 100 χρόνων, διαπιστώνουμε τις σημαντικές αλλαγές του τοπίου (όχι βέβαια προς το καλύτερο) οι οποίες έγιναν κύρια στα τελευταία σαράντα χρόνια.  
Η στήλη έχει δημοσιεύσει και παλιότερα πολλές φωτογραφίες του Κανονιού πριν και αμέσως μετά τον τελευταίο πόλεμο και η σημερινή είναι τραβηγμένη περί το 1970, πριν η «ερατεινή τοποθεσία» καταλήξει όπως κατέληξε.
Ο αναγνώστης θα προσέξει ότι η σημερινή τσιμενταρισμένη έκταση στην παραλία ανάμεσα στη γέφυρα και το μοναστήρι δεν υπάρχει, ούτε ο χώρος στάθμευσης δίπλα στην αρχή της γέφυρας υπάρχει και ούτε το τοπίο έχει αλλοιωθεί ακόμα. Ακόμα και το τότε Hilton ξεπροβάλλει ήρεμα μέσα από τα δέντρα και η παραλία του είναι αδιαμόρφωτη.
Ανάμνηση για τις παλαιότερες ηλικίες των συμπολιτών και απορία για τις νεότερες των οποίων τα μέλη θεωρούν αδιανόητο ότι θα φτάσουν στην παραλία του Κανονιού χωρίς … μηχανάκι.

Image

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Ελευθερία" 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News