Ιστορικά Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Πληροφορίες για την ιστορία της Κέρκυρα
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Στέφανος Γκίκας: η σημαντική συμβολή του Κερκυραίου στην Εθνική Άμυνα της Ελλάδας

Ο Αρχιπλοίαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Στέφανος Γκίκας γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1960 και είναι γιος του Στρατηγού Σωτήρη Γκίκα, πρ. Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, εκλεγμένου τέσσερις φορές από τον Κερκυραϊκό λαό την περίοδο 1981-1993.

Αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων το 1977 και εισήλθε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Κρήτης αλλά επέλεξε την καριέρα του Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, αποφοιτώντας το 1981 με βαθμό «Άριστα». Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (Master of Science in Electrical Engineering) από το Πανεπιστήμιο Monterey των ΗΠΑ όπου φοίτησε με υποτροφία την περίοδο 1988-1990 καθώς επίσης Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Στρατηγικές & Αμυντικές Σπουδές (ΣΕΕΘΑ, 2005) και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ναυτική Επιστήμη και Στρατηγική με βαθμό «Άριστα» (ΝΣΠ 1996). Είναι επίσης Απόφοιτος του Επιχειρησιακού Κέντρου Εκπαιδεύσεως του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στο San Diego των ΗΠΑ. 

Στέφανος Γκίκας: η σημαντική συμβολή του Κερκυραίου στην Εθνική Άμυνα της Ελλάδας

Την περίοδο 1991-92 υπηρέτησε στη Φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» και έλαβε μέρος στην σημαντική αποστολή του πλοίου στον Περσικό κόλπο. Διετέλεσε Κυβερνήτης στην Πυραυλάκατο «ΑΝΝΙΝΟΣ», 1995-1996, συμμετέχοντας σε πληθώρα αποστολών υψηλής εθνικής σημαντικότητος (εποχή της κρίσης στα ΙΜΙΑ). Την περίοδο 2000-2003 επελέγη από το Υπ. Εθνικής Άμυνας να υπηρετήσει σε διπλωματική θέση στην Ελληνική Αντιπροσωπεία στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Από την θέση του Εθνικού Εκπροσώπου σε Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας διαπραγματεύτηκε με ιδιαίτερη επιτυχία πολλές υποθέσεις κυρίαρχου εθνικού ενδιαφέροντος, όπως το πλέγμα σχέσεων ΝΑΤΟ -Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αντιμετώπιση της τουρκικής στάσης. Από τον Ιούλιο του 2003 έως το 2004 διετέλεσε Κυβερνήτης της Φρεγάτας «ΣΑΛΑΜΙΣ», Ναυαρχίδας του Ελληνικού Στόλου και υπό την Διοίκησή του το πλοίο έλαβε σημαντικές διακρίσεις τόσο σε Εθνικό, όσο και σε Συμμαχικό επίπεδο.

Στέφανος Γκίκας: η σημαντική συμβολή του Κερκυραίου στην Εθνική Άμυνα της Ελλάδας

Έχει τιμηθεί με τα ανώτατα παράσημα και διαμνημονεύσεις που προβλέπονται στον βαθμό του και υπήρξε στενός συνεργάτης και υπεύθυνος επικοινωνίας δυο Υπουργών Εθνικής Άμυνας στην Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, του κ. Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, όντας Εκπρόσωπος Τύπου και Διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ την τριετία 2004-2007. Από την θέση αυτή χειρίσθηκε ευαίσθητα εθνικά θέματα και υποστήριξε τόσο στα Ελληνικά όσο και στα διεθνή ΜΜΕ το έργο της Κυβέρνησης στον τομέα της Άμυνας, ενώ οργάνωσε τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ενημέρωσης σε αποδοτικότερη βάση. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007, κατήλθε ως υπ. Βουλευτής της Ν.Δ. στην Κέρκυρα. Έλαβε 8000 σταυρούς προτίμησης, αλλά απώλεσε την Βουλευτική έδρα λόγω του ισχύοντος Εκλογικού Νόμου, αφού η Ν.Δ. απώλεσε έδρα σε σχέση με τις Εκλογές του 2004.

Στέφανος Γκίκας: η σημαντική συμβολή του Κερκυραίου στην Εθνική Άμυνα της Ελλάδας

Στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009 ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος στην Κέρκυρα. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 ήταν ο Α’ επιλαχών Βουλευτής Κερκύρας. Από τον Μάρτιο 2010 έως τον Ιανουάριο του 2011 ήταν Ειδικός Σύμβουλος του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., Βουλευτή Σερρών Θεόφιλου Λεονταρίδη. Με απόφαση του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, τον Ιανουάριο του 2011, τοποθετήθηκε ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., θέση που διατήρησε για 4 χρόνια. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, κατήλθε εκ νέου ως υποψήφιος Βουλευτής με την ΝΔ στην Κέρκυρα, αλλά σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας κατετάγη δεύτερος με διαφορά 43 ψήφων από τον πρώτο. Απόφαση που αμφισβήτησε. 

Προσέφυγε στο Εκλογοδικείο, αλλά η ένστασή του δεν εξετάστηκε. Στις εκλογές με Λίστα του Ιουνίου του 2012 ήταν και πάλι Α΄ Επιλαχών Βουλευτής Κερκύρας. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, εξελέγη Βουλευτής Κερκύρας (ΝΔ) λαμβάνοντας το 60% των ψήφων της Παράταξης στην Κέρκυρα. Την περίοδο Φεβρουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015, ως Βουλευτής Κερκύρας, διετέλεσε: Αν. Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, μέλος του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, καθώς και μέλος της Υποεπιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων του Κοινοβουλίου.

Επέδειξε έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα και με πάνω από 60 κατατεθειμένες Ερωτήσεις, 10 Ομιλίες και πολλές Παρεμβάσεις ανέδειξε τα προβλήματα του Ν. Κερκύρας, αλλά και τα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στις τελευταίες εκλογές με Λίστα του Σεπτεμβρίου του 2015, η Κέρκυρα αναπάντεχα έχασε – για πρώτη φορά από το 1974 – την Έδρα της Νέας Δημοκρατίας, μετά από ένα άσχημο παιγνίδι της μοίρας και του εκλογικού νόμου.

Παρά την απώλεια της Έδρας του, συνέχισε να δραστηριοποιείται πολιτικά στην Κέρκυρα, διατηρώντας πολιτικά γραφεία τόσο στην Κέρκυρα όσο και στην Αθήνα. Στις εκλογές του Ιουλίου 2019, επανεξελέγη πανηγυρικά Βουλευτής Κερκύρας με την ΝΔ λαμβάνοντας πάνω από το 60% των σταυρών της Παράταξης, ήτοι 10.400 σταυρούς. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, καθώς και Γραμματέας της Επιτροπής Οικονομικών του Κοινοβουλίου. Επίσης είναι μέλος της Αντιπροσωπείας της Βουλής στην Διακοινοβουλευτική Ένωση και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με το Ηνωμένο Βασίλειο. Ασκεί έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα.

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Off Town

Άνω Πυργί, Ύψος

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητούνται πωλητές/τριες από κατάστημα στην παλιά πόλη 25.07.26
  2. Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο στον Άγιο Γεώργιο Πάγων 25.07.26
  3. Ζητούνται τυλιχτής και ψήστης για το ψητοπωλείο Πάπρικα 25.07.26
  4. Zητείται προσωπικό από το super market Diellas 25.07.26
  5. Ζητείται πωλήτρια/ής για το Nostos Food Hall 24.07.26
  6. Ζητείται βοηθός προισταμένης οροφοκομίας για το Ella Alkyna στον Άγιο Γόρδιο 24.07.26
  7. Ζητείται μάγειρας/ισσα από πιτσαρία στο Σολάρι 24.07.26
  8. Ενοικιάζεται διαμέρισμα στην Παλιά πόλη 24.07.26
  9. Ζητείται καθαρίστρια από μεζεδοπωλείο στη Σπηλιά 24.07.26
  10. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Divani Corfu Palace 24.07.26
  11. Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα 23.07.26
  12. Ζητείται υπάλληλος από το τουριστικό γραφείο Lord Travel 23.07.26
  13. Ζητείται Service από το Almyra Beach Bar 23.07.26
  14. Ζητείται προσωπικό από τον παιδότοπο Πειρατές/ Melia pool bar restaurant 23.07.26
  15. Ζητείται προσωπικό για bar και service από το Sueno all day bar στο κέντρο 23.07.26
  16. Ζητείται νοσηλευτής/ρια χειρουργείου από τη Γενική κλινική Κέρκυρας 22.07.26
  17. Ζητείται υπάλληλος διαχείρισης Medical insurance claims από τη Γενική Κλινική Κέρκυρας 22.07.26
  18. Ζητείται υπάλληλος υποδοχής/ρεσεψιόν από τη Γενική κλινική Κέρκυρας 22.07.26
  19. Ζητείται προσωπικό από το εστιατόριο Artisti στην πλατεία Λεμονιάς 22.07.26
  20. Ζητείται προσωπικό από την επιχείρηση Κρητικός στο κέντρο της πόλης 22.07.26
  21. Ζητείται προσωπικό από το Spyros bar restaurant στον Κοντογιαλό 22.07.26
  22. Ζητείται προσωπικό από το Δέσποινα Bakery House 22.07.26
  23. Ζητείται προσωπικό για το κατάστημα Kamalion 22.07.26
  24. Ζητείται κρεοπώλης από εστιατόριο στην πόλη 22.07.26
  25. Ζητείται συνεργάτης από studio Pilates Reformer 22.07.26
  26. Ζητείται παρκαδόρος από κατάστημα στην πόλη 22.07.26
  27. Ζητείται barman από το Spianada meats and greens 22.07.26
  28. Ζητείται ψήστης από το Pane e Souvlaki 22.07.26
  29. Ζητείται σερβιτόρος/α και βοηθός από το Pane e Souvlaki στην πλατεία Δημαρχείου 22.07.26
  30. Ζητείται σερβιτόρος/α και βοηθός από το Spianada meats and greens 22.07.26