Ιστορικά Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Πληροφορίες για την ιστορία της Κέρκυρα
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ο άρχοντας Γεώργιος Κοκκίνης στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου απ΄ το χωριό Κοκκίνι

Σε όποια πλευρά του νησιού των Φαιάκων και να περιπλανηθεί ένας επισκέπτης αλλά και ο ντόπιος είναι αρκετά τα χωριά που σε μαγεύουν και να χαρίσουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. 

Ένα απ’ αυτά βρίσκεται κοντά στα δυτικά παράλια της μέσης Κέρκυρας. Ο λόγος για το  χωριό Κοκκίνι  με την πλούσια βλάστηση  και τους πολλούς λοφίσκους. Το καταπράσινο χωριό διασχίζεται από την Εθνική οδό που καταλήγει στον Πέλεκα.

Γι’ αυτόν που θα περιδιαβεί στο χωριό θα συναντήσει μια μικρή πλατεία, στενά δρομάκια και παλιές οικίες κολλημένες η μια δίπλα στην άλλη. 

Ο άρχοντας Γεώργιος Κοκκίνης στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου απ΄ το χωριό Κοκκίνι

Η ονομασία Κοκκίνι προήλθε από τον άρχοντα  Γεώργιο Κοκκίνη, στον οποίο δόθηκε σαν φέουδο η περιοχή αυτή από τους Βενετούς. Ήταν η ανταμοιβή του για τη συμμετοχή του στη ναυμαχία της Ναυπάκτου. Στη ναυμαχία αυτή με τη γαλέρα του ο Κοκκίνης εφοδίαζε με πυρομαχικά τους πολεμιστές και κατάφερε να αιχμαλωτίσει μια εχθρική. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχοντικό Κοκκίνι, αν και είναι χτισμένο στις αρχές του 17ου αιώνα βρίσκεται σήμερα σε άριστη κατάσταση σε έναν λόφο πίσω από τον κεντρικό δρόμο του χωριού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αρχιτεκτονική του κτιρίου. 

Σήμερα στο χωριό ζουν περίπου 465 μόνιμοι κάτοικοι ενώ τη δεκαετία του ’90 ο πληθυσμός του έφτανε περίπου τους 1000 κατοίκους. Οι κάτοικοι του ασχολούνται με την ελαιουργία, την οινοποιία και τη γεωργία. 

Πηγές: greece.terrabook.com, Wikipedia, corfu-museum.gr

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News