Τι παίζει Σήμερα

Thank Love Its Friday @ Cabal, 02/06/2023

Ώρα έναρξης: 19:00

Dj March @ 54 Dreamy Nights, 02/06/2023

Ώρα έναρξης: 20:00
Ιστορικά Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Πληροφορίες για την ιστορία της Κέρκυρα
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ιστορικό Video από τη Σύνοδο Κορυφής στην Κέρκυρα 1994

Δείτε ένα ιστορικό video που αναρτήθηκε πριν ένα χρόνο στο Youtube από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής του 1994 που είχε πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα και τον Ανδρέα Παπανδρέου πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπουργό εξωτερικών τον σημερινό πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. 

Η Προεδρία αυτή της Ελλάδας, τρίτη κατά σειρά, υπήρξε εντελώς διαφορετική από τις δύο προηγούμενες. Η Συνθήκη του Μάαστριχτ με την οποία ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε μόλις τεθεί σε ισχύ απαιτώντας την αντιμετώπιση αρκετών εξαιρετικά σύνθετων και δύσκολων ζητημάτων που αφορούσαν τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Οδηγός ιδέα της Προεδρίας υπήρξε η έννοια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και, ως εκ τούτου, το πρόγραμμά της είχε αμιγώς ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

 

Ιστορικό Video από τη Σύνοδο Κορυφής στην Κέρκυρα 1994

 

Στη Σύνοδο Κορυφής της Κέρκυρας (24-25 Ιουνίου 1994) οι προσπάθειες για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ένταξη της Αυστρίας, Φινλανδίας και Σουηδίας ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή των αντίστοιχων Πράξεων Προσχώρησης. Στη διάρκεια της τρίτης ευρωπαϊκής Προεδρίας της, η Ελλάδα προώθησε την προοπτική της διεύρυνσης της ΕΕ προς τη νότια και ανατολική Ευρώπη με σκοπό τη διασφάλιση της σταθερότητας, της ανάπτυξης και της συνεργασίας στην ΝΑ Ευρώπη.

 

Ιστορικό Video από τη Σύνοδο Κορυφής στην Κέρκυρα 1994

Πηγή: Οταν ο σταρ Ανδρέας Παπανδρέου προήδρευε στην Ευρώπη και τον θαύμαζε η Θάτσερ http://www.iefimerida.gr/node/137352#ixzz36D75yzkA

 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News