Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται προσωπικό από το Akron beach bar και το Aragosta beach club
- Ζητείται οδηγός για Ι.Χ. αυτοκίνητο/ Βανάκι κοντά στο κέντρο
- Ζητείται οδηγός για βανάκι κοντά στη Ρόδα ή Αχαράβη
- Ζητείται οδηγός τουριστικού λεωφορείου στη Νότια Κέρκυρα
- Ζητείται υπάλληλος τουριστικού γραφείου στη νότια Κέρκυρα
- Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Robolla Beach Aparthotel
- Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στο Καμπιέλο
- Ενοικιάζεται σπίτι κοντά στην Κορακιάνα
- Αναζητάω για αγορά οικία στη Δασιά
- Αναζητώ φύλαξη παιδιών
Η λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος το Μεγάλο Σάββατο
Η λιτανεία του Μ. Σαββάτου είναι η αρχαιότερη από τις λιτανείες του Αγίου και ανάγεται στα μέσα του 16ου αιώνα όταν φοβερή έλλειψη σταριού ταλαιπωρούσε το νησί καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες εμπόδιζαν τον εφοδιασμό του. Μόνο το πρωί του Μ. Σαββάτου σταράδικα καράβια έφτασαν στο λιμάνι δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία. Η άφιξη των πλοίων αποδόθηκε σε θαυματουργή επέμβαση του Αγίου ο οποίος καθοδήγησε τους κυβερνήτες για να έλθουν στην Κέρκυρα αντί να κατευθυνθούν στον αρχικό προορισμό τους.
Η λιτανεία του Μ. Σαββάτου είναι η αρχαιότερη από τις λιτανείες του Αγίου και ανάγεται στα μέσα του 16ου αιώνα όταν φοβερή έλλειψη σταριού ταλαιπωρούσε το νησί καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες εμπόδιζαν τον εφοδιασμό του. Μόνο το πρωί του Μ. Σαββάτου σταράδικα καράβια έφτασαν στο λιμάνι δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία. Η άφιξη των πλοίων αποδόθηκε σε θαυματουργή επέμβαση του Αγίου ο οποίος καθοδήγησε τους κυβερνήτες για να έλθουν στην Κέρκυρα αντί να κατευθυνθούν στον αρχικό προορισμό τους.
Είναι άγνωστος ο ακριβής χρόνος καθιέρωσης της λιτανείας καθώς η πρώτη επίσημη μαρτυρία ανάγεται στα 1753. Ο Βροκίνης βασιζόμενος σε απόφαση της Ενετικής Διοίκησης να χτιστούν δημόσιες σιταποθήκες το 1553, υποθέτει ότι η λιτανεία θα έγινε για πρώτη φορά πριν τη χρονολογία αυτή.
Το 1574 οι Βενετσιάνοι απαγόρευσαν την περιφορά των ορθοδόξων επιταφίων την Μ. Παρασκευή (παρόμοια διαταγή εκδόθηκε από τον Γενικό Προνοητή το 1743) και έκτοτε ο Επιτάφιος της Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνος λιτανεύεται το πρωί του Μ. Σαββάτου μαζί με το Σκήνωμα του Αγίου, το οποίο προηγείται.
Ο δημοσιευόμενος πίνακας είναι το πιο γνωστό και δημοφιλές έργο του ζωγράφου Γεώργιου Σαμαρτζή (1868-1925), έχει τίτλο «Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα» και τυπώθηκε σε κάρτες με την επίβλεψη του ίδιου του ζωγράφου, στα χρωμοτυπολιθογραφεία Ασπιώτη. Θεωρείται μία από τις πιο χαρακτηριστικές συνθέσεις του καλλιτέχνη και αποτελεί ένα ντοκουμέντο της Κέρκυρας του 1912. Οι στολές των στρατιωτών, τ’ άμφια του κλήρου, όλα έχουν μεταφερθεί στον πίνακα (διαστάσεων 45Χ75 εκ) με απόλυτη πιστότητα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μπλε στολές των στρατιωτών του τιμητικού αποσπάσματος που συνοδεύει την πομπή δεν θα ξαναφορεθούν πια καθώς μετά λίγους μήνες θ' αρχίσουν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι και θα καθιερωθεί το χακί.
Γιώργος Ζούμπος
Προβεβλημένες Αγγελίες
- Ζητείται προσωπικό από το Akron beach bar και το Aragosta beach club 25.01.25
- Ζητείται οδηγός για Ι.Χ. αυτοκίνητο/ Βανάκι κοντά στο κέντρο 25.01.25
- Ζητείται οδηγός για βανάκι κοντά στη Ρόδα ή Αχαράβη 25.01.25
- Ζητείται οδηγός τουριστικού λεωφορείου στη Νότια Κέρκυρα 25.01.25
- Ζητείται υπάλληλος τουριστικού γραφείου στη νότια Κέρκυρα 25.01.25
- Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Robolla Beach Aparthotel 25.01.25
- Ζητείται προσωπικό από την εταιρεία Ι.Μανιατόπουλος Α.Ε. στη Δασιά 24.01.25
- Ζητούνται πωλήτριες από κατάστημα στην παλιά πόλη 24.01.25
- Ζητείται προσωπικό καθαρισμού για μικρή μονάδα ενοικιαζομένων διαμερισμάτων στον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών 24.01.25
- Ζητείται προσωπικό από τα ξενοδοχεία Rizos Resorts 24.01.25
- Ζητείται ηλεκτρονικός 24.01.25
- Ζητείται προσωπικό στην βόρεια Κέρκυρα 24.01.25
- Ζητείται Administrator Assistant 24.01.25
- Ζητείται τεχνικός από την iTech Solutions 24.01.25
- Ζητείται υπάλληλος από λογιστικό γραφείο 24.01.25
- Ζητείται προσωπικό για το τμήμα αποθήκης από τα ξενοδοχεία Ikos Dassia & Ikos Odisia 24.01.25
- Ζητείται προσωπικό υποδοχής / front office από τα ξενοδοχεία Ikos Dassia & Ikos Odisia 24.01.25
- Ζητείται προσωπικό οροφοκομίας/housekeeping από τα ξενοδοχεία Ikos Dassia & Ikos Odisia 24.01.25
- Ζητείται προσωπικό για το τμήμα επισιτισμού από τα ξενοδοχεία Ikos Dassia & Ikos Odisia 24.01.25
- Ζητείται προσωπικό από τον όμιλο Domes Corfu 24.01.25
- Ζητείται υπεύθυνος λογιστηρίου 24.01.25
- Ζητείται προσωπικό από την Κάβα Μουζακίτης 24.01.25
- Ζητείται πωλήτρια/ης από το Athens Protasis 24.01.25
- Ζητείται άτομο για reception από watersports centre στη Δασιά 24.01.25
- Ζητούνται οδηγοί 24.01.25
- Ζητείται προσωπικό από το Αστικό Κτελ Κέρκυρας 24.01.25
- Ζητείται προσωπικό από τα Aegeo Spas 24.01.25
- Ζητείται υπάλληλος από τουριστικό γραφείο 24.01.25
- Ζητείται συντηρητής βιλών 24.01.25
- Ζητούνται υπάλληλοι από επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων 23.01.25