Τι παίζει Σήμερα

Ιστορικά Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Πληροφορίες για την ιστορία της Κέρκυρα
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Εκκλησία Υπαπαντής Κομμένο: ένα ιστορικό μνημείο του 18ου αιώνα

Πολλοί επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο δεν το γνωρίζουν. Για όσους ζουν στο νησί το έχουν συνδέσει με ευχάριστα γεγονότα όπως ένας γάμος ή μια βάφτιση. Ο λόγος για τον μικρό ναό της Υπαπαντής στη βόρεια άκρη του όρμου των Γουβιών. Ενώνεται με τη χερσόνησο με την πλούσια βλάστηση του Κομμένου με ένα δρομίσκο περίπου 60 μέτρων. Απέχει από την πόλη της Κέρκυρας περίπου έντεκα χιλιόμετρα. Αυτός ο μικρός ναός είναι παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων Γουβιών. Γιορτάζει δύο ημέρες το χρόνο. Στις 2 Φεβρουαρίου και στις 17 Ιουλίου.

Ο μικρός ναός της Υπαπαντής είναι ένα ιστορικό μνημείο του 18ου αιώνα. Χτίστηκε στα χρόνια της Ενετοκρατίας το 1713. Την έκτισε ο Δανιήλ Κομπίτσης, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας από την Κρήτη που ήρθε στο νησί το 1699 μετά την κυρίευση του Χάνδακα από τους Οθωμανούς. Μετά την οικογένεια Κομπίτση την εκκλησία ανέλαβε η οικογένεια Θεοτόκη και στη συνέχεια η οικογένεια Σκάρπα με καταγωγή από την Ιταλία.

Εκκλησία Υπαπαντής Κομμένο: ένα ιστορικό μνημείο του 18ου αιώνα

Ενδιαφέρον για τον επισκέπτη έχει και το εσωτερικό του ναού. Οι σκάλες και η πέτρα του βωμού είναι φτιαγμένες από παραδοσιακή κερκυραϊκή πέτρα. Το τέμπλο είναι σκαλιστό και έχει αγιογραφηθεί από τις μοναχές της μονής Παντοκράτορα του Αγρού. Ακόμα, ξεχωρίζουν οι τρεις θύρες και οι τέσσερις δεσποτικές εικόνες που κατασκευάστηκαν εδώ και 280 χρόνια.

Πηγές: thepresident.gr, visit.corfu.gr, faiakonnisos.blogspot.com

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News