Ιστορικά Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Πληροφορίες για την ιστορία της Κέρκυρα
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Δήμος Φαιάκων 1962 - Βίντεο από το Καστέλλο Μπιμπέλη και το Club Med

Λίγο μετά το μοναδικό βίντεο ντοκουμέντο της British Pathe για την Κέρκυρα του 1962, σας παρουσιάζουμε ακόμη 2 αφιερώματα στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του σημερινού Δήμου Φαιάκων, οι λήψεις των οποίων πραγματοποιήθηκαν την ίδια χρονολογία. Ένα μικρού μήκους βίντεο - αφιέρωμα στους Κερκυραϊκούς χορούς με πλάνα που τραβήχτηκαν στο Καστέλλο - Μπιμπέλη (περιοχή Κάτω Κορακιάνας) όταν αυτό λειτουργούσε ως ξενοδοχείο και ένα ακόμη βίντεο αφιέρωμα στο Club Mediterranee (περιοχή Δασσιάς) με τίτλο "Γαλλικό χωριό στην Ελλάδα".

 

 
Κερκυραϊκοί χοροί στο Καστέλλο - Μπιμπέλη - 1962
 
Το βίντεο μεταδόθηκε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία στις 29/01/1962 και παρουσιάζει Κερκυραϊκούς χορούς στην υπαίθρια πίστα του Καστέλλο. Δυχτυχώς η μουσική επένδυση του βίντεο δεν είναι ανάλογη με τη μουσική μου χορεύει το συγκρότημα αλλά ευτυχώς η ποιότητα της εικόνας είναι πάρα πολύ καλή. 
 
Για να δείτε το Βίντεο αρκεί να κάνετε κλικ στην εικόνα "Click to Play" που ακολουθεί.
 

 
Club Mediterrannee Δασσιά - 1962
 
Το βίντεο μεταδόθηκε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία την 01/01/1962 και παρουσιάζει το γαλλικό Club Med που λειτουργούσε στην περιοχή της Δασσιάς από τη δεκαετία του '50 έως και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας μας. 
Στο βίντεο θα δείτε το καλωσόρισμα των νέων τουριστών με φιλιά και αγκαλιές από τους προηγούμενους καθώς και γενικότερα πλάνα με λεπτομέρειες για τον πως περνούσαν το χρόνο τους εκεί οι τουρίστες.
 
 
 
 
Για να δείτε το Βίντεο αρκεί να κάνετε κλικ στην εικόνα "Click to Play" που ακολουθεί.

 

 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News