Τι παίζει Σήμερα

Elegant Nights @ Tartaya, 03/06/2023

Ώρα έναρξης: 18:00
Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Neolea Extra Virgin Olive Oil: Ένα νέο κερκυραϊκό προϊόν στις διεθνείς αγορές

Η Κέρκυρα είναι γεμάτη από απέραντους ελαιώνες, διαθέτει πάνω από 4 εκατομμύρια δέντρα, πολλά από τα οποία είναι πάνω από 400 ετών. Ενετοί και Κερκυραίοι δημιούργησαν μια παράδοση στην καλλιέργεια της ελιάς που διατηρείται μέχρι σήμερα.

Το Neolea Extra Virgin Olive Oil είναι ένα νέο κερκυραϊκό προϊόν που δημιουργήθηκε με σκοπό να αντιπροσωπεύσει επάξια την ποιότητα του λαδιού, τον πολιτισμό και την ιστορία που υπάρχει πίσω από αυτό.

Ο Bart Jan Manten, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Neolea Extra Virgin Olive Oil, καταγόμενος από την Ολλανδία, αγάπησε την Κέρκυρα μέσα από τα ταξίδια του και μετά το πέρας των σπουδών του αποφάσισε να εγκατασταθεί στο νησί στήνοντας τη δική του επιχείρηση. Τον συναντήσαμε και μίλησε στο Corfuland.gr για το Neolea Extra Virgin Olive Oil, τα σχέδια του μέλλοντος αλλά και τη σημασία της συνέχισης και προβολής των παραδόσεων μας μέσα από καινοτόμα προϊόντα. 

Neolea Extra Virgin Olive Oil: Ένα νέο κερκυραϊκό προϊόν στις διεθνείς αγορές

 

Η ιδέα

Ερχόμενος να εγκατασταθεί στην Κέρκυρα, ο Βart Jan Manten ασχολήθηκε με τον κλάδο του τουρισμού όμως θέλοντας να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες άρχισε να σκέφτεται την επόμενή του κίνηση.«Ήθελα να προβάλλω την Κέρκυρα γιατί για μένα η Κέρκυρα είναι η Ελλάδα. Τι έχει η Κέρκυρα που θα μπορούσε να εξάγει; Έχει παράδοση στο λάδι αλλά δεν έχει κάποιο brand που να αντιπροσωπεύει αυτό το λάδι.»Χρόνια παράδοσης στην καλλιέργεια ελιάς αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν επεκτείνετε και η σοδειά μένει για ιδιόχρηση.« Μια επιστολή του Ενετού Δούκα της Κέρκυρας από το 1599 που διατάσσει την φύτευση και την προστασία της ελιάς δείχνει την αρχή του ελαιόλαδου και μιας ιστορίας που συνεχίζεται μέχρι τώρα» Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας ενός νέου εμπορικού σήματος και ενός προϊόντος που να τιμά το δώρο της Μητέρας Φύσης και την πλούσια ιστορία του ελαιόλαδου. « Υπάρχουν 2 τρόποι να φτιάξεις ένα προϊόν και να το πουλήσεις. Ο ένας είναι να κάνεις κάτι ίδιο με όλα τα άλλα, αλλά πιο φθηνό και ο άλλος να κάνεις κάτι διαφορετικό.Εγώ επέλεξα το δεύτερο.Για να ταιριάζει η αξία και η ποιότητα του λαδιού με όλο το προϊόν, με τους Designers United φτιάξαμε το μπουκάλι.» Έτσι δεν χρησιμοποιήθηκαν οι κλασικές πράσινες αποχρώσεις αλλά το μπουκάλι βάφτηκε λευκό για να είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα αλλά και για προστασία από την UV ακτινοβολία,το logo έγινε μαύρο και το καπάκι φτιάχτηκε από ξύλο ελιάς για να παραπέμπει στη φυσικότητα του προϊόντος. «Ήθελα αυτός που θα το έχει στο σπίτι του να μη θέλει να κρύψει το μπουκάλι σε ένα ντουλάπι, να του αρέσει και να θέλει να το έχει στον πάγκο της κουζίνας του και αυτός που θα το δεί να το θυμάται για τη διαφορετικότητα του.»

 

Το όνομα

«Οι ξένοι όταν ακούν ελαιόλαδο σκέφτονται την Ιταλία, την Ισπανία και τελευταία ίσως την Ελλάδα. Επομένως το όνομα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα ελληνικό για να φαίνεται κατευθείαν η προέλευση του λαδιού αλλά και αρκετά εύκολο για τους ξένους . Η λέξη Neolea επιλέχθηκε γιατί δείχνει τη φρεσκάδα του προϊόντος, ότι είναι κάτι καινούριο, ότι το εμπνεύστηκαν νέοι άνθρωποι, ότι το ελαιόλαδο είναι ελιξίριο νεότητας και επίσης μπορεί να χωριστεί στις λέξεις νέο και έλαιο.»

 

Το λάδι 

Ο Bart προμηθεύεται το ελαιόλαδο,από ντόπιους παραγωγούς, ψάχνοντας συνεχώς ελαιοκαλλιεργητές που παράγουν ποιοτικό ελαιόλαδο ή θέλουν να το κάνουν. Τους ενθαρρύνει να παράγουν φρέσκο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας που διατηρεί τα θρεπτικά στοιχεία του και τη φυσική του γεύση.  «Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να τηρούνται για να χαρακτηριστεί ένα ελαιόλαδο extra virgin.Πρέπει να είναι σωστή ποικιλία, να γίνει σωστό κλάδεμα, προσεκτική συγκομιδή με το χέρι και απευθείας μεταφορά στο ελαιοτριβείο. Χρησιμοποιούμε τη μέθοδο ψυχρής έκθλιψης, όπου η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει πάνω από τους 27 βαθμούς Κελσίου ώστε να διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά του λαδιού και η οξύτητα να παραμένει χαμηλή, χωρίς να χρησιμοποιηθούν χημικά πρόσθετα. Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούμε είναι Λιανολιά για τα θρεπτικά στοιχεία, όπως Ω3 και Ω6, που περιέχει και Κορωνέικη για τη φρουτώδη γεύση που δίνει.»

Neolea Extra Virgin Olive Oil: Ένα νέο κερκυραϊκό προϊόν στις διεθνείς αγορές

 

Τα πρώτα βήματα και οι στόχοι

Αυτή τη στιγμή το Neolea Extra Virgin Olive Oil διατίθεται στην αγορά της Ολλανδίας. «Η Ολλανδία είναι η χώρα του βουτύρου και αν και το ελαιόλαδο έχει γίνει μόδα πρέπει να τους εξηγήσω γιατί το δικό μας είναι πιο υγιεινό από αυτά που βρίσκουν στα super markets και ότι είναι αληθινό και φυσικό.» Θα γίνουν κάποια events για την προώθηση του Neolea στην Ολλανδία και ο στόχος είναι να συνεχιστούν οι εξαγωγές στην Ευρώπη αλλά και αργότερα στην Αμερική. Στην Κέρκυρα που είναι η βάση του Neolea Extra Virgin Olive Oil, θα διατεθεί σε επιλεγμένα εστιατόρια όπως το Pomo d'Οro και το Venetian Well.

 

Η εξέλιξη της Ελλάδας και της Κέρκυρας

Born in Corfu,Greece γράφει στην μπροστινή πλευρά του μπουκαλιού του Νeolea. « Βάλαμε το Born in Corfu, Greece, εκεί για να γίνει πιο "ζωντανό" το προϊόν. Να το βλέπει κάποιος και αμέσως να γνωρίζει την προέλευση του. Και ίσως όταν έρθει η ώρα να πάει διακοπές να επιλέξει να έρθει στην Κέρκυρα. Η Ελλάδα έχει δυνατότητες να εξελιχθεί, να δουλέψει τα καλά στοιχεία του πολιτισμού της και σε συνδυασμό με το μοντέρνο, να κάνει καινοτομίες. Πρέπει να παρακολουθούμε τι γίνεται γύρω μας,τον τρόπο ζωής των ξένων, για να μπορούμε να τους προσφέρουμε αυτά που χρειάζονται. Να μην γίνει η Ελλάδα μουσείο, αλλά να συνεχίζει να προβάλλει τον πολιτισμό και την ιστορία της μέσα από καινούρια πράγματα. »

 

Ένα μήνυμα για τους νέους

«Ακούω πολλούς που δεν βρίσκουν δουλειά ή που δεν είναι ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους, με τα αφεντικά τους, με τις προοπτικές ανέλιξης που έχουν και έχω να τους πω να τολμήσουν να κάνουν κάτι δικό τους. Από τις κακές εμπειρίες που έχουν, να κάνουν εκείνοι κάτι σωστό και ας μην έχουν κάποιο εξαιρετικά καινοτόμο προϊόν. Αν το κάνουν σωστά και αν έχουν κάποιο καλό πλάνο τότε μπορούν να τα καταφέρουν παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και τη γραφειοκρατεία που επικρατούν . Υπάρχουν πολλοί τρόποι χρηματοδότησης για startup εταιρείες και οι Έλληνες είναι businessmen και θέλουν να είναι ανεξάρτητοι στη δουλειά τους, απλά πρέπει να βρουν τον σωστό τρόπο να επιχειρήσουν βοηθώντας και άλλους ανθρώπους και την χώρα.»

 

Neolea Extra Virgin Olive Oil: Ένα νέο κερκυραϊκό προϊόν στις διεθνείς αγορές

 

 

Neolea Extra Virgin Olive Oil

Tηλ: 2661037729

Δ/νση: Μάμαλοι Αλεπού 

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: www.neolea.nl

Facebook: https://www.facebook.com/extravirgingreekoliveoil?fref=ts

 

Φωτογραφίες: Thanasis Rapsomanikis Studio 74

Σύνταξη : Χριστιάνα Παππά

Copyright by Corfuland.gr 2003 - 2015

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News