Πρόσφατες Αγγελίες
- Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στο Κεφαλομάντουκο
- Ενοικιάζεται τριάρι στο Αχίλλειο
- Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στο Αχίλλειο
- Ζητείται προσωπικό από τα BSB
- Ενοικιάζεται στούντιο στο κέντρο της πόλης
- Ζητείται άτομο από βιοτεχνία τεντών
- Ζητείται υπάλληλος από πρατήριο υγρών καυσίμων εντός πόλεως
- Ενοικιάζονται διαμερίσματα στον Ποταμό
- Ζητούνται διανομείς από την ACS
- Ζητείται προισταμένη ορόφων
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Vegan μαγειρίτσα
Εμφανίσεις:
- Ημ / νία: 08.04.20
Yλικά
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό άγρια μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 1.500 γρ. νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 200 γρ. ρύζι γλασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 μαρούλι
- 1/4 ματσάκι άνηθο, + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 1 λεμόνι, σε φέτες, για το σερβίρισμα
- παξιμάδια, για το σερβίρισμα
- χυμό, από 1 λεμόνι
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να χάσουν τον όγκο τους. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα 2/3 του. Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Κόβουμε το μαρούλι σε φέτες πάχους 2 εκ., ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, άνηθο ψιλοκομμένο, φέτες λεμονιού και παξιμάδια.