Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητούνται υπάλληλοι Φυτωρίου
- Ζητείται νυχτερινός Receptionist
- Ζητούνται αποθηκάριοι από τη Diellas
- Ζητείται προσωπικό από το εστιατόριο 3monkeys στη Κοφινέτα
- Ζητείται ψήστης και τυλιχτής από ψητοπωλείο στου Τζάβρου
- Ζητείται προσωπικό από το Greco str
- Πωλείται μονοκατοικία στον Ποταμό
- Ζητείται προσωπικό από το Coffee experience
- Ζητείται Σύμβουλος Πωλήσεων από την Praktiker Hellas
- Η Εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Best Car Rental Corfu αναζητά συνεργάτες
Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα και καρύδια
- Εμφανίσεις:
- Ημ / νία: 08.04.20
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + 50 γρ. για τη μαγιά
- 150 γρ. μέλι
- 150 ml νερό
- 1,5 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. βούτυρο
- 2 αβγά
- ξύσμα, από 1 πορτοκάλι
- 15 γρ. μαγιά ξηρή
- 10 γρ. μαχλέπι
- 2 λοβούς βανίλιας
- 1,5 γρ. μαστίχα
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, σε κομμάτια
- 45 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 30 γρ. κακάο
- καρύδια, χοντροκομμένα
Για το σιρόπι
- 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 160 ml νερό
Βάζουμε στο μίξερ το νερό, τη μαγιά και τα 50γρ αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και μετά σκεπάζουμε το μείγμα με το υπόλοιπο αλεύρι ρίχνοντάς το απαλά από πάνω. Το αφήνουμε να φουσκώσει για λίγο. Είναι έτοιμο όταν οι φουσκάλες της ζωντανής μαγιάς βγουν πάνω από το αλεύρι (περίπου σε μισή ώρα). Ενδιάμεσα βάζουμε τη ζάχαρη και τα μυρωδικά (μαχλέπι, βανίλια, μαστίχα) σε ένα μπλεντεράκι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και σε ένα γουδί.
Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το μέλι, τα 100 ρ. βούτυρο, το ξύσμα και το μείγμα των μπαχαρικών με τη ζάχαρη, μέχρι που να λιώσει το βούτυρο αλλά προσοχή όχι να κάψει αλλά απλά να ζεσταθεί. Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά και όλα μαζί μέσα στον κάδο του μίξερ όπου έχουμε το μείγμα του αλευριού.
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο μέχρι να μπορεί να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα. Περίπου για 5 λεπτά. Στο τέλος των πέντε λεπτών προσθέτουμε τα 50 γρ. κρύο βούτυρο σε κομμάτια ενώ χτυπάει ακόμα το μίξερ. Μόλις απορροφηθεί και το τελευταίο κομμάτι από το βούτυρο βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει (αλλά όχι σε πολύ ζεστό μέρος) περίπου για 1 - 2 ώρες.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο μιας και είναι αρκετή για 2 τσουρέκια. Ετοιμάζουμε το μείγμα για τη γέμιση λιώνοντας στα μικροκύμματα ή σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο. Ψιλοκόβουμε και μερικά καρύδια και τα έχουμε και αυτά εκεί δίπλα.
Παίρνουμε τη ζύμη και τη διπλώνουμε αρκετές φορές και την ανοίγουμε με τον πλάστη με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού. Τη διπλώνουμε ξανά και ξανά και την ανοίγουμε ξανά. Με τον τρόπο αυτό κάνουμε το τσουρέκι μας να έχει πολλές ίνες καθώς ψήνεται. Αφού κάνουμε αυτή τη διαδικασία 4-5 φορές χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, και με την βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε σε ένα παραλληλόγραμμο. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αλείφουμε το μείγμα της σοκολάτας και από πάνω σκορπάμε τα καρύδια. Διπλώνουμε σε ρολό από την πιο στενή πλευρά. Έπειτα βάζουμε το ρολό για 10-15 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει η γέμιση. Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι κόβουμε στα δύο τη ζύμη κατά μήκος.
Έτσι εμφανίζονται οι στρώσεις της σοκολάτας και γυρνάμε τις ζύμες με την γέμιση προς τα πάνω για να μην τρέξει. Βάζουμε παράλληλα τα δύο κομμάτια και κάνουμε μια απλή κοτσίδα προσέχοντας οι 'κόψεις" της ζύμης να είναι πάντοτε προς τα πάνω για να μην χύνεται η γέμιση κατά το ψήσιμο.
Βάζουμε σε ταψί ή φόρμα του κέικ. Το ίδιο κάνουμε και με την άλλη μισή ζύμη. Τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για 30' έως 1 ώρα και μετά τα ψήνουμε στους 180ο C για 20 - 30 λεπτά.
Αν θέλουμε να σιροπιάσουμε τα τσουρέκια μας τότε κατά τη διάρκεια του ψησίματος ετοιμάζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό. Είναι έτοιμο μόλις βράσει και διαλυθεί η ζάχαρη. Μοιράζουμε το σιρόπι στη μέση και σιροπιάζουμε με προσοχή τα τσουρέκια μας. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά κόβουμε.
Προβεβλημένες Αγγελίες
- Ζητούνται υπάλληλοι Φυτωρίου 16.01.25
- Ζητείται νυχτερινός Receptionist 16.01.25
- Ζητούνται αποθηκάριοι από τη Diellas 16.01.25
- Ζητείται προσωπικό από το εστιατόριο 3monkeys στη Κοφινέτα 16.01.25
- Ζητείται ψήστης και τυλιχτής από ψητοπωλείο στου Τζάβρου 16.01.25
- Ζητείται προσωπικό από το Greco str 16.01.25
- Ζητείται προσωπικό από το Coffee experience 16.01.25
- Ζητείται Σύμβουλος Πωλήσεων από την Praktiker Hellas 16.01.25
- Η Εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Best Car Rental Corfu αναζητά συνεργάτες 16.01.25
- Ζητούνται οδηγοί από τουριστικό γραφείο 16.01.25
- Ζητείται νοσηλευτής- νοσηλεύτρια 16.01.25
- Ζητείται υπεύθυνος λογιστηρίου 16.01.25
- Ζητούνται οδηγοί από εμπορική επιχείρηση 16.01.25
- Ζητείται Hotel Payroll Executive 16.01.25
- Ζητείται ταμίας για μόνιμη απασχόληση στην Κάβα Διαπόν στο κέντρο 16.01.25
- Ζητούνται οδηγοί από την Skyserv 16.01.25
- Ζητούνται Βοηθοί Χειριστών Ανυψωτικών Μηχανημάτων από την Skyserv 16.01.25
- Ζητούνται Συντονιστές Πτήσεων από την Skyserv 16.01.25
- Ζητούνται Χειριστές Ανυψωτικών Μηχανημάτων από τη Skyserv 16.01.25
- Ζητούνται Υπάλληλοι Καθαρισμού Αεροσκαφών από την Skyserv 16.01.25
- Ζητούνται Φορτοεκφορτωτές Αεροσκαφών από την Skyserv 16.01.25
- Ζητείται προσωπικό από οπτικό κατάστημα 16.01.25
- Ζητείται προσωπικό από το τουριστικό γραφείο Green View Travel 15.01.25
- Ζητείται φούρνος προς ενοικίαση ή συνεργασία 15.01.25
- Ζητείται προσωπικό από τον παιδότοπο Πειρατές/ Melia pool bar restaurant 15.01.25
- Ζητείται υπάλληλος πλήρους απασχόλησης αποθήκης και διανομής παραγγελιών 15.01.25
- Ζητείται προσωπικό από το εστιατόριο Artisti 15.01.25
- Ζητείται καμαριέρα από το New York Luxury Suites 15.01.25
- Ζητείται πωλήτρια για παιδικά ρούχα 15.01.25
- Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την εταιρία Hertz 15.01.25