Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται κοπέλα για ταμείο από το Wok spot
- Ζητείται καμαριέρα από το ξενοδοχείο Ray Hotel στο Πέραμα
- Ζητείται προσωπικό από κατάστημα τροφίμων/τουριστικών ειδών στον Ύψο
- Ζητείται πωλήτρια από κατάστημα στο κέντρο
- Ζητείται ηλεκτρολόγος/ μηχανολόγος μηχανικός
- Ζητείται προσωπικό από το Malibu Summer στη Δασιά
- Zητείται νέος/α για service/ παραγωγή ναργιλέ
- Ζητούνται πωλήτριες από κατάστημα ρούχων στην παλαιά πόλη
- Ζητείται πωλητής/τρια από κατάστημα στο κέντρο
- Ζητείται πωλητής/τρια καταστήματος από την Athens Protasis
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Τop 5 των φυτικών ινών στο πιάτο σας
Τop 5 των φυτικών ινών στο πιάτο σας
Ο όρος φυτικές ή διαιτητικές ίνες είναι γνωστός από πολύ παλιά, όμως η αξία των φυτικών ινών στη διατροφή και την προφύλαξη από πολλές ασθένειες έχει αναγνωριστεί τα τελευταία χρόνια, σε σημείο τέτοιο, ώστε σήμερα να θεωρούνται απαραίτητες για την θεμελίωση της υγείας μας. Αν και δεν ανήκουν στα «θρεπτικά συστατικά», αποτελούν βασικό συστατικό για μια ισορροπημένη διατροφή.
To top 5 των φυτικών ινών είναι:
1 φλιτζάνι καρότα μαγειρεμένα σε φέτες: 5γρ φυτικών ινών
1 φλιτζάνι καστανό ρύζι μαγειρεμένο: 4γρ φυτικών ινών
1 μεγάλο ασιάτικο αχλάδι: 9,9γρ φυτικών ινών
½ φλιτζάνι φασόλια: 6 γρ φυτικών ινών
1 μπουκαλάκι ροφήματος φρούτων και λαχανικών: 4.5 γρ φυτικών ινών
Γενικά:
Καλές πηγές διαλυτών φυτικών ινών είναι η βρώμη, το κριθάρι, τα φρούτα (μήλο, φράουλες, πορτοκάλι, μανταρίνι, μπανάνα), τα λαχανικά (μπρόκολο, αγκινάρες, καρότα, κρεμμύδια, αρακάς), τα όσπρια, όπως τα φασόλια και οι ξηροί καρποί. Από την άλλη πλευρά, καλές πηγές αδιάλυτων φυτικών ινών, είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το σιτάρι και το καλαμπόκι, τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνονται με τον φλοιό τους, όπως το αχλάδι και η ντομάτα αντίστοιχα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και οι ξηροί καρποί με τον φλοιό τους .
Γιατί χρειαζόμαστε τις φυτικές ίνες;
Πολλές έρευνες έχουν γίνει σχετικά με την σημασία την φυτικών ινών στη διατροφή και την σημασία τους στην πρόληψη κάποιων ασθενειών. Από αυτές, έχει φάνει ότι, η επαρκής πρόσληψη φυτικών ινών μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Επίσης, οι φυτικές ίνες έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο ΣΔ τύπου ΙΙ και καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Οι διαλυτές φυτικές ίνες μειώνουν τόσο τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης στο αίμα όσο και της χοληστερόλης LDL (της λεγόμενης «κακής χοληστερόλης»).Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες, συμβάλλουν σημαντικά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και βελτιώνοντας τη λειτουργία του εντέρου, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο νόσων και διαταραχών, όπως η εκκολπωμάτωση, οι αιμορροΐδες, και πιθανόν συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.
ΚΩΣΤΕΛΕΤΟΥ ΕΜΙΛΥ Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟΥ 3 ΚΕΡΚΥΡΑ 49100
Τ. 26610 30678 Κ. 6947441664
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.kosteletou.gr