Πρόσφατες Αγγελίες
- Πωλείται καρεκλάκι φαγητού
- Ζητείται μάγειρας και σερβιτόρος/α από εστιατόριο στο κέντρο
- Ζητείται οδηγός από επιχείρηση τροφίμων
- Ζητείται προσωπικό από τα καταστήματα Γρηγόρης
- Ζητείται προσωπικό από το καφέ στο Παλαιό Φρούριο
- Ζητείται νέος/α barista και service από καφέ bar στο κέντρο
- Ζητείται προσωπικό από σούπερ μάρκετ
- Ζητείται σερβιτόρος/α και βοηθός σερβιτόρου από το Sway
- Ζητείται προσωπικό από ξενοδοχείο στα Μωραΐτικα
- Ζητούνται νοσηλευτές από εταιρεία προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας παιδιών και ενηλίκων
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Τop 5 των φυτικών ινών στο πιάτο σας
Τop 5 των φυτικών ινών στο πιάτο σας
Ο όρος φυτικές ή διαιτητικές ίνες είναι γνωστός από πολύ παλιά, όμως η αξία των φυτικών ινών στη διατροφή και την προφύλαξη από πολλές ασθένειες έχει αναγνωριστεί τα τελευταία χρόνια, σε σημείο τέτοιο, ώστε σήμερα να θεωρούνται απαραίτητες για την θεμελίωση της υγείας μας. Αν και δεν ανήκουν στα «θρεπτικά συστατικά», αποτελούν βασικό συστατικό για μια ισορροπημένη διατροφή.
To top 5 των φυτικών ινών είναι:
1 φλιτζάνι καρότα μαγειρεμένα σε φέτες: 5γρ φυτικών ινών
1 φλιτζάνι καστανό ρύζι μαγειρεμένο: 4γρ φυτικών ινών
1 μεγάλο ασιάτικο αχλάδι: 9,9γρ φυτικών ινών
½ φλιτζάνι φασόλια: 6 γρ φυτικών ινών
1 μπουκαλάκι ροφήματος φρούτων και λαχανικών: 4.5 γρ φυτικών ινών
Γενικά:
Καλές πηγές διαλυτών φυτικών ινών είναι η βρώμη, το κριθάρι, τα φρούτα (μήλο, φράουλες, πορτοκάλι, μανταρίνι, μπανάνα), τα λαχανικά (μπρόκολο, αγκινάρες, καρότα, κρεμμύδια, αρακάς), τα όσπρια, όπως τα φασόλια και οι ξηροί καρποί. Από την άλλη πλευρά, καλές πηγές αδιάλυτων φυτικών ινών, είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το σιτάρι και το καλαμπόκι, τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνονται με τον φλοιό τους, όπως το αχλάδι και η ντομάτα αντίστοιχα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και οι ξηροί καρποί με τον φλοιό τους .
Γιατί χρειαζόμαστε τις φυτικές ίνες;
Πολλές έρευνες έχουν γίνει σχετικά με την σημασία την φυτικών ινών στη διατροφή και την σημασία τους στην πρόληψη κάποιων ασθενειών. Από αυτές, έχει φάνει ότι, η επαρκής πρόσληψη φυτικών ινών μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Επίσης, οι φυτικές ίνες έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο ΣΔ τύπου ΙΙ και καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Οι διαλυτές φυτικές ίνες μειώνουν τόσο τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης στο αίμα όσο και της χοληστερόλης LDL (της λεγόμενης «κακής χοληστερόλης»).Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες, συμβάλλουν σημαντικά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και βελτιώνοντας τη λειτουργία του εντέρου, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο νόσων και διαταραχών, όπως η εκκολπωμάτωση, οι αιμορροΐδες, και πιθανόν συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.
ΚΩΣΤΕΛΕΤΟΥ ΕΜΙΛΥ Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟΥ 3 ΚΕΡΚΥΡΑ 49100
Τ. 26610 30678 Κ. 6947441664
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.kosteletou.gr