Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Το παλιό καλό ψητό κοτόπουλο

ΤImageο παλιό καλό ψητό κοτόπουλο

Ανάλογα με τα συμπληρωματικά υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να του αλλάζετε κάθε φορά τη γεύση.Πρώτα απ'όλα, το πλένετε καλά με κρύο νερό, τόσο εξωτερικά όσο και στην κοιλιά του.Το στραγγίζετε και το προετοιμάζετε για μαγείρεμα.

 Πρόταση πρώτη: Στο εσωτερικό του βάζετε 200 γρ. κασέρι κομμένο σε κύβους, ανακατεμένο με 1 φλιτζάνι άνηθο, πιπέρι και λίγο αλάτι. Εξωτερικά το περιχύνετε με ελαιόλαδο, ρίγανη και θυμάρι.

Πρόταση δεύτερη: Στο εσωτερικό δε βάζετε τίποτα, εκτός από αλάτι και πιπέρι. Εξωτερικά το αλατοπιπερώνεε και το σκεπάζετε με πολλλές φέτες μπέικον. Αφού ψηθεί, πετάτε το μπέικον και σερβίρετε το κοτόπουλο. Μ' αυτόν τον τρόπο έχει πάρει γεύση καπνιστού.

Πρόταση τρίτη: Τρίβετε το κοτόπουλο, εσωτερικά και εξωτερικά, με κομμάτια από λεμόνι. Στο εσωτερικό βάζετε αλάτι, πιπέρι και κομματάκια τζίντζερ. Εξωτερικά, όπως κάθε φορά, αλατοπιπερώνετε και βάζετε κομμάτια από φύλλα λουίζας, που έχει κάπως ξινή γεύση. Το ψήνετε στο γκριλ και σερβίρετε.

Πρόταση τέταρτη: Το αλατοπιπερώνετε μέσα και έξω και, πριν το βάλετε στο ταψί, βάζετε 3-4 κλωναράκια δεντρολίβανο. Το ψήνετε μαζί με πατατούλες. Συνεχίστε τις προτάσεις μόνοι σας με υλικά που αγαπάτε και που ξέρετε ότι θα του δώσουν χαρακτήρα και γεύση.

ΜΥΣΤΙΚΟ Μπορείτε να βάλετε μια καθαρισμένη πατάτα στην κοιλιά του κοτόπουλου για να απορροφήσει τη μυρωδιά του.

 

Πηγή: "Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας. Νόστιμες συνταγές με κρέας, κοτόπουλο και σαλάτες"

Εκδόσεις: Μοντέρνοι Καιροί



 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News