Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται προσωπικό από τις Πιτονοστιμιές
- Ζητείται τεχνικός ηλεκτρολόγος
- Πωλείται μονοκατοικία στο Βιρό
- Παραδίδονται μαθήματα νοηματικής γλώσσας
- Ζητείται βοηθός κουζίνας από ταβέρνα στην πόλη
- Ζητείται βοηθός από θαλάσσια σπορ
- Πωλούνται διαμερίσματα στην Καλλιθέα
- Ζητείται προσωπικό από παραλιακό καφέ
- Ζητούνται συνεργάτες από την εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Ansa
- Ζητείται προσωπικό από τη Corfu Connect Travel
Τι παίζει Σήμερα
Δείτε όλα:
![]() |
Συνταγή - Μελωμένα Πορτοκάλια
Μελωμένα Πορτοκάλια
(4 μερίδες)
Τα πορτοκάλια ταιριάζουν πολύ με το τζίντζερ.
Προσθέτουμε τριμμένο τζίντζερ με λίγο λικέρ πορτοκαλιού για να δώσουμε επιπλέον γεύση.
Υλικά:
4 κουταλιές μέλι
1/2 κουταλάκι κανέλα, τριμμένη
1/4 κουταλάκι τζίντζερ, τριμμένο
2 βλασταράκια μέντα
2 κουταλάκια γκραν μαρνιέ
4 πορτοκάλια
Βάζουμε το μέλι, την κανέλα, το τζίντζερ και τη μέντα σε μια κατσαρόλα με 2/3 φλιτζανιού νερό. Ζεσταίνουμε ελαφρά για να λιώσει το μέλι. Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά, ώστε να απορροφήσει τα μισά υγρά. Βγάζουμε τότε τη μέντα από την κατσαρόλα και την πετάμε. Ρίχνουμε το Γκραν Μαρνιέ. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, βγάζουμε το εσωτερικό τους άσπρο φλούδι και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα τοποθετούμε σε μια βαθιά πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύνουμε με το σιρόπι και παγώνουμε για 1 ώρα πριν τα σερβίρουμε.
Πηγή: "Υγιεινή Μαγειρική 3, Νόστιμες συνταγές από όλο τον κόσμο", Εκδόσεις Κοχλίας