Πρόσφατες Αγγελίες
- Ενοικιάζεται τριάρι εντός πολεως
- Ζητείται προσωπικό από την NMS promotion
- Πωλούνται καταστήματα στον Άγιο Γόρδη
- Ζητείται υπεύθυνος/η eshop
- Ζητείται βοηθός λογιστή
- Ζητείται άτομο για φύλαξη ηλικιωμένου
- Πωλείται παπί Daytona 125 rs
- Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο εντός πόλεως
- Ζητείται προσωπικό από τουριστικό κατάστημα στην παλαιά πόλη
- Ζητούνται οδηγοί από την Corfu Connect Travel
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Συνταγή και Tips για γευστικούς λουκουμάδες
Εμφανίσεις:
- Ημ / νία: 10.12.20
Ο λουκουμάς, είναι ένα γλυκό δημοφιλές στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Παρασκευάζεται από ζύμη μαγιάς τηγανισμένη σε καυτό λάδι. Οι λουκουμάδες έχουν σχήμα σφαιρικό και περιχύνονται με μέλι ή με σιρόπι, γαρνίρονται με κανέλλα και μερικές φορές με ζάχαρη άχνη.
Υλικά για 4 άτομα (20 λουκουμάδες)
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ξίδι 1 λίτρο ηλιέλαιο για τηγάνισμα
5 κ.σ. ελληνικό ανθόμελο
Εκτέλεση
Σε λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, με κυκλικές κινήσεις. Ρίχνουμε το ξίδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 έως 15 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη. Σε κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τη ζύμη του λουκουμά. Με βρεγμένο κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα από τη ζύμη και τη ρίχνουμε απαλά στο λάδι. Οι λουκουμάδες βυθίζονται και αμέσως αναδύονται. Τους ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Τεχνική με το χέρι: Με την αριστερή παλάμη παίρνουμε ποσότητα από τη ζύμη και πιέζουμε τη γροθιά μας ώστε ο χυλός να βγει από τον αντίχειρα, με τη βοήθεια του βρεγμένου κουταλιού κόβουμε την ποσότητα και ρίχνουμε στο λάδι. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε και περιχύνουμε με μέλι. Γαρνίρουμε με μέλι και κανέλα.
Πηγή: Lifo.gr