Πρόσφατες Αγγελίες
- Πωλείται Nissan Almera
- Πωλείται γραφείο υποδοχής ρεσεψιόν
- Ζητείται βοηθός λογιστή
- Ζητείται υπάλληλος σούπερ μάρκετ
- Ζητείται πωλητής/τρια από κατάστημα στο κέντρο
- Ζητείται πλήρωμα σκάφους/ hostess
- Ζητούνται θεραπευτές μασάζ
- Ζητούνται καθηγητές από φροντιστήριο
- Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης
- Ζητείται σερβιτόρος και bartender
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Συνταγή για Τσιτσιμπύρα
Συνταγή για Τσιτσιμπύρα από το Εδεσματολόγιον Κέρκυρας
500 γραμ. ζάχαρη
700 γραμ. βραστό νερό
3.100 γρ. κρύο νερό
6 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
χυμός 4 λεμονιών
1 κουταλάκι ψίχα λεμονιού
1 ποτήρι νερό κρύο
μπουκάλια χοντρά με πώμα ασφαλείας
Εκτέλεση
Σ' ένα δοχείο που κλείνει καλά ρίχνουμε το χυμό 2 λεμονιών, 2 κουταλάκια τζίντζερ, την ψίχα λεμονιού και το 1 ποτήρι κρύο νερό. Κλείνουμε καλά το δοχείο και το αφήνουμε να μείνει για 3 ημέρες. Αφού περάσουν οι 3 ημέρες, κάθε μέρα για τις επόμενες 4 ημέρες προσθέτουμε στο δοχείο 2 κουταλάκια ζάχαρη και 1 κουταλάκι τζίντζερ. Την 5η ημέρα σουρώνουμε το περιεχόμενο του δοχείου και προσθέτουμε το χυμό των άλλων 2 λεμονιών. Λιώνουμε τη ζάχαρη στο βραστό νερό και προσθέτουμε το κρύο νερό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και γεμίζουμε τα μπουκάλια (αφού σουρώσουμε πρώτα το μείγμα) προσέχοντας να μένει κενός χώρος σε κάθε μπουκάλι.
Η τσιτσιμπύρα θα είναι έτοιμη έπειτα από τρεις εβδομάδες και πίνεται πολύ παγωμένη. Κατά τη διάρκεια της ζύμωσης προσέχουμε να μην μετακινούμε τα μπουκάλια γιατί το μείγμα αναβράζει.
Πηγή: Εδεσματολόγιον Κέρκυρας - Εκδόσεις Σαββάλας
Διαβάστε παλαιότερο άρθρο για την τσιτσιμπύρα ΕΔΩ
Για On-Line αγορά του Εδεματολόγιου ΕΔΩ