Τι παίζει Σήμερα

Elegant Nights @ Tartaya, 03/06/2023

Ώρα έναρξης: 18:00
Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Συνταγή για Τσιτσιμπύρα

Συνταγή για Τσιτσιμπύρα από το Εδεσματολόγιον Κέρκυρας

tsitsimpyra-kerkyraΥλικά

500 γραμ. ζάχαρη

700 γραμ. βραστό νερό

3.100 γρ. κρύο νερό

6 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ τριμμένο

χυμός 4 λεμονιών

1 κουταλάκι ψίχα λεμονιού

1 ποτήρι νερό κρύο

μπουκάλια χοντρά με πώμα ασφαλείας

Εκτέλεση

Σ' ένα δοχείο που κλείνει καλά ρίχνουμε το χυμό 2 λεμονιών, 2 κουταλάκια τζίντζερ, την ψίχα λεμονιού και το 1 ποτήρι κρύο νερό. Κλείνουμε καλά το δοχείο και το αφήνουμε να μείνει για 3 ημέρες. Αφού περάσουν οι 3 ημέρες, κάθε μέρα για τις επόμενες 4 ημέρες προσθέτουμε στο δοχείο 2 κουταλάκια ζάχαρη και 1 κουταλάκι τζίντζερ. Την 5η ημέρα σουρώνουμε το περιεχόμενο του δοχείου και προσθέτουμε το χυμό των άλλων 2 λεμονιών. Λιώνουμε τη ζάχαρη στο βραστό νερό και προσθέτουμε το κρύο νερό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και γεμίζουμε τα μπουκάλια (αφού σουρώσουμε πρώτα το μείγμα) προσέχοντας να μένει κενός χώρος σε κάθε μπουκάλι.

Η τσιτσιμπύρα θα είναι έτοιμη έπειτα από τρεις εβδομάδες και πίνεται πολύ παγωμένη. Κατά τη διάρκεια της ζύμωσης προσέχουμε να μην μετακινούμε τα μπουκάλια γιατί το μείγμα αναβράζει.

Πηγή: Εδεσματολόγιον Κέρκυρας - Εκδόσεις Σαββάλας

Διαβάστε παλαιότερο άρθρο για την τσιτσιμπύρα ΕΔΩ

Για On-Line αγορά του Εδεματολόγιου ΕΔΩ 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News