Πρόσφατες Αγγελίες
- Αναζητώ κατοικία στον Ποταμό
- Πωλείται FZ6 -Fazer 2007
- Ζητείται σερβιτόρος για εστιατόριο στη Νότια Κέρκυρα
- Ενοικιάζονται γραφεία στην περιοχή αερδοδρομίου
- Ζητείται μονοκατοικία για ενοικίαση
- Πωλείται καναπές
- Ζητείται προσωπικό για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στα Γουβιά
- Κυρία ζητά γνωριμία
- Πωλείται ηλεκτρικό μπάσο
- Ζητείται παιδαγωγός
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Συνταγή για Τσιτσιμπύρα
Συνταγή για Τσιτσιμπύρα από το Εδεσματολόγιον Κέρκυρας
500 γραμ. ζάχαρη
700 γραμ. βραστό νερό
3.100 γρ. κρύο νερό
6 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
χυμός 4 λεμονιών
1 κουταλάκι ψίχα λεμονιού
1 ποτήρι νερό κρύο
μπουκάλια χοντρά με πώμα ασφαλείας
Εκτέλεση
Σ' ένα δοχείο που κλείνει καλά ρίχνουμε το χυμό 2 λεμονιών, 2 κουταλάκια τζίντζερ, την ψίχα λεμονιού και το 1 ποτήρι κρύο νερό. Κλείνουμε καλά το δοχείο και το αφήνουμε να μείνει για 3 ημέρες. Αφού περάσουν οι 3 ημέρες, κάθε μέρα για τις επόμενες 4 ημέρες προσθέτουμε στο δοχείο 2 κουταλάκια ζάχαρη και 1 κουταλάκι τζίντζερ. Την 5η ημέρα σουρώνουμε το περιεχόμενο του δοχείου και προσθέτουμε το χυμό των άλλων 2 λεμονιών. Λιώνουμε τη ζάχαρη στο βραστό νερό και προσθέτουμε το κρύο νερό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και γεμίζουμε τα μπουκάλια (αφού σουρώσουμε πρώτα το μείγμα) προσέχοντας να μένει κενός χώρος σε κάθε μπουκάλι.
Η τσιτσιμπύρα θα είναι έτοιμη έπειτα από τρεις εβδομάδες και πίνεται πολύ παγωμένη. Κατά τη διάρκεια της ζύμωσης προσέχουμε να μην μετακινούμε τα μπουκάλια γιατί το μείγμα αναβράζει.
Πηγή: Εδεσματολόγιον Κέρκυρας - Εκδόσεις Σαββάλας
Διαβάστε παλαιότερο άρθρο για την τσιτσιμπύρα ΕΔΩ
Για On-Line αγορά του Εδεματολόγιου ΕΔΩ