Τι παίζει Σήμερα

Elegant Nights @ Tartaya, 03/06/2023

Ώρα έναρξης: 18:00
Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Συνταγή για την Κερκυραϊκή Σπουρδόπιτα

Νοέμβριος, ο μήνας της μεγάλης κολοκύθας ή αλλιώς σπούρδα όπως την λένε στην Κέρκυρα. Εκτός από φαναράκια και διακοσμητικά χώρου που μπορούμε να φτιάξουμε με τις κολοκύθες, προερχόμενα από το Halloween, σας παραθέτουμε μία νόστιμη συνταγή εύκολη για όλες τις μαγείρισσες/ες για Κερκυραϊκή Κολοκυθόπιτα ή αλλιώς σπουρδόπιτα.

Συνταγή για την Κερκυραϊκή Σπουρδόπιτα

ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ

2½ φλυτ.τσ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. Ελαιόλαδο παρθένο

1 κ.σ. Ξύδι

½ κ.γλ. Αλάτι

Νερό ανάλογα όσο πάρει η ζύμη

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
 
500 gr σπούρδα(κολοκύθα) κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ποτήρι του νερό κρύο
3 Αυγά
1 φλυτ. του καφέ ελαιόλαδο παρθένο
1 φλυτ. του καφέ ρύζι Καρολίνα
½ κ.γλ.  πιπέρι μαύρο
½ κ.γλ. αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και ζυμώνετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι,το οποίο δεν θα κολλάει στα χέρια σας (σε περίπτωση που κολλάει προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι). Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου.
Ωστόσο χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά της γέμισης, ρίχνετε το λάδι και το νερό. Μετά προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
 
Ανοίγετε την ζύμη με τον πλάστη ή και με τα χέρια παραδοσιακά σε φύλλο!

Έπειτα λαδώνετε ένα ταψί,στρώνετε μέσα το φύλλο και βάζετε την γέμιση της σπούρδας. Διπλώνετε τις άκρες της ζύμης όπου περισσεύουν στα πλάγια.

Αν θέλετε χτυπάτε σε ένα μπολ ένα αυγό ακόμα και λίγο νερό και το περιχύνετε ομοιόμορφα από πάνω από την πίτα έτσι ώστε κατά το ψήσιμο η πίτα να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Η πίτα παραμένει ανοικτή από πάνω (χωρίς φύλλο).

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 -60 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η πίτα.
 
Προαιρετικά μπορείτε στην γέμιση να προσθέσετε λίγες σταφίδες μαύρες.
 
Tips: 1. Το ελαιόλαδο κάνει την ζύμη πιο ελαστική και το ξύδι το φύλλο πιο τραγανό.
2. Αν κοσκινίσετε το αλεύρι, το μείγμα θα βγει πιο αφράτο.
 
Πηγή: https://evimerologio.gr/
 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News